Konverteringsoptimering

Öka din försäljning genom att förbättra konverteringsgraden på din webbsajt.

Är din webbsajt enkel att förstå?

Du har bara ett par sekunder på dig att göra ett tydligt intryck på dina besökare när de landar på din webbsida. För att få ut det mesta möjliga av dina befintliga besökare och dina marknadsföringsinsatser är det viktigt att arbeta med konverteringsoptimering.

Vad innebär det?

Konverteringsoptimering går ut på att få dina besökare att utföra en handling, alltså göra något, du vill att de ska göra. Det kan till exempel handla om att:

  • Genomföra ett köp
  • Begära en offert
  • Ringa er
  • Anmäla till event eller nyhetsbrev

Varför ska du arbeta med konvertering?

  • Du får en ökad ROI på all annan marknadsföring mot din webbsajt.
  • Du får nöjdare besökare som hittar rätt.
  • Det är kostnadseffektivare att förbättra sin konvertering än att hitta fler besökare.

Säg att du har X antal besökare till din sajt och två av dem konverterar genom att ta kontakt, handla eller fylla i ett kontaktformulär. Genom att arbeta med din konvertering kan du öka din konverteringsgrad så att fler av dina befintliga besökare gör det du vill att de ska göra på din sajt. Det är mycket mera kostnadseffektivt än att attrahera nya besökare till sajten och du får helt enkelt mer utav den marknadsföring som du har idag.

En annan anledning till att arbeta med din konvertering är att du får en bättre kundupplevelse på webbsajten. Dina kunder blir nöjdare eftersom de hittar enklare och bättre förstår vad du erbjuder.

Vad passar dig?

Alla webbsajter ser olika ut, är byggda på olika sätt och ställs inför olika utmaningar så som besökarmängd, konkurrens och funktionalitet. Detta gör att det inte finns en standardlösning som fungerar för alla. Arbetet med konverteringsoptimering kräver istället en skräddarsydd och unik lösning som beror på er och varierar från fall till fall.

Engångsinsatser eller ett löpande arbete

Behövs det göras en grundlig genomgång och analys av er webbsajt där ni får ett styrdokument över förändringar vi rekommenderar att ni implementerar i syfte att förbättra tydligheten på sajten? Eller är ni i behov av ett mer löpande arbete med A/B-tester av olika sidor och budskap för att finjustera er kommunikation?

Låt oss hjälpa er!

Om ni vill förbättra er webbsajt så kan vi hjälpa er att täppa till läckor så att värdefulla besökare inte försvinner utan stannar kvar och genomför ett köp eller kontaktar er om en offert. Kontakta oss för att ta fram en lösning för konverteringsoptimering som vi anser passar er bäst. Använd chatten, mejla eller ring oss idag!

Ordlista:

Konvertering :

Att någon utför en handling eller uppfyller ett mål, t.ex. köper något.

Konverteringsoptimering: 

Att aktivt arbeta för att förbättra sin konverteringsgrad.

Konverteringsgrad:

Antalet konverteringar per 100 besökare i procent (%).