Bloggen

Nyheter, inlägg och insikter från Pineberry

Nu kommer Consent Mode v3

Av Michael Wahlgren

Kommer du bli vinnare eller förlorare när Google nu lanserar Consent Mode version 3? Knappt har dammet lagt sig efter hetsen kring Consent Mode version 2, nu tar Google nya tag och med tydliga konsekvenser hoppas techjätten denna gång att få fler annonsörer som hoppar på tåget.

1 april 2024

Kommentarer (0) Webbanalys

#103 Beskärning

Av Michael Wahlgren

Googles marsuppdateringar har skakat om sökresultaten vilket blev ett självklart samtalsämne i avsnitt 103 av Sökpodden. Maria, Sonlard och Micke pratar även om innehållsbeskärning och vilka egenskaper som är bra om du vill lyckas i branschen. Du lyssnar väl?

26 mars 2024

Kommentarer (0) Sökpodden

Popular Products lanseras i Sverige

Av Björn Bydén

Formatet Popular Products har på senare tid börjat dyka upp även i de svenska sökresultaten. Här är det viktigaste du behöver veta om denna yta och hur du bör förhålla dig till den. 

22 mars 2024

Kommentarer (0) SEO

Fast eller rörlig Google Ads budget?

Av Simon Davidsson

Fast eller rörlig Google Ads budget? Det korta svaret är att den alltid bör vara rörlig. Läs mer om varför i artikeln.

18 mars 2024

Kommentarer (0) Google Ads - sponsrade länkar

En vecka kvar till Consent Mode 2

Av Michael Wahlgren

Nu är det inte långt kvar till att Consent Mode version 2 kommer att krävas av Google. Är du klara med uppdateringen? Om inte, har vi här samlat några av de vanligaste frågorna kring Consent Mode v2.

28 februari 2024

Kommentarer (0) Webbanalys

Våra senaste tillskott!

Av Caroline Asp

Pineberry fortsätter att växa och vi har fått nya tillskott i vår Pineberry familj, Jennifer, Gabriel, Henrik och Benjamin. Varmt välkomna! Självklart ska ni få lära känna dem lite bättre.

26 februari 2024

Kommentarer (0) Nyheter

Dubbelbra gårdag för Reddit

Av Therese Fredriksson

Efter ett framgångsår i Googles sökresultat kommer nu nyheten att Reddit inleder ett nytt partnerskap tillsammans med just Google. Samtidigt skickar Reddit in en ansökan om att börsnoteras. Kommer deras framgångssaga att fortsätta?

23 februari 2024

Kommentarer (0) Internetmarknadsföring

#102 Zombies

Av Michael Wahlgren

Kan du ranka på Google med en Lorem ipsum-text? Det är en av frågorna Felix, Riki och Micke pratar om i avsnitt 102 av Sökpodden. Det hinns även med ett snack om zombieprodukter inom Google Shopping och vad som händer med SGE. Du lyssnar väl?

22 februari 2024

Kommentarer (0) Sökpodden

Google Bard byter namn till Gemini

Av Therese Fredriksson

Nu meddelar Google att deras AI-tjänst Bard byter namn till Gemini och den kommer därmed ha samma namn som deras nya språkmodell. Enligt Google själva ska Gemini representera en ny era för teknik och AI-tjänsten sägs vara en av de mest avancerade på marknaden. I samband med namnbytet kommer även en del andra nyheter. 

9 februari 2024

Kommentarer (0) SEO

Bing med ChatGPT fyller ett år – så har kampen mot Google gått

Av Björn Bydén

Ett år har gått sedan Microsoft lanserade nya Bing med integrerad ChatGPT. Den stora frågan på allas läppar var då om Bing skulle lyckas ta marknadsandelar från Google Sök – och i så fall hur mycket. Vi har så här ett år senare undersökt hur det har gått. 

8 februari 2024

Kommentarer (0) SEO