Det här är WordPress

Wordpress är ett CMS, alltså ett Content Management System. På svenska översatt kallas det även för ett publiceringssystem eller innehållshanteringssystem. WordPress är just ett sådant, ett publiceringssystem.

Vad är ett publiceringssystem?

Med ett publiceringssystem kan du hantera och administrera ditt innehåll som presenteras på din webbplats. Du kan med hjälp av ett publiceringssystem skapa nya sidor med texter, länkar och bilder. Du har även möjlighet att editera och uppdatera dina texter i efterhand. Det går i stort sett att administrera allt ditt innehåll på din webbplats.

WordPress är ett av de bästa och populäraste publiceringssystems-alternativen på grund av sitt användarvänliga gränssnitt samt flexibilitet. WordPress har också en mycket bra sökmotoroptimerad grund, som ger dig alla fördelar att bygga en sökmotorvänlig webbplats. Det krävs en viss IT-kompetens för att installera WordPress på en server, men därefter är det enkelt att administrera sin webbplats utan extern inblandning.

Vad behövs för att installera WordPress?

För att man ska kunna installera WordPress på en server så behöver man en servermiljö som kallas för LAMP. LAMP är en förkortning av Linux, Apache, MySQL och PHP. Denna servermiljö är något som de flesta webbhotell erbjuder idag.

Fördelen med WordPress är också att det är väldigt enkelt att själv installera plugins, exempelvis Google Analytics, som sedan kan ge dig statistik på vad dina besökare gör på din webbplats. Du kan också bättre hantera och administrera din sökmotoroptimering med hjälp av olika plugins som vi gärna rekommenderar.

Varför WordPress?

  • WordPress är väldigt användarvänligt och lätt att lära sig.
  • WordPress bygger på öppen källkod (Open Source), och utvecklas kontinuerligt av tusentals utvecklare världen över.
  • Det finns väldigt många olika funktioner och plugins tillgängliga gratis att ladda ner.
  • WordPress har en väldigt bra och sökmotorvänlig plattform.
  • WordPress är helt gratis och kräver inte att man binder upp sig till någon sorts leverantör eller licens.

Här är några exempel på webbplatser vi byggt med WordPress som publiceringssystem:

Möllers Omega 3
Sweet Systems
Lunchberry
Pipers glace

Kontakta oss om du vill veta mer.