Strategiska medieköp med digital mediebyrå

Nå nya kunder med kreativa medieinvesteringar

Öka din räckvidd


Genom att utgå från dina mål och förutsättningar tar vi fram en anpassad medieplan där alla tillgängliga kanaler och annonseringsalternativ tagits i beaktande för att maximera effekten och resultatet.

Möjligheterna och alternativen när det kommer till marknadsföring är nära på obegränsade och de flesta företag kommer ofta till en punkt där de känner sig överväldigade av de många vägvalen man kan göra. Som en digital mediebyrå har vi under många år hjälpt våra kunder att få bättre avkastning på sina marknadsföringsinvesteringar genom att arbeta med strategisk rådgivning och hantering av annonsering i en mängd olika kanaler.

Strategiska medieköp är en tjänst som Pineberry erbjuder sedan digitala mediebyrån WordOn förvärvades av Millstone Group i början av 2021.

blue tools icon

När vi hjälper kunder med strategiska medieköp står de ofta inför en eller flera av nedan utmaningar:

 • Du önskar en större räckvidd mot sin målgrupp än vad man kan erhålla via att enbart marknadsföra sig i kanaler som exempelvis sökmotorer och sociala medier.
 • Du fånga potentiella kunders intresse via innehållsmarknadsföring på nyhetssajter, visa sin reklamfilm i digitala play-kanaler eller göra ett e-postutskick med ett erbjudande specifikt till villaägare.
 • Du vet att din målgrupp konsumerar en viss typ av sajter eller medier och du vill synas just där med ditt erbjudande. Du vill kanske annonsera mot människor som jobbar på vissa företag via en IP-styrning mot just dessa, eller låta en grupp influencers som har stor påverkan på din målgrupp testa och prata om dina produkter.
 • Du vill stärka ditt varumärke genom sponsring i digital eller linjär TV, utomhusreklam, digital bannerannonsering med stora format på kända sajter, radioreklam, annonser i tidningar m.m.

Var ska jag synas?


Utifrån din budget, mål och målgrupp kan rekommendationerna se väldigt annorlunda ut men den gemensamma nämnaren är att det vi gör ska ha en mätbar effekt om det så är i form av ökad försäljning, antal relevanta besökare, appnedladdningar, exponering i målgruppen, påverkan på varumärkeskännedom med flera.

När vi hjälper dig med strategiska medieköp är givetvis Google, Facebook, Instagram och YouTube en naturlig grund att stå på. För att maximera dina möjligheter och räckvidd använder vi oss även av många andra marknadsföringskanaler.

Några exempel:

 • Displayannonsering
 • Affiliatemarknadsföring
 • Nativeannonsering
 • Influencermarknadsföring
 • E-postmarknadsföring
 • App-annonsering
 • IP-styrd annonsering
 • Poddar
 • Radio
 • Linjär-TV
 • Play-TV
 • Utomusreklam
 • Print

Så här jobbar vi med medieköp

Vi börjar alltid med analysera just dina förutsättningar och möjligheter. I detta arbete har vi ett antal antal frågor som vi tillsammans med dig besvarar:

  1

  Vilket behov uppfyller du för dina kunder?

  2

  Vilka är dina olika målgrupper?

  3

  Vilket budskap och erbjudande skall användas för vilken målgrupp?

  4

  Vad är det du vill uppnå utifrån de olika behoven och målgrupperna?

  5

  Till vilken kostnad skall mål och delmål nås?

  6

  Vilka är de bästa kanalerna för att nå de olika målgrupperna?

  7

  När och var är målgrupperna som mest mottagliga?

  8

  Hur når vi målgrupperna med minsta möjliga spill?

  9

  Hur når vi målgrupperna till bästa möjliga pris?

1

Vilket behov uppfyller du för dina kunder?

2

Vilka är dina olika målgrupper?

3

Vilket budskap och erbjudande skall användas för vilken målgrupp?

4

Vad är det du vill uppnå utifrån de olika behoven och målgrupperna?

5

Till vilken kostnad skall mål och delmål nås?

6

Vilka är de bästa kanalerna för att nå de olika målgrupperna?

7

När och var är målgrupperna som mest mottagliga?

8

Hur når vi målgrupperna med minsta möjliga spill?

9

Hur når vi målgrupperna till bästa möjliga pris?

Utifrån svaren på dessa frågor, tillgänglig budget och mål tar vi fram en strategi på hur din synlighet mot potentiella kunder borde se ut. I denna ingår en målgruppsformulering, en medieplan på kanaler och metoder samt ett tidsschema för vad vi gör när utifrån exempelvis kampanjperioder eller säsongsvariationer.

När vi är igång med medieköpen arbetar vi löpande med att maximera effekten genom att exempelvis optimera annonser, kanalval, placeringar och olika strategier. Syfte är såklart att hela tiden utmana våra gemensamma resultat.

Vi rapporterar månatligen kring investering, utfall och effekt, vad vi gjort och vad vi vill göra mer respektive mindre av i kommande period.

 

Kontakta gärna oss om du vill veta mer om hur vi som digital mediebyrå kan hjälpa dig att lyckas med strategiska medieköp.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.