Bloggen

Nyheter, inlägg och insikter från Pineberry

Google rullar ut AI-översikter i sökresultaten

Av Björn Bydén

Google bekräftade under gårdagens Google I/O att de börjar rulla ut AI-overviews i de amerikanska sökresultaten. Fler länder väntas tillkomma inom kort.

15 maj 2024

Kommentarer (0) SEO

Universal Analytics-data raderas den 1:e juli 2024

Av Jonas Kapla

Det är hög tid att spara ned din gamla Universal Analytics-data om du inte redan gjort det. Men det finnas flera skäl till att du kanske inte behöver spara din gamla data från Google Analytics.

13 maj 2024

Kommentarer (0) Webbanalys

Caroline och Tilda vinnare av Pineberrys Stipendium

Av Michael Wahlgren

Det är med stor glädje vi kan presentera 2022 års vinnare av Pineberrys stipendium inom digital marknadsföring, Moa Stahlberg och Fanny Linton med uppsatsen "Framework for Digital Startups in Digital Marketing"!

7 maj 2024

Kommentarer (0) Nyheter

Google börjar verkställa Site reputation abuse-policyn

Av Björn Bydén

Google har börjat verkställa sin Site reputation abuse-policy som riktar in sig på sajter som hyr ut sin auktoritet till tredje part. Här är allt du behöver veta om uppdateringen.

7 maj 2024

Kommentarer (0) SEO

#104 Superlänken

Av Michael Wahlgren

Hur stor del av din SEO-budget lägger du på länkar? Detta är en av sakerna Anders, Oliva och Micke pratar om i avsnitt 104 Sökpodden. De hinner även med ett snack om Partnership Ads på Meta och lite gott och bland om redirects. Du lyssnar väl?

18 april 2024

Kommentarer (2) Sökpodden

Lyckas med Demand Gen – 6 tips

Av Michael Wahlgren

Är du intresserad att testa kampanjtypen Demand Gen på Google Ads? Det finns ett antal saker som är viktiga att tänka på. I denna artikel bjuder vi på 6 tips - missa inte dem!

17 april 2024

Kommentarer (0) Google Ads - sponsrade länkar

Så uppstår kanalmättnad på Google Ads

Av Simon Davidsson

En kanalmättnad kan definieras som en konsekvens av en kraftigt fallande kanalnytta. I det här inlägget går vi igenom olika orsaker till kanalmättnad, samt vilka alternativ du som annonsör

15 april 2024

Kommentarer (0) Google Ads - sponsrade länkar

Nu kommer Consent Mode v3

Av Michael Wahlgren

Kommer du bli vinnare eller förlorare när Google nu lanserar Consent Mode version 3? Knappt har dammet lagt sig efter hetsen kring Consent Mode version 2, nu tar Google nya tag och med tydliga konsekvenser hoppas techjätten denna gång att få fler annonsörer som hoppar på tåget.

1 april 2024

Kommentarer (3) Webbanalys

#103 Beskärning

Av Michael Wahlgren

Googles marsuppdateringar har skakat om sökresultaten vilket blev ett självklart samtalsämne i avsnitt 103 av Sökpodden. Maria, Sonlard och Micke pratar även om innehållsbeskärning och vilka egenskaper som är bra om du vill lyckas i branschen. Du lyssnar väl?

26 mars 2024

Kommentarer (0) Sökpodden

Popular Products lanseras i Sverige

Av Björn Bydén

Formatet Popular Products har på senare tid börjat dyka upp även i de svenska sökresultaten. Här är det viktigaste du behöver veta om denna yta och hur du bör förhålla dig till den. 

22 mars 2024

Kommentarer (0) SEO