Dubbelbra gårdag för Reddit

Reddit har med sina 73 miljoner dagliga användare haft ett riktigt framgångsår på Google och bättre ser det ut att bli. Igår släpptes två nyheter som gör att framtiden ser lovande ut för bolaget.

I januari ställde vi oss frågan om vi hade nått “Peak Reddit” då plattformen på bara några månader ökat nästan 10 gånger i synlighet enligt Sistrix Visibilty Index. Det sociala diskussionsforumet har premierats i sökresultaten, bland annat på grund av att Google valt att gynna användargenererat innehåll. Nu har Reddit signat ett avtal med Google som ska vara värt 60 miljoner dollar om året, och vi kan inte annat än fundera på om denna affär har haft en inverkan på Reddits synlighet i sökresultaten. Samtidigt står det klart att företaget har ansökt om att börsnoteras och siktar på att bli det första sociala medieföretaget att debutera på aktiemarknaden på flera år, så framgångarna ser ut att fortsätta. 

Google är hemliga AI-bolaget bakom stor Reddit-deal

“Reddit spelar en unik roll på det öppna internet som en stor plattform med en otrolig bredd av autentiska, mänskliga konversationer och erfarenheter, och vi är glada över att samarbeta för att göra det ännu enklare för människor att dra nytta av den användbara informationen.”

Så här uttrycker sig Google själva om det nya partnerskapet med Reddit. Affären innebär i korthet att Alphabet, som är Googles moderbolag, ska kunna träna sina AI-modeller på Reddits användarforum. Dessutom ska Reddit ha möjlighet att integrera nya AI-funktioner på sin plattform med Vertex-AI för att förbättra sökresultaten. 

Syftet med partnerskapet är bland annat att göra det enklare att komma åt användbart innehåll i alla Googles produkter. Det ska även vara lättare att få upp innehållsfokuserade visningar från Reddit och kunna delta i communities och konversationer. Eftersom Google får åtkomst till Reddits Data API får de tillgång till nyare information och användarsignaler som gör att de bättre kan förstå Reddits innehåll och använda det på ett mer relevant sätt. 

Reddit har själva ännu inte kommenterat något om det nya partnerskapet. De klargjorde dock i april förra året att de ville att stora AI-företag skulle betala för att använda deras innehåll – nu verkar de ha fått som de vill!  

Reddit avslöjar sina siffror i samband med börsnotering

Samtidigt som partnerskapet med Google avslöjades kom även nyheten att Reddit skickat in en ansökan för börsnotering. Reddit var på väg mot börsen redan 2021 men på grund av en svängig marknad sköts planerna till framtiden. Tack vare de senaste årens framgångar ser det nu ljusare ut och en börsnotering är på gång. 

I samband med detta släppte de förra årets siffror som är av blandad kompott. Bolaget gjorde en nettoförlust på 90,8 miljoner dollar men ökade trots detta sin omsättning med över 20 %, och omsätter nu hela 800 miljoner dollar där majoriteten av intäkterna kommer från annonser.

Reddit kommer under den närmaste tiden träffa potentiella investerare och hoppas på att introduceras på New York-börsen i mars. Företaget, som värderades till 10 miljarder dollar 2021, söker nu en värdering på minst 5 miljarder dollar. Men än är de sista detaljerna inte klara så det återstår att se om Reddits framgångssaga fortsätter. 

Vad tror ni, kommer de hitta sina investerare?    

Lämna ett svar

Läs våra regler för kommentarer. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *