Konverteringsoptimering (CRO)

Öka din försäljning genom att förbättra konverteringsgraden på din webbsajt.

Vad är konverteringsoptimering?

CRO (Conversion Rate Optimization) går ut på att få dina besökare att utföra en handling, alltså göra något, du vill att de ska göra. Det kan till exempel handla om att:

  • Genomföra ett köp
  • Begära en offert
  • Ringa er
  • Signa upp på er tjänst
  • Anmäla sig till event eller nyhetsbrev

De flesta sajter har mycket lägre konverteringsgrad än vad de skulle kunna ha och det finns nästan alltid fler besökare som egentligen vill bli kunder – men som lämnar din sajt av olika anledningar.

Ordlista:

Konvertering:

Att någon utför en handling eller uppfyller ett mål, t.ex. köper något.

Konverteringsoptimering: 

Att aktivt arbeta för att förbättra sin konverteringsgrad.

CRO

Conversion Rate Optimization. Den engelska beteckningen för konverteringsoptimering.

Konverteringsgrad:

Antalet konverteringar per 100 besökare i procent (%).

Varför dina besökare överger din sajt

För att kunna förbättra din konverteringsgrad behöver vi först ta reda på var och varför dina besökare överger din sajt.

Webbanalys
För att identifiera de största orsakerna till varför dina besökare inte konverterar tittar vi på kvantitativ data i Analytics och andra analysverktyg.

Heatmaps, clickmaps och scrolldjup
Med heatmaps kan vi se var besökarna klickar mest och hur djupt de scrollar vilket hjälper oss att lista ut vilka delar av innehållet besökarna tar till sig och inte.

Conversion funnels
Genom att sätta upp conversion funnels på er sajt kan vi se var i flödet besökarna droppar av och hitta de största fallgroparna och de största förbättringspotentialerna.

Mouse recordings
Nu när vi vet var vi ska förbättra något använder vi oss av mouse recordings för att se vad enskilda besökare gör på din sajt och kan på så sätt se exakt var de fastnar eller lämnar sajten.

Varför ska du arbeta med konvertering?

  • Du får en ökad ROI på all annan marknadsföring mot din webbsajt.
  • Du får nöjdare besökare som hittar rätt.
  • Det är mer kostnadseffektivt att förbättra sin konvertering än att driva in fler besökare.

Genom att arbeta med din konvertering blir fler av dina befintliga besökare riktiga, betalande kunder. Det innebär att konverteringsoptimering är mer kostnadseffektivt än vad det är att attrahera nya besökare till sajten. Du får helt enkelt ut mer av den marknadsföring som du redan har idag.

Förbättringsåtgärder
Baserat på noggrant analyserad data av era besökare tar vi fram en åtgärdsplan med detaljerade förbättringsåtgärder i prioritetsordning.

Låt oss hjälpa er!

Om ni vill förbättra er webbsajt så kan vi hjälpa er att täppa till läckor så att värdefulla besökare inte försvinner utan stannar kvar och genomför ett köp eller kontaktar er om en offert. Kontakta oss för att ta fram en lösning för konverteringsoptimering som passar er bäst. Kontakta oss för en kostnadsfri offert nu!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.