Kylie Jenner marknadsför Pineberry

Bäret Pineberry har haft en trög start trots sin goda smak av syrlig jordgubbe med ett stänk av ananas. Kan Kylie Jenners marknadsföring av Pineberries på TikTok lyfta bäret ända in i matbutikerna?

För snart 15 år sedan döpte vi vår byrå till det påhittade namnet Pineberry. Då fanns inte bäret Pineberry. Några år senare korsade ett holländskt företaget fram ett nytt bär av en gammal, vit sydamerikansk jordgubbe och en nordamerikansk, röd jordgubbe. De gav det nya bäret namnet Pineberry.

Bäret har haft det trögt

Även om bäret Pineberry både är läckert att titta på och att äta har det haft svårt att hitta sin plats bland de mer etablerade bären. Endast i undantagsfall kan du hitta Pineberries i de mest välsorterade matbutiker. För att ändå kunna äta Pineberries är vi många på Pineberry som med blandad framgång odlar bäret.

Kylie Jenner hjälper bäret

Häromdagen fick bäret oväntad draghjälp när amerikanska realitystjärnan Kylie Jenner njöt av äta Pineberries på TikTok.

@kyliejennerpineberries !! they look like strawberries, taste like pineapples 😯😯♬ originalljud Kylie Jenner

Googlingarna slog i taket

Kylies video på TikTok fick googlingarna på Pineberry att slå i taket. Blir detta startpunkten för bärets storhetstid? Vi får väl se.

 

Olika sökintentioner

Jag brukar använda Pineberry som ett exempel på när Google förstår att intentionen bakom exakt samma sökning kan vara helt olika beroende på var sökningen görs ifrån. Googlar du på Pineberry i Sverige vet Google att det är mer sannolikt att du letar efter oss (byrån) än bäret. Men googlar du från större delen av övriga världen förstår Google att du nog har bäret i sikte.

Om bäret lyckas öka i popularitet kommer det kanske leda till att vi inte längre rankar i topp på vårt eget namn. Även om det skulle vara tråkigt kommer det med råge uppvägas av kunna köpa Pineberries i var och varannan matbutik.

Om du får chansen att smaka en Pineberry i sommar – gör det! 🍍🍓