Bloggen

Nyheter, inlägg och insikter från Pineberry

Google Ads, AI och Fotbolls-EM

Av Martin Persson

Nu är det Fotbolls-EM. Kan det finnas likheter mellan fotboll och hur landskapet för digital marknadsföring ser ut? Kan AI ersätta den mänskliga faktorn?

11 juli 2024

Kommentarer (0) Google Ads - sponsrade länkar, Marknadsföring

Dags att göra slut med digital marknadsföring

Av Michael Wahlgren

Har begreppet "digital marknadsföring" spelat ut sin roll när en majoritet av marknadsföring är digital? Micke ger sin syn på saken, och förklarar varför han gjort slut med "digital marknadsföring" för egen del.

19 juni 2024

Kommentarer (0) Internetmarknadsföring

Google Ads krävande intressenter

Av Michael Wahlgren

Aktieägarna, annonsörerna, användarna och myndigheterna drar i Google från olika håll. Att hålla alla dessa intressenter nöjda är en svår balansakt för techjätten.

18 juni 2024

Kommentarer (0) Google Ads - sponsrade länkar

#106 Läckan

Av Michael Wahlgren

Kommer det som läckt ut gällande hur Googles algoritm fungerar ändra hur vi gör SEO? Detta är en av frågorna som Sanna, Björn och Micke pratar om avsnitt 106 av Sökpodden. De hinner även med ett snack om Instagram SEO och varför forumen fått ett stort uppsving på Google. Du lyssnar väl?

13 juni 2024

Kommentarer (0) Sökpodden

Stor Google-läcka ger nya insikter om hur algoritmen fungerar

Av Björn Bydén

Google drabbades förra veckan av en stor läcka som ger nya insikter i hur Google Sök fungerar. En del av det som kommit fram i läckan tycks gå stick i stäv med det Google officiellt har kommunicerat genom åren.

4 juni 2024

Kommentarer (0) SEO

Därför blev All eyes on Rafah-posten viral

Av Sanna Gustavsson

Ett inlägg med texten "All eyes on Rafah" har blivit enormt viral. I denna artikel går vi igenom ett antal olika anledningar till att just den posten fått så stor spridning.

30 maj 2024

Kommentarer (1) Sociala medier

#105 Klorgas

Av Michael Wahlgren

I detta avsnitt av Sökpodden ger våra experter sin syn på Googles lansering av AI Overviews. Simon förklarar även varför han tycker det är viktigt att fundera kring kanalmättnad och Isabelle pratar om hur du bästa fördelar din budget mellan SEO och SEM. Du lyssnar väl?

23 maj 2024

Kommentarer (0) Sökpodden

Google rullar ut AI-översikter i sökresultaten

Av Björn Bydén

Google bekräftade under gårdagens Google I/O att de börjar rulla ut AI-overviews i de amerikanska sökresultaten. Fler länder väntas tillkomma inom kort.

15 maj 2024

Kommentarer (0) SEO

Universal Analytics-data raderas den 1:e juli 2024

Av Jonas Kapla

Det är hög tid att spara ned din gamla Universal Analytics-data om du inte redan gjort det. Men det finnas flera skäl till att du kanske inte behöver spara din gamla data från Google Analytics.

13 maj 2024

Kommentarer (0) Webbanalys

Caroline och Tilda vinnare av Pineberrys Stipendium

Av Michael Wahlgren

Det är med stor glädje vi kan presentera 2022 års vinnare av Pineberrys stipendium inom digital marknadsföring, Moa Stahlberg och Fanny Linton med uppsatsen "Framework for Digital Startups in Digital Marketing"!

7 maj 2024

Kommentarer (0) Nyheter