Google Analytics – bara bra eller riktigt farligt?

När jag nyligen deltog i en panel på CAP:s konferens, kallad SEO Surgery, kom frågan upp om när man äger en större mängd siter och har Google Analytics riskerar att berätta för mycket för Google.

Det råder ingen tvekan om att Google Analytics är ett av de absolut bästa gratisverktygen för trafikanalys, men man berättar ju samtidigt en hel del om sina siter för Google. Vill man verkligen göra det i så stor utsträckning? I panelen kunde vi inte komma överens då en del hävdar att Google redan har så mycket kunskap om vad som händer på din site att det inte spelar någon roll. Andra (inklusive mig) säger att man alltid ska vara lite försiktig med vad man berättar. Jag använder ofta Google Analytics eftersom verktyget är så pass bra, däremot så gör jag det med viss försiktighet. Mitt tips är alltså precis det samma, använd Analytics men kanske inte överallt.

0 kommentarer på "Google Analytics – bara bra eller riktigt farligt?"

  1. Din åsikt stämmer väldigt bra med hur jag har gjort. Jag använder Analytics på mina lite större sajter, där jag kan få ut lite mer av djupare analyser, men har samtidigt ett konto hos Statcounter.

    //Anton


  2. Låter smart, på småsajter finns det ju ofta inte så himla mycket intressant att få ut heller.


  3. Ja precis, håller med Anton och gör så själv.

    Sajter som är stora och som man är stolt att vara bakom kan man gärna skylta med, tracka med GA och slänga in i GWT. Men ”skit” i bakluckan sedan 2005/2006 som man försöker bli av med (sälja) räcker med statcounter.


  4. Precis. Jag brukar ha bounce rate och sidvisningar som en viss guide. Har man för dåliga siffror där, så är det inte lönt heller.


  5. Pingback: Analytics i en fysisk butik

Kommentarsfältet är stängt.