Mobilanpassa er webbsajt med responsiv design

Allt fler använder sin smartphone för att surfa idag. Har du inte redan mobilanpassat din webbsajt är det hög tid att göra det nu. Vi hjälper dig ta steget!

Öppna webben för mobila besökare

Internet idag är inte bara tillgängligt via vanliga datorer, utan det går att surfa på Internet via olika mobila enheter såsom mobiler, surfplattor eller bärbara datorer. Många webbsajter är inte anpassade för att du ska surfa från mobila enheter. Ju mer användandet av mobilsurfning ökar, desto mer krävs av din webbsajt. Redan idag kommer ofta 10-15 procent av en webbsajts besökare från mobila enheter och denna siffra kommer bara öka de närmaste åren. Utan mobilanpassning kan en webbsajt gå miste om en stor andel av sina besökare.

Tidigare har man mobilanpassad sajter antingen genom att skaffa en app eller att bygga en helt ny separat mobilanpassad webbsajt. Nu finns det en bättre lösning som kallas responsiv design.

Fördelar med Responsiv design

Responsiv design innebär att man från grunden skapar en webbsajt som anpassar sin struktur och innehåll beroende på den skärmstorlek som besökaren använder. Surfar besökaren från en mobil kommer webbsajten presenteras annorlunda än vad den gör på en vanlig datorskärm. Detta för att det ska bli lättare för besökaren att använda sajten på en mindre skärm.

Tekniken bakom responsiv design handlar om att man bygger webbsajten så att den anpassar grafik och struktur. Reglerna för detta sätts med hjälp av bland annat HTML5, CSS3 och Javascript. Webbsajten känner alltså av vilken skärmstorlek som besökaren använder och anpassar innehållet därefter. Med responsiv design går det utifrån skärmstorlek också att dölja eller lägga till olika element för besökaren.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

screen-tablet-phone