Konverteringsoptimering (CRO)

Öka din försäljning genom att förbättra konverteringsgraden på din webbsajt.

Eller ring oss på: 08-559 23 991

Vad är konverteringsoptimering?

CRO (Conversion Rate Optimization) går ut på att få dina besökare att utföra en handling, alltså göra något, du vill att de ska göra på din sajt.

Konverteringsoptimering är applicerbart för de allra flesta typer av sajter och verksamheter. Oavsett om du driver en e-handel, ett tjänsteföretag eller en restaurang handlar det i slutändan om att uppmana besökaren att göra något.

Det kan till exempel handla om att:

  • Genomföra ett köp
  • Begära en offert
  • Ringa er
  • Signa upp på er tjänst
  • Anmäla sig till event
  • Börja prenumera på ert nyhetsbrev

Behåll besökarna och få dem att konvertera

De flesta sajter har tyvärr en mycket lägre konverteringsgrad än vad de skulle kunna ha och det finns nästan alltid fler besökare som egentligen vill bli kunder – men som lämnar din sajt av olika anledningar. Det kan handla om allt från dolda knappar, brist på information eller att sajten inte är förtroendeingivande nog att besökaren ska våga genomföra ett köp.

Med CRO hjälper vi dig att behålla fler av dina besökare på sajten och att få dem till att genomföra en konvertering. Inget case är det andra likt, därför ser vi till att skräddarsy vår konverteringsoptimering efter de förutsättningar och begränsningar som finns på din sajt.

Få fler konverterande besök på din sajt med Pineberry

Be om offert

Ordlista:

Konvertering:

En konvertering innebär att en besökare utför en handling eller uppfyller ett mål på sajten, t.ex. köper något eller fyller i ett kontaktformulär.

Konverteringsoptimering: 

Att med beprövade metoder och verktyg aktivt arbeta för att förbättra konverteringsgraden på din sajt.

CRO

CRO står för Conversion Rate Optimization och är den engelska beteckningen för konverteringsoptimering. Beteckningen används frekvent både i Sverige och internationellt.

Konverteringsgrad:

Antalet konverteringar per 100 besökare i procent (%). Effekten av väl utförd konverteringsoptimering är en högre konverteringsgrad.

A/B-test

Att testa två eller flera versioner av en och samma sida mot varandra för att se vilken som presterar bäst. Det är ett tydligt och effektivt sätt att se vad som fungerar och inte på din sajt.

Varför dina besökare överger din sajt

För att kunna förbättra din konverteringsgrad behöver vi först ta reda på var och varför dina besökare överger din sajt. Det här gör vi genom att använda oss av både kvalitativ- och kvantitativ data. För att få in rätt data har vi ett brett spektrum av metoder och verktyg som hjälp.

Webbanalys
För att identifiera de största orsakerna till varför dina besökare inte konverterar tittar vi på data i Google Analytics, Hotjar och andra beprövade analysverktyg. Verktygen ger oss den data som är kärnan vi sedan drar våra insikter från.

Heatmaps, clickmaps och scrolldjup
Med interaktiva heatmaps kan vi se var besökarna klickar mest och hur djupt de scrollar på sajten vilket hjälper oss att lista ut vilka delar av innehållet besökarna tar till sig och inte. Vi jämför och analyserar även hur besökarnas beteenden skiljer sig åt mellan desktop och mobil.

Conversion funnels
Genom att sätta upp conversion funnels på din sajt kan vi se var i flödet besökarna droppar av och hitta de största fallgroparna och de största förbättringspotentialerna. I Google Analytics ser vi beteendeflöden mellan sajtens sidor och i Hotjar tar vi fram lättöverskådliga conversion funnels.

Mouse recordings
Nu när vi vet var vi ska förbättra något använder vi oss av mouse recordings för att se vad enskilda besökare gör på din sajt och kan på så sätt se exakt var de fastnar eller lämnar sajten. I Hotjar kan vi filtrera besökarna utifrån våra conversion funnels och får då fram faktiska inspelningar av besökare som navigerar enligt flödet. Inspelningarna kompletterar den kvantitativa datan och låter oss få en djupare förståelse för varje unik besökare.

Varför ska du arbeta med konvertering?

  • Du får en ökad ROI på all annan marknadsföring mot din webbsajt.
  • Du får nöjdare besökare som hittar rätt och konverterar med så lite friktion som möjligt.
  • Det är mer kostnadseffektivt att förbättra sin konverteringsgrad än att driva in fler besökare till sajten.

Genom att arbeta med din konvertering blir fler av dina befintliga besökare riktiga, betalande kunder. Det innebär att CRO är mer kostnadseffektivt än vad det är att attrahera nya besökare till sajten. Du får helt enkelt ut mer av den marknadsföring som du redan har idag.

Förbättringsåtgärder
Baserat på noggrant analyserad data av era besökare tar vi utifrån våra insikter fram en åtgärdsplan med detaljerade förbättringsåtgärder i prioritetsordning. Vi presenterar även datan och våra insikter i en muntlig presentation där ni får möjlighet att ställa frågor.

Låt oss hjälpa er!

Om ni vill förbättra er webbsajt så kan vi hjälpa er att täppa till läckor så att värdefulla besökare inte försvinner utan stannar kvar och genomför ett köp eller kontaktar er om en offert. Kontakta oss för att ta fram en lösning för konverteringsoptimering som passar er bäst. Kontakta oss för en kostnadsfri offert nu!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.