Tjänster i sökresultatet

Google utvecklar hela tiden sitt sökresultat med nya funktioner och tjänster. Det senaste exemplet från USA är en lånekalkyl direkt i sökresultatet.

Google vill gärna behålla besökarna inom sitt eget nätverk så att de kan tjäna så mycket pengar som möjligt på dem. Det senaste exemplet som vi nu kan se i USA är en lånekalkyl som dyker upp för relaterade sökningar som ”mortgage calculator” och ”loan interest calculator”.

Bild från http://searchengineland.com.

Detta är inget vi har sett i Sverige ännu men det finns andra exempel på vår marknad. Söker du till exempel ”översätt” eller ”från svenska till spanska” så dyker Google translate upp direkt i sökresultatet.

Det samma gäller för en uträkning.

 

 

Söker du på en artist och låt så dyker youtube upp högst förutsatt att låten finns med där. På så sätt ökar möjligheten att de får behålla besökaren inom sitt nätverk.

Dessa tjänster är såklart en bra service för besökarna men Google vill tjäna pengar så därför om de kan koppla det till sina annonser så gör de det eller kommer att göra det. Om du söker ”flyg London” så dyker Google flights upp och möjlighet att köpa plats i träfflistan finns.

Google flights

Så om vi återvänder till den nya lånekalkylen kanske det inte dröjer länge innan det finns ett låneerbjudanden direkt i kalkylatorn.

3 kommentarer på "Tjänster i sökresultatet"

  1. Googles vädertjänst är helt ok också. Testa att googla exempelvis ”vädret gotland”. Du får dels en bild av dagens väder samtidigt som du får en långtidsprognos (8 dagar). De har kapat det sökresultatet:)


  2. Tjänster i sökresultatet är ju en väldigt bra funktion tycker jag. Tror det kommer bli mer och mer funktioner i sökresultatet i fortsättningen. Bra för användarna.


Kommentarsfältet är stängt.