Google Tag Manager

Ta din mätning och spårning till nästa nivå med hjälp av Google Tag Manager

Google Tag Manager kan underlätta och förbättra din webbanalys. Verktyget ger dig flexibilitet och skapar samtidigt nya möjligheter för din mätning och spårning. För många webbsajter är Google Tag Manager en klok investering.

Låt oss hjälpa dig att komma igång med Google Tag Manager!

Michael Wahlgren i möte

Vad är Google Tag Manager?


Google Tag Manager är som det låter, ett verktyg som hanterar taggar. Den uppsjö av olika verktyg som finns för att spåra och mäta din webbtrafik använder sig av taggar för att göra sitt jobb. Det är just dessa taggar som Google Tag Manager kan ta hand om. Exempel på taggar som du kan hantera genom verktyget är Google Analytics-taggen, Google Ads-taggen, taggen till Facebook-pixeln och Hotjar-taggen.

Google Tag Manager brukar även kallas GTM.

Varför behöver jag Google Tag Manager?


I många fall vill man mäta händelser och beteenden, som inte enbart är sidvisningar, på sin sajt. För att kunna mäta detta kan man använda olika verktyg, bland annat Hotjar, Facebook Pixel, Google Ads Conversion Tracking, Optimize och Google Analytics med eventspårning med mera. Olika verktyg innebär dock olika kodsnuttar som måste implementeras på sajtens källkod för att dessa verktyg ska fungera.

Detta låter kanske komplicerat att behöva lägga till och uppdatera kod för att få spårningen att fungera som den ska. Vanligtvis behöver man ta hjälp av IT-avdelningen/utvecklare, vilket både kan vara kostsamt och ineffektivt.

Det är här Google Tag Manager kommer in.

För att underlätta arbetet med spårning av webbsajter har Google tagit fram verktyget Google Tag Manager. Detta verktyg är ett skript som placeras i källkoden en gång och därefter går det genom ett interface styra vilka taggar/skript som ska köras på sajten, utan att IT-avdelningar eller utvecklare behöver blandas in.

Med Google Tag Manager går det lättare att skicka in data till Google Analytics – data som inte skickas in som standard. Det kan till exempel vara videouppspelningar, klick på inloggningsknapp eller klick på emailadresser, registreringar, scroll på sidan, och mycket mer.

Fördelar med Google Tag Manager

Det finns flera fördelar med att använda sig av Google Tag Manager. Några av de främsta är:

blue settings icon

Kontroll

Genom att Google Tag Manager samlar ihop alla dina taggar på ett och samma ställe får du mer kontroll över dina taggar vilket i sin tur gör att risken att något går fel minskar.

blue chart icon

Uppsättning Google Tag Manager

Normalt krävs det teknisk kompetens för att implementera taggar på en webbsida. Men med Google Tag Manager går det att sköta mycket av det löpande arbetet med taggarna utan att be IT-avdelningen om hjälp.

blue megaphone icon

Händelsespårning (event tracking)

Att spåra händelser som exempelvis klick på en länk kan vara klurigt att få till. Med Google Tag Manager är händelsespårning betydligt enklare att genomföra.

Uppsättning av Google Tag Manager – vi hjälper dig!

Vill du börja använda Google Tag Manager och ta din mätning till nästa nivå? Då har du hittat helt rätt!

Våra erfarna Google Tag Manager-konsulter hjälper gärna dig med att komma igång med Google Tag Manager. Detta gäller såklart även om redan använder verktyget och vill utveckla hur du använder det i din webbanalys. Kontakta oss via nedan formulär redan i dag!

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.