Webbanalys

Öka dina intäkter och insikter med hjälp av webbanalys

Webbanalys kan ge svar på många viktiga frågor för företag och webbsajter. Allt från hur besökare använder din sajt till hur din marknadsföring bidrar till företagets mål och intäkter. Att satsa på webbanalys är en investering i bättre svar på varför din webbsajt och marknadsföring presterar som den gör. Insikterna som webbanalysen leder till är ofta grunden i en framgångsrik webb- och marknadsstrategi.

Felix Brynje

Vad är webbanalys?

Webbanalys är ett stort område som erbjuder i princip oändliga möjligheter. Att jobba med webbanalys innebär att på olika samla in webbstatistik och sedan analysera den kvantitativa data du får in. Resultatet av en väl genomförd webbanalys blir att du skapar möjlighet till att fatta datadrivna beslut.

Exempelvis kan det handla om att du med hjälp av verktyg som Google Analytics mäter vilka sidor på din sajt som är mest besökta. Eller att analysera vilka sidor på sajten där användarna vänder i dörren och går ut. För oss som jobbar med digital marknadsföring handlar webbanalys mycket om att bedöma kvaliteten i olika typer av trafik till webbsajten. Hur mycket bidrar Google Ads till dina uppsatta mål? Det är den typ av frågor som du kan få svar på med hjälp av webbanalys.

Så här jobbar vi med webbanalys

Vi kan hjälpa dig med en rad olika saker inom webbanalys.

blue steth icon

Hälsokontroll av Google Analytics

Din webbanalys blir inte bättre än kvaliteten på din data. Det är därför viktigt att den data som finns i Google Analytics är korrekt. När vi gör vi gör en hälsokontroll av ditt Google Analytics-konto analyserar en av våra webbanalytiker hur mätningen är uppsatt och rekommenderar vad som behöver förbättras.

blue tools icon

Uppsättning Google Tag Manager

Google Tag Manager ger dig superkrafter i mätningen och spårningen av din webbsajt. Vi hjälper gärna till med att komma igång med Google Tag Manger eller att vidareutveckla din befintliga uppsättning.

blue chart icon

Dashboards i bl.a. Adverity och Google Looker Studio

Det är en sak att ha korrekt data. Nästa steg är att visualisera denna statistik på ett sätt så att alla intressenter har möjlighet att fatta rätt beslut. Med hjälp av visualiseringsverktyg som Adverity och Google Looker Studio tar vi fram anpassade dashboards som utgår från dina mål och behov.

blue settings icon

Löpande webbanalys

När vi jobbar med löpande webbanalys handlar det dels om att säkerställa att mätningen och dataunderlaget är korrekt och dels att analysera själva datan för att komma fram till nya insikter och beslutsunderlag.

webbanalys

Teknisk webbanalys

Det slutgiltiga syftet med webbanlys är att dra slutsatser från den data du samlat in. En viktig nyckel för att lyckas med detta är att din mätning är korrekt. Datadrivna beslut i alla ära – samlar du in felaktig data kommer din analys grunda sig på fakta som inte stämmer.

Det är mycket som kan få gå fel i mättningen av din webbstatistik och det är vanligt att det krävs teknisk kompetens för att säkerställa att du samlar in korrekt data. I arbetet med att säkerställa din datakvalitet är Google Tag Manager ett kraftfullt verktyg.

Mätplan

Ett annat viktigt hjälpmedel är en mätplan. Här beskriver du vilken information som behöver samlas in för att kunna besvara de frågor din organisation vill ha svar på och vilka mål ni vill kunna följa. Detta översätts sedan i planen till mätetal och dimensioner som sedan samlas in med hjälp av exempelvis Google Analytics.

En mätplan säkerställer att du mäter rätt saker och att du mäter dem på rätt sätt. Vi hjälper dig gärna att ta fram en mätplan för din verksamhet!

 

 

 

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.