Våga mer i sämre tider

Har du under en längre tid gått och funderat på att göra stora förändringar i din marknadsföring men inte riktigt vågat för att inte äventyra resultaten? Då kanske tiden är kommen att att ta tjuren vid hornen och genomföra dessa förändringar.

När vi nu befinner oss i en lågkonjunktur är det kämpigt för många företag. Detta påverkar såklart företagens marknadsföring. När efterfrågan minskar, googlas det mindre på de produkter och/eller tjänster du erbjuder vilket gör att trafiken minskar. Och när kunderna håller hårdare i plånböckerna kan även konverteringsgraden försämras.

Upplever du denna typ av motvind som marknadsförare är det lätt hänt att bli passiv. Men i dessa situationer finns det fördelar med att göra tvärtom, att våga göra mer förändringar än vanligt.

Just detta är något som Simon och jag pratade om i onsdags på vårt webbinar som handlade om att anpassa Google Ads till sämre tider.

Nöjd i goda tider

När det är goda tider och marknadsföringen slår ”all time high” varje månad är det vanligt att du inte vågar göra stora förändringar i din marknadsföring. Och det kan finnas bra poänger med att inte göra för stora förändringar i exempelvis ditt Google Ads-kontot när allt är på topp. Det finns alltid en risk att resultaten blir sämre efter en större förändring, och fallhöjden när det är goda tider är hög.

Generellt gillar jag devisen ”if it ain’t broken, don’t fix it”. Jobbar du med SEO kanske du vill förbättra innehållet på dina viktigaste sidor men vågar inte göra det för att du rankar i topp på de viktiga sökorden för dessa sidor.

Så kan jag ofta resonera, men samtidigt vet jag innerst inne att jag för eller senare behöver göra förändringen jag inte vågar göra just nu. Frågan är om jag ska vänta tills det går sönder, eller om jag ska passa på att göra förändringen nu när det blåser motvind vilket minskar fallhöjden.

Inget att förlora

Om du under lång tid gått och funderat på att bygga om strukturen i ditt Google Ads-kontot men inte vågat göra det för att resultaten har varit så bra att du inte velat riskera något. Då är motvinden du nu upplever kanske tillfället du väntat på för våga göra denna förändring.

Även om stora förändringar är förknippade med risker innebär de även möjligheter. På så sätt kan du vända de sämre tiderna till något som inte enbart är negativt, utan även en möjlighet att lyfta din marknadsföring till nästa nivå.

Passa på att slänga en skvätt av ”inget att förlora”-mentalitet på din marknadsföring när det blåser motvind!

Hur gör du? Gör du mer eller mindre förändringar i din marknadsföring nu när det är sämre tider? Kommentera gärna nedan!