SSE Business Lab: gör det enkelt att växa

Att starta en ny verksamhet är tufft, även om du har en välskriven affärsplan och ett tydligt mål. Rätt stöd kan vara avgörande för att skapa ett lönsamt och framgångsrikt företag – någonting du får om du blir ett av de utvalda bolagen till SSE Business Lab.

SSE Business Lab är ett dotterbolag till Handelshögskolan där utvalda start-ups får möjlighet att utvecklas tillsammans med likasinnade och bland annat erbjuds åtta månaders kontorsplats och ett förstklassigt partner-program.

Hård konkurrens för att gå i Klarnas fotspår

SSE Business Lab grundades 2001 och har sedan dess gett över 300 studenter, tidigare handelsstudenter och lärare vid Handelshögskolan i Stockholm stöd för att förverkliga sina affärsidéer. Genom åren har de start-ups som medverkat blivit mycket framgångsrika, ett exempel är Klarna som nu dominerar sin marknad.

Företag som får en plats på SSE Business LAB erbjuds ett kontor i åtta månader, tillgång till partner-program bestående av bland annat oss på Pineberry men även aktörer inom juridik, ekonomi, strategi och teknik. Dessutom får företagen tillgång till varandra och arbetar vägg i vägg med andra entreprenörer – där de kan utbyta idéer och inspireras samt hjälpa varandra att utveckla bolaget. Det här är en unik möjlighet men endast ett fåtal bolag blir utvalda. För en plats krävs att minst en av de som medverkar i er start-up just nu studerar, tidigare har studerat eller är lärare på Handelshögskolan. Det är höga antagningskrav och bara genom att ansöka kommer din affärsplan testas.

Pineberry stolt partner till SSE Business Lab

Vi på Pineberry är stolt partner till SSE och bistår med tips och föreläsningar om hur nya start-ups ska ta sin digitala plats på marknaden. Varje år föreläser vi om SEO, SEM och Facebook-annonsering, dessutom har vi en aktiv dialog med flertalet företag och levererar analyser om hur de kan förbättra sin digitala marknadsföring.

Framgången med labbet är tydlig när vi ser till tidigare företag som har genomgått SSE Business LAB. Du hittar bland annat Klarna, Advisa, Fraktus, Fastdev, Ung Omsorg, Green Hat People, Yollibox och Budbee.