Google Panda – välkommen till Sverige

Google Panda

Under helgen har vi sett stora förändringar över hela det svenska indexet. En mycket stor andel av de vertikaler vi bevakar har fått kraftiga förändringar. Vanligtvis är vi mycket försiktiga med att publicera spekulationer här på Pineberry.com men det ser onekligen ut som att Googles Panda-uppdatering kommit till Sverige.

Det har än så länge inte skrivits något om det och från Googles håll är det tyst. Det som sagts tidigare är att det någon gång nu skulle komma en uppdatering av Pandan. Panda 2.3 skulle pushas ut. Av det som sagts internationellt så sammanfaller det senaste uppdateringsdatumet med de stora förändringarna i svenska indexet. Det verkar alltså onekligen som att Sverige för första gången fått smaka på Pandan.

Vad betyder Google Panda för mig?

Pandauppdateringen kommer utan tvekan att påverka dig på ett eller annat sätt om du jobbar med organiska sökresultat. Vi har ännu inte fullständig data på allt som hänt i Sverige men det har kommit några riktigt stora förändringar, det sorteras om rejält. Om jag vore du skulle jag dubbelkolla alla mina viktiga positioner.

Hur gick det för Pineberry?

Jo tack, om jag skulle säga något av den första datan vi fått så skulle jag vilja säga att vi vann. I princip alla positioner som förändrats för oss har fått en klar förbättring.

11 kommentarer på "Google Panda – välkommen till Sverige"

  1. Precis som jag skrev i din tråd på SEO-forum.se så har jag också ”vunnit”. En del av mina sidor har hoppat upp 2-4 placeringar och gått om skitsidor 🙂 , detta utan nya länkar.


  2. Hittills har jag bara läst om positiva effekter så jag är allt mer nyfiken på vilka förlorarna är. Har dålig koll på vilka som försvunnit.


  3. Har faktiskt gått framåt på alla sidor. Har inte direkt byggt länkar aktivt utan främst byggt innehåll.


  4. Jag har jobbat mycket med innehåll för några kunder och det ser ut som att det har rört sig en hel del .


  5. Jag har haft lite funderingar kring mynewsdesk och dess påverkan av panda. Vore intressant med lite feedback från dem.


  6. Det är roligt att alla webbplatser har gått framåt. Vilka webbplatser är det i så fall som gått neråt i resultatet?


  7. Pingback: Jobba i lagom tempo i sommarvärmen
  8. Hade vart väldigt bra ifall SEOlytics kunde få upp dagens resultat! Relevant traffic borde kunna lösa någon specialare för att kontrollera dagens vinnare och förlorare…


  9. Gällande Pandan så har vi under de senaste veckorna haft extra koll på resultaten i SEOlytics, men inga onormala tapp har registrerats och inga större sajter har drabbats negativt. Vi kommer under de närmaste veckorna presentera utdrag av datan på vår blogg, bland annat topp 20 bland vinnare och förlorare – så håll utkik.


Kommentarsfältet är stängt.