Amazon Prime lanseras i Sverige

När Amazon lanserade i Sverige i slutet av 2020 var det utan sin framgångssaga Prime. Men från och med i dag finns Amazon Prime även i Sverige.

Det var många som saknade Prime när Amazon lanserade i Sverige förra året. Men nu är väntan över – för i dag lanserades Amazon Prime i Sverige.

Vad är Amazon Prime?

Amazon Prime är en premiumtjänst som ger sin prenumeranter tillgång till olika saker. Den största fördelen med Prime är att det innebär gratis och snabbare frakt när du handlar på Amazon. Men du får även tillgång till bland annat Amazons streamingtjänst som konkurrerar med Netflix, HBO etc. Priset för Amazon Prime är i Sverige 59 kr/månad eller 549 kr/år.

Nyckeln som saknats?

En del bedömare anser att Amazon Prime är det som saknats för att Amazon ska ta riktig fart i Sverige. Jag är för egen del inte helt övertygad om att Amazon Prime kommer ha lika stor påverkan som det haft i exempelvis USA.

Många e-handlare erbjuder redan i dag snabba och kostnadsfria leveranser vilket gör att Amazon Primes erbjudande inte blir lika starkt. Med det sagt så ska det bli spännande att se hur populärt Amazon Prime blir i Sverige. För blir det en succé kommer det givetvis påskynda Amazons framfart i Sverige.

Amazon Advertising kvar

Med Amazon Prime lanserat återstår en viktig pusselbit för oss som jobbar med marknadsföring på Amazon – nämligen att Amazon Advertising lanseras fullt ut i Sverige. Förhoppningsvis kommer det ske snart.

Kommer du börja använda dig av Amazon Prime?