Vad händer om Apple kickar Google?

I Sverige är Google överlägsen bland sökmotorerna med en marknadsandel på 97 procent och konkurrenterna står nära på chanslösa – i alla fall än så länge. Snart löper nämligen Apples och iPhones avtal med Google som standardsökmotor ut och ifall Apple väljer bort Google för en konkurrent eller skapar en egen sökmotor kommer Googles dominans att minska märkbart.

Frågan kring Apples eventuella byte av standardsökmotor har vår VD Michael Wahlgren lyft i en artikel från Dagens Media. Så här säger han bland annat:

”Få svenska företag annonserar i Bing eller Yahoo idag, men om någon av dem ersätter Google i iPhone skulle marknadsandelen bli så pass stor att de inte går att bortse ifrån”

Det kan med andra ord bli aktuellt för svenska annonsörer att se över sina digitala strategier. Ifall bytet kommer att ske är än oklart men i och med att Apple sannolikt vill minska Googles dominans finns det anledning att spekulera.

Läs gärna artikeln i sin helhet: https://www.pineberry.com/wp-content/uploads/2015/03/Google-kan-petas-ur-Ipone-Dagens-Media.png  Google kan petas ur Ipone - Dagens Media