Kurs i Google Analytics – analysera mera!

Vill du förstå dina besökare, kunna följa upp dina marknadsföringsaktiviteter och ta beslut på rätt underlag? Låt oss skräddarsy en utbildning inom Google Analytics till er och ta första steget till att fatta bättre beslut. Ni får en bättre förståelse för era besökare och kan därmed förbättra era resultat.

Hur går Google Analytics-kursen till?

Det väljer ni!

Behöver ni en grundlig genomgång eller vill ni fokusera på att ta ut en viss rapport för att jämföra lönsamheten mellan olika marknadsaktiviteter? Vill ni ha en heldag, halvdag eller kanske en återkommande Analytics-utbildning en gång i månaden? Ska vi komma till er eller använda en extern lokal eller vill ni hälsa på hos oss?

Lär er de vanligaste och mest användbara funktionerna i vår Google Analytics-kurs. Utbildningens innehåll och upplägg anpassar vi efter era behov och just er verksamhet. Vad är viktigt för er att titta på i uppföljningen? Vilka KPI:er bör ni mäta? Vi hjälper er att sätta mål och mäta omvandlingarna i kursen. Utbildningen genomförs av en erfaren och Google Analytics-certifierad sökmotorkonsult.

Nedan finns förslag på hur det skulle kunna se ut – men som sagt, ni väljer!

Grunderna

För att ni ska kunna tillämpa era nya kunskaper efter genomförd utbildning använder vi er egen webbsajt som exempel.

Fler kunder

Vi lär er hur ni använder verktyget för att mäta, analysera och optimera för att fler besökare ska omvandlas till kunder.

Förbättra

Syftet med utbildningen är att ge nya insikter om hur webbsajten används. Insikter som leder till förbättringar.

Det här kan du få lära dig på Analytics-utbildningen

UppföljningFör att kunna lära dig använda detta kraftfulla verktyg både teoretiskt och praktiskt ur ett marknadsföringsperspektiv, är det viktigt att vi tillsammans sätter mål för kursen. Vi kommer gemensamt fram till ett upplägg som passar er verksamhet och kunskapsnivå idag. Utbildningen hålls sedan av Pineberrys Analytics-certifierade sökmotorkonsulter och under kursen kan vi exempelvis gå igenom:

  • Gränssnittet Google Analytics – lär dig hitta rätt
  • Grunderna gällande mätning och mätetal
  • Lär känna dina besökare – vilka är de och varifrån kommer de?
  • Vad säger siffrorna? Analysera data i praktiken
  • Segmentera och filtrera data smidigare
  • Utvärdera dina marknadsföringsinsatser för bättre resultat

Marknadsföringsperspektiv

I vår Google Analytics-kurs är fokus ur ett marknadsföringsperspektiv, där deltagaren får lära sig att förstå och använda Analytics till sitt arbete med digital marknadsföring.

Ta gärna med din dator

Du behöver inga förkunskaper för att delta men vi ser gärna att du har implementerat Analytics på din webbsajt. Vi gillar att varva teori med praktik så ta gärna med din laptop.

Varifrån kommer era besökare? Vilka marknadsaktiviteter går bäst? Hur kan ni få fler besökare att bli kunder?

Pontus Karlsson – Utbildningsansvarig

Sökmotorkonsulten och teamledaren Pontus Karlsson är med sin långa erfarenhet av Google Analytics ansvarig för innehållet i våra utbildningar inom detta ämne. Han föreläser ofta och har ett gott öga för siffror och uppföljning. Pontus Karlsson är certifierad inom Google Analytics och kommer tillsammans med våra andra föreläsare att lära dig verktyget på bästa sätt.

forelasare-pontus-karlsson-green

Vem ska gå utbildningen?910-rekommenderar-oss-starkt

Utbildningen är för dig som vill lära dig grunderna i Google Analytics och kunna förstå dina besökare bättre. Du kanske arbetar som webbredaktör, kommunikatör eller marknadskoordinator och vill på ett tydligt sätt se vad marknadsföringen ger.

Du behöver inte ha några förkunskaper men du bör ha Google Analytics installerat på webbsajten eftersom en stor del av kursen innehåller praktiska moment där vi analyserar befintlig trafik. Ta gärna med din dator till utbildningen.