Nya, större sitelinks idag

Skog

Google har idag förändrat utseendet på sina sökresultat igen. Det handlar om en ny typ av sitelinks, du vet dom där som dyker upp om man har gott om auktoritet på ett område och man ligger i topp. De nya sitelänkarna är klart maffigare än tidigare varianter.

Sitelinks
Klicka för större sitelinks

Om det bara är ett tillfälligt test är svårt att svara på, Google testar allt oftare varianter i sökresultaten numer. Att den nya typen av sitelinks kommer fånga upp en större andel av besökarna borde det inte råda någon tvekan om däremot. I skrivande stund ser inte alla dessa utan som vanligt är det bara en del av populationen som får uppdateringar i förstaläget.

14 kommentarer på "Nya, större sitelinks idag"

 1. Spontant inte så säker på att jag är nåt fan, blir google verkligen bättre för användaren genom det här? (själv föredrar jag ju ett lite större urval av sajter på det valda sökordet å sen kunna välja smidigt själv ur SERPen). Men det kanske bara är jag?


 2. David, jag ser på Fritidsresor också. De dök upp nu på morgonen för dem jag pratat med som ser.

  Jörgen, just det Google betecknar som varumärkessökningar har de gett förklaringen att ingen går till andra siter. Det är snarare andra sidor på siten som är intressanta.


 3. Jag ser på både Fritidsresor och Sökmotorkonsult, däremot förstår jag inte riktigt syftet från Googles sida. Att kapa description ner till 4-5 ord ger inte mycket information – inte heller från URL:en.

  Vanliga sitelinks med något extra resultat under hade jag föredragit!


 4. Noterade bilden som Peter Forss visade; klart snyggare och mer användarvänligt om man skippar att visa URL:en för varje sitelink.


 5. @Magnus – Men ofta när jag googlar ett varumärke är det just info jag är ute efter som kommer från andra håll (tex se trovärdighet i en telefonförsäljare, hitta info/recensioner om ett företag när jag funderar på att köpa en tjänst osv).

  Kanske inte det google vill, men iaf det jag använder det till. Jag är skeptisk….


 6. Fast konkurrensen riskerar väl att snedvridas om varumärket får alltför stor exponering – eftersom serpen inte visar så många konkurrenter. Det optimala från ett samhällsekonomiskt perspektiv borde väl vara att de ”bästa” företagen samt självständiga bloggarna syns.


 7. Jag trodde det var en bugg första gången jag såg detta live, tyckte det såg så överdrivet ut. Mina sidor har inte fått dessa bautalänkar.


 8. Lite for mycket av det goda kanns det som…kommer nog dras tillbaka litegranna snart igen..


 9. Vackra 😉 Men dom som ligger under lär nog drabbas en del. Ur användarsynpunkt tycker jag att de tar lite för mycket plats.


 10. Håller med Sebastian, på en liten laptop-skärm tar det upp alldeles för mycket plats.


Kommentarsfältet är stängt.