MyNewsdesk, SEO och Sex

Sexigt?

Rubriken kanske förvånar något, det är inte helt vanligt att det skrivs om sex i den här bloggen. Egentligen handlar bloggposten om MyNewsdesk.com och hur man kan använda den för att bygga länkar till sin site. Jag har under någon vecka experimenterat med tjänsten och har tidigare skrivit i posten Newsdesk (det gamla namnet på tjänsten).

Det finns egentligen två metoder för att få länkar med hjälp av MyNewsdesk, den första är lite mer rättfram och väldigt enkel. Publicera en pressrelease eller bloggpost och länka till sidan du vill ha länkar till. Du får en ok länk från en relevant sida på en site Google har högt förtroende för. Den sjunker visserligen längre och längre ner i hierarkin på siten ju längre tiden går men det är ändå en godkänd länk.

Den andra metoden är klart mer komplicerad och jag tänkte ta upp ett exempel för att visa på hur man kan göra.  Det är här sex kommer in i bilden, jag skrapade nämligen ihop lite sökstatistik om sex och publicerade en artikel på min andra blogg, Nakna Sanningen. Artikeln var i princip en topplista över vilka län som sökte mest efter sex på Google. Statistiken som publicerades kom från Google Trends och Googles Keyword Tool. Jag publicerade ett blogginlägg på Mynewsdesk med rubriken ”Sex är inte så hett, utom i Jämtland” och den blev visad totalt 102 gånger.

Det låter kanske inte så mycket men det i kombination med att det skrevs på några bloggar om artikeln räckte för att ett antal lokaltidningar skulle snappa upp nyheten, den är som gjord för en lokaltidning eftersom det är sorterat på län och lite smaskigt. Dagen efter fångade Aftonbladet och några andra mindre tidningar upp och tillsammans med en post på Pusha räckte länkarna till att landa artikeln på Googles förstasida för sökningen sex.

Nu har bloggen visserligen fått inlänkar till en undersida som kanske inte är någon brilliant sida affärsmässigt, jag har ingen avsikt att tjäna några pengar på besökarna som kommer in på den sökningen. Det spelar inte så stor roll för huvudsyftet var att bygga upp en större Trust i siten, genom att få inlänkar från så här pass väl ansedda siter stärks hela bloggen i Googles ögon. Jag är övertygad om att nästan oasett vad du har för verksamhet så kan du publicera något som kan ge dig liknande inlänkar. Det svåra är att komma på något som är värt att hamna i tidningen och att nå journalisterna med det och där kan MyNewsdesk vara en bra kanal även om jag är övertygad om att ett telefonsamtal fungerar bättre.

5 kommentarer på "MyNewsdesk, SEO och Sex"

 1. Ja, om man lyckas komma fram till något som kan vara intressant för tidningarna kan man snabbt få bra resultat. Ett bra tips kan vara att titta på de artiklar som publiceras och försöka tänka sig dom i sin egen nisch, vad skulle de handla om då?


 2. Kul att du tar upp MyNewdesk som ett sätt att jobba med SEO.

  Det är vanligt att man använder tjänsten för att jobba med SEO PR – för att göra sina nyheter och pressinformation tillgängliga där journalister och andra målgrupper söker efter dem. Att fånga journalisternas intresse (oavsett om det är via deras sökningar på Google eller bevakningar på MyNewsdesk) och få publicitet i webbmedia är en framgång i sig. Om sedan din hemsida, eller blogg i detta fall, även får en skjuts så är det toppen! Kul att du lyckades med båda delarna!

  Oftast är det blogginlägget eller pressmeddelandet som hamnar överst på Google, före din hemsida, så det är i ditt intresse att innehållet i din nyhet är relevant, för din trovärdighets skull. Säljer du seo så kanske det inte är jätterelevant att hamna högt på en sökning om sex? Såvida du inte riktat in dig på kunder inom porrindustrin som söker seo-konsult, vilket kanske faktiskt är fallet.

  Hur som helst, ville bara poängtera att det är viktigt att tänka på kärnan i nyheten och inte glömma bort budskapet du faktiskt vill förmedla i strävan att komma högt på Google.


 3. Ja du har förstås helt rätt, positionen på sex ger inget för min blogg annat än att trimma besöksstatistiken något. Länkarna in spelar däremot en viss roll eftersom alla länkar in till bloggen bidrar till det förtroende Google ger den, om man får gott om kvalitets-länkar, även om det är till en undersida, kommer långsiktigt hela bloggen tjäna på det.

  En lustig detalj kan ju vara att den som söker efter sex och hittar min blogg förmodligen blir ganska besviken eftersom det faktiskt handlar om statistik för sökningar.


Kommentarsfältet är stängt.