Tre snabba inför Pineberry Academy

I Sverige söker vi på Google 45 miljoner gånger per dag. Att synas på Google är med andra ord otroligt viktigt för företag, oavsett vilket verksamhet en bedriver. Med Sökmotoroptimering kan du med små medel förbättra din sajts synlighet på internet – men det krävs kunskap. På Pineberry Academy utbildar vi företag och privatpersoner i Sökmotoroptimering och nästa heldagsutbildning håller vi den 27 maj. Viktor Calmhede, föreläsare och SEO-specialist, berättar här kort om vad man kan förvänta sig av utbildningen.

1. Hej Viktor, vem är du?
Jag är produktansvarig för SEO på Pineberry, vilket innebär att jag ansvarar och utvecklar våra produkter inom sökmotoroptimering.

 

2. Kortfattat, vad är sökmotoroptimering och varför är det viktigt?
Sökmotoroptimering (SEO) är arbetet som leder till att din webbsida syns högt upp i sökresultatet på alla relevanta sökningar som dina potentiella kunder gör. Detta gör du genom att arbeta med relevansen på din webbsida samt genom att få andra webbsidor att länka till din sida. Eftersom cirka 90 procent av svenskarna googlar innan ett köp så borde arbetet med sökmotoroptimering vara en självklarhet för alla.

3. Vilken är det vanligaste felet folk gör när det kommer till SEO?
Jag skulle säga att det vanligaste misstaget är att man inte arbetar med SEO överhuvudtaget alternativt att man gjorde det en gång och tror att det räcker. Google utvecklas konstant och det gör även dina konkurrenter. Därför måste du vara på tårna och ständigt följa upp dina resultat. På Pineberry har vi tagit fram ett recept som är en iterativ process för att lyckas med SEO: strategi – on page – länkarbete – uppföljning. Det är utifrån detta recept Pineberry Academys SEO-utbildning har lagts upp och vi kommer på utbildningen lära ut samtliga delar.

Nyfiken på att lära dig mer? Anmäl dig till Pineberry Academy här!