Michael Wahlgren pratar SEO i Driva Eget

I senaste numret i Driva Eget delar Michael Wahlgren med sig av sina insikter om SEO och SEM och hur framförallt e-handlare ska göra för att synas för sina potentiella kunder. Med en mängd produkter och kategorier måste e-handlare ofta jobba med en stor mängd sökord och att förlita sig på leverantörernas produkttexter minskar möjligheten att synas på Google.

De bästa sökorden brukar vara dina viktigaste produktkategorier, så se först till att alla kategorisidor har en relevant text.

Google älskar text men ogillar duplicerat innehåll på olika sidor. Det är därför viktigt att satsa på eget innehåll för att synas i sökresultatet. Tänk även på att skapa en tydlig struktur med tydliga kategorisidor och unikt innehåll så har du kommit en bit på vägen. Om man har tiotusentals produkter kan det kännas tungt att skriva unika texter till varje produkt men om du börjar med dina 100 viktigaste produkter kommer du snart se resultat.

Även annonsering med AdWords är generellt bra för e-handlare med undantaget för de som säljer något helt nytt där det ännu inte finns en efterfrågan. Testa några månader och utvärdera om det är lönsamt att fortsätta. Det är även svårt att veta vilken annons som ger det önskvärda resultatet, så även här gäller det att testa.

Klicka här för att läsa hela artikeln. Har du några frågor om SEO eller SEM får du givetvis kontakta oss!