Sökmotorkonsult på Pineberry

Vad gör Pineberry till Sveriges ledande SEO-byrå? Vi har en hemlig ingrediens; riktigt bra sökmotorkonsulter.

Få en inblick i hur det är att arbeta på Pineberry, hur en vanlig dag kan se ut och vad som gör sökmotorkonsult till ett roligt yrke. Vi presenterar Fredrik Kyhlstedt och Maria Fernholm. Två sökmotorkonsulter med olika bakgrund men ett stort intresse för digital marknadsföring och ett ännu större driv att lyckas.

Konkurrentanalys

Fredrik Kyhlstedt

Fredrik är utbildad inom onlinemarknadsföring och jobbar lika gärna med SEM som SEO. Han har varit Sökmotorkonsult på Pineberry sedan mitten av 2013.

Varför onlinemarknadsföring?

I takt med att allt sker mer och mer på nätet gäller det att ha en tydlig digital marknadsföringsstrategi. Många börjar sin köpprocess genom en enkel sökning, därför borde Google vara första stället att synas på. Den största skillnaden mot traditionell marknadsföring är även att allt är mätbart så du vet vad du får tillbaka på din investering.

fredrik-rund

Vad är svårast med ditt jobb?

Det gäller att hela tiden vara uppmärksam och uppdaterad eftersom det är en bransch i konstant förändring. Vi måste även kunna avgöra vilken digital satsning som passar bäst för kunden och deras segment och tillsammans sätta upp tydliga mål.

Maria Fernholm

Maria är utbildad kostekonom och har arbetat med marknadsföring i fem år. Hon började arbeta på Pineberry 2014 och har bland annat hand om våra kunders Facebook-annonsering.

Vad är roligast med ditt jobb?

Jag träffar regelbundet kunder och får jobba med många olika projekt. Dessutom lär jag mig minst en ny sak varje dag eftersom det finns så mycket kunskap som alla delar med sig av. Det är otroligt kul att få jobba med så kunniga och trevliga kollegor.

maria-rund

Varför valde du Pineberry?

Jag bodde i Sydney med min pojkvän och vi hade pratat lite om att flytta till Stockholm när jag såg att Pineberry sökte Sökmotorkonsulter. Efter en Skype-intervju visste jag att det var rätt arbetsplats för mig.

Just nu söker vi en ny Sökmotorkonsult!

För att arbeta som Sökmotorkonsult på Pineberry måste du vara strukturerad, noggrann och analytisk. Du är öppen, prestigelös och trivs med att ta egna initiativ.

De flesta som arbeta hos oss har studerat vid högskola/universitet och har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Det är alltid en fördel om du arbetat med sökordsannonsering (AdWords, Bing) tidigare samt om du är certifierad i Google AdWords och Google Analytics. Viktigast när en ska bli Sökmotorkonsult är dock ett stort intresse för Internet, PPC, SEO, webbutveckling och kommunikation.

Rollbeskrivning

Som Sökmotorkonsult (i folkmun även kallat SEO-konsult) är din primära uppgift att jobba med våra kunder för att utarbeta samt genomföra en fungerande SEO- och SEM-strategi efter deras behov och hjälpa dem att växa och bli lönsamma online.

För denna tjänst krävs goda kunskaper att skriva och tala på svenska och engelska. Relevant arbetslivserfarenhet från sökordsannonsering och sökmotormarknadsföring samt förkärlek till excel och hundar är meriterande men inget krav.

Spontanansökan? Skicka personligt brev och CV till job@pineberry.com Ange ”Sökmotorkonsult” i rubriken.

Som Sökmotorkonsult är din uppgift att jobba med våra kunder för att utarbeta samt genomföra en fungerande SEO- och SEM-strategi efter deras behov.

Tre snabba

Kan vem som helst bli Sökmotorkonsult?

Maria: Ja

Fredrik: Nej

Tips till den som vill bli Sökmotorkonsult?

Maria: Utnyttja all information som finns på nätet, det finns mycket välkända bloggar och gurus inom branschen.

FredrikDu bör ha ett intresse för det digitala och statistik, samt kunna grunderna i marknadsföring. Försök ha koll på branschen och var inte rädd för att experimentera.

Vad ville du bli när du var liten?

Maria: Först ville jag bli Isprinsessa och sedan veterinär.

FredrikHelst skateboard-proffs men kunde även tänka mig att bli en Turtles.

Är du intresserad av att veta mer om tjänsten? Eller vill du skicka in en spontanansökan?

Uppföljning

Mejla oss på job@pineberry.com så svarar vi så snart som möjligt.