Kräv transparens av din sökmotoroptimerare

Att köpa tjänsten ”sökmotoroptimering” kan vara väldigt komplicerat och de sätt den säljs på varierar kraftigt.

Eftersom tjänsten är så pass komplicerad är det enormt viktigt att du som kund sätter dig in i vad du faktiskt får för pengarna. Jag ska ta ett exempel berättat för mig av en kollega.

”Min kollega ledde ett större företag som köpte in sökmotoroptimering för ganska stora pengar inom ett av de mest konkurrensutsatta segmenten. De hade förstaposition på ett antal termer och fick rejält med både trafik och kunder från detta. De var alltså ganska nöjda men deras leverantör kunde inte berätta vad som gjordes. De kunde visa på resultat men inte visa vilka metoder de använde. Som kund skulle jag aldrig acceptera det här och det gjorde inte min kollega heller. Eftersom de faktiskt betalade en summa som motsvarade ganska många heltidstjänster valde han att helt sonika anställa egna optimerare efter att ha varit beroende av leverantören i flera år.”

Transparens ger fördelar

Det här kan verka konstigt men jag är övertygad om att han gjorde helt rätt. Om man som byrå eller konsult inte redovisar vad som gjorts är det i mina ögon samma sak som att man inte gjort något. Skulle du acceptera det av någon annan leverantör?

En SEO-byrå som är transparent levererar därmed något helt annat, de levererar en investering snarare än en tjänst. Genom att du vet vad som händer och vad som hänt kan du jämföra priser med andra och du kan dessutom fortsätta arbetet själv. Långsiktigt så tjänar du mycket mer än på garanterade resultat från något företag som du inte har en aning om vad dom gör. Du ökar till och med värdet på din site och ditt företag då bra sökmotoroptimering som är transparent bygger långsiktigt värde.

Nu ska det sägas att vi jobbar helt transparent, och jag skriver inte den här bloggposten för att göra reklam för oss utan det är tvärtom. Vi jobbar transparent av samma anledning som jag skriver den här posten; det är helt enkelt bäst.

2 kommentarer på "Kräv transparens av din sökmotoroptimerare"

  1. Pingback: Transparent sökmotoroptimering – Olika SEO del 2
  2. Pingback: Transparent sökmotoroptimering – Olika SEO del 2

Kommentarsfältet är stängt.