Google Plus – Nja

Google lanserade i dagarna sin tjänst Plus. Det verkar utan tvekan som att sökföretaget nu på allvar tar upp kampen med Facebook för Google Plus är utan tvekan oerhört likt konkurrenten. Kommer det att kunna bli en riktig utmanare då?

Det finns tendenser att trafiken på Facebook mattats av och vi vet ju hur det vanligtvis funkar med sociala siter av olika slag. Först försvinner de internettidiga (early adopters) och sen säger det rutsch så är alla borta. Myspace gick för småpengar häromdagen och det är väl ett tydligt exempel på att man kan gå från störst till lilleputt innan man hunnit blinka.

Om Google är den som kan ta ifrån Facebook sina användare är däremot tveksamt. Jag är långt från övertygad om att Google Plus kan fylla det tomrum som skulle skapas i bakvattnet av ett fallande FB. Däremot finns det en hel del poänger med Plus som saknas hos FB. Ett bra exempel är Circles, att du på ett smidigt sätt kan sortera dina vänner och visa saker för dem utifrån vad ditt förhållande till dem är.

I övrigt är jag som sagt lite sval till försöket. Som vanligt upplever jag att Google inte riktigt fattat användaren. De har ju misslyckats kapitalt med alla tidigare försök till sociala tjänster. Vad tycker du?

Uppdatering: Får en massa frågor om invites, Aaron kan ordna dom här… Om du redan finns på Google Plus så kan du hitta min profil här.

27 kommentarer på "Google Plus – Nja"

 1. Nja, jag tror att ju fortare vi blir av med fejan, desto bättre. Folk gillar inte ens fejan, de är bara där för att det är svårt att slita sig. FB utvecklas ju aldrig heller, jag antar att ledningen bara försöker mjölka sin gyllene ko för r&d satsar de knappast på. Google är ju däremot ett väldigt modigt och innovativt företag som jämt testar olika idéer. Lite mer lekfulla liksom.


 2. Jag tycker den verkar ok, givet det lilla jag sett. Samtidigt tycker jag inte deras värdeerbjudande är så starkt. Facebook löser ju samma problem som +1 säger sig vilja lösa, kommunikation mellan vänner och bekanta och Facebook har löst det problemet länge.

  Sedan kan man såklart debatera vilken som är bäst men ett faktum finns, facebook har många användare och det är en mkt starkt usp. +1 måste inte bara vara lite bättre än Facebook, de måste vara mycket bättre för att klättra upp på det berget.


 3. Som facebook utmanare tror jag inte på kort sikt( 2 år) i alla fall, men kanske som utmanare till typ Skype och Diaspora. Google + styrka är kanske att man smidigare kan ha videokonferenser med olika typer av grupper, åtminstone kommer jag att försöka använda den för det.


 4. Är inne på samma tankar. Det för det första svårt att ge sig i kamp med en sådan stor tjänst som Facebook. Skall man slå Facebook så skall den tjänsten tillföra något helt nytt och inte vara någon som är nästan likadan För det andra så undrar jag hur vi andra vanliga användare även skall hinna med den tjänsten?


 5. Pingback: Plus i kanten till Google för Google+ : Therese Reuterswärd
 6. Pingback: @AndersIvar » Jag bjuder inte in till Google+
 7. Jag tror att många tvekar att dela ännu mer information med BigBrother Google som nu redan vet nästan allt om mig. Det är sant att facebook också är BigBrother och ändrar reglementen hursomhelst understundom. Men med Google Plus blir det ju tillochmed en BigPapa i stället för BigBrother…


 8. När ska folk fatta att FB är Flashback, medan Fb eller fb är Facebook?


 9. Haha, ja och att s står för socialdemokraterna medan S står för Sökmotorkonsult.


 10. Jag måste ju säga att Flashback fick sin förkortning före Facebook…


 11. Men inte före Frykdalsbygden, Farmbers Branch i Texas eller Fire Support Base som alla också förkortas FB. Men vi kan ju göra som ni vill och dela upp alla FB mellan oss så vi kan ringa upp dem och be dem sluta till förmån för Sveriges slaskigaste forum.


 12. Jaha och varför skall inte byrån Forsman och Bodenfors från 1991 få vara med också. De har trots allt fb.se som domän.
  Sedan glömmer ni barnens rätt som regleras i Föräldrabalken.


 13. Känns ju som att detta skulle kunna bli den optimala black-hat seo metoden om de räknas till serpen..


 14. Pingback: Google+, ett hot mot Facebook och Twitter? | Ackebrink
 15. Shit. Trodde att FB stod för FishBrain… 🙁 Vad är FaceBook? 😉


 16. Ja någon Facebook dödare är det då inte. Jag tror google måste bygga något extert för att det ska hända något. En tjänst i tjänsten funkar inte i det här fallet tror jag.


 17. Pingback: Implementera rel=Author | Sökmotorkonsult.se
 18. tror du verkligen att FB koomer att minska ?? google verkar ju kopiera en hel del som facebok gr och FB har ju öppnat för hemsidor i FB viket kommer öka kraften och lusten hos dom som är i FB att stanna där .. eller har jag fel?

  /S


 19. Att Flashback är Sveriges slaskigaste forum är helt rätt Magnus!!!

  Hahaha!


 20. Pingback: Allt om nya Google Plus
 21. Kolla Paul Adams som jobbade på Google men började på Facebook – han har skrivit 2 böcker kring sociala nätverk: Social Circles och Grouped.


 22. Pingback: Google+ vad är det? | Sökmotorkonsult.se
 23. Personligen gillar jag Googles grejer o är väldigt glad för G+. Har lovat att lämna fejjan till nyår o helt gå över till G+. Det är bara så mkt smidigare på så många sätt! Visst, det är ju en beta fortfarande o det är inte så konstigt, finns som med allt annat under utveckling, lite småsaker att lösa, men på det stora hela funkar det mycket smidigare än fejjan. Bara ta status, logg o meddelande-funtkionen.

  Facebook:
  *status- seperat, alla tar del av denna.
  *personligt meddelande- du måste gå in på antingen personens sida eller från din egen välja att du vill skicka ett meddelande, sedan skriva det i en egen ruta.
  *logg/gästbok – du måste gå til personens sida för att skriva något

  Google+:
  *status- du bestämmer direkt i rutan om du vill dela med dig till alla eller til specifika cirklar
  *meddelande- skrivs i samma ruta o sedan väljer du bara namnet på den som ska få det,eller en grupp, fortfarande på samma sida
  *logg/gästbok/flöde- samma sak här: samma ruta fungerar som ett personligt meddelande om det gäller en person, eller fler om du väljer en cirkel

  Alltså erbjuder G+ mycket större möjligheter till privata samtal på ett smidigare sätt än fejjan gör.

  G+ vinner i alla lägen!


 24. Väldigt intressant läsning, vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Har aldrig gillat Google+ och ser inte någon framtid där, men tycker inte heller att alternativen är direkt slående.


Kommentarsfältet är stängt.