Frukten Pineberry inget aprilskämt

Vi får ofta frågan om vad vårt företagsnamn Pineberry egentligen betyder. Vårt svar har fram tills nu varit att det är något vi hittat på och att det inte finns något betydelse bakom Pineberry. Men det verkar som vi får ändra på det svaret från och med nu.

Det var med glädje och förvåning som vi i dagarna läste i brittiska Daily Mail att en ny frukt har lanserats. Frukten som är en blandning av jordgubbe och ananas har fått namnet Pineberry.

Artikeln i Daily Mail publicerades dagen innan första april och det har därefter florerat ett rykte på Internet att det är vi som ligger bakom artikeln och att det hela är ett aprilskämt. Detta nämns bland annat på den sida på Wikipedia som snabbt skapades efter artiklarna om den nya frukten spreds över världen. Som grund för att vi ska ligga bakom aprilskämtet nämns bland annat att vi en kort tid tidigare har lanserat sajten Pineberry Jam där vi skämtsamt framställer det som att man kan beställa pineberry-sylt.

Vi är väldigt glada för all den uppmärksamhet vi fått angående denna nya frukt. Det har kommit hurrarop om vilken bra PR-kampanj vi gjort, väldigt mycket trafik till våra olika sajter samt så har vi fått en hel del beställningar av sylt…

Men vi kan inte ta åt oss äran för denna historia även om vi tycker att den är fantastiskt rolig. Vi ligger inte bakom och det är inget aprilskämt. Efter lite efterforskning har vi fått bekräftat att frukten pineberry numera finns men att den tyvärr inte är så god…