SEO för Linkedin

Linkedin

Ofta glömmer man bort att det finns fler sökmotorer i världen än bara Google. Om du dessutom är van att arbeta med den något lynniga giganten från Mountain View så kan andra kännas som en promenad i parken. Linkedins interna sökmotor är en sån och du förstår förstås att det kan vara ganska bra att ta en position där om du till exempel letar jobb.

Linkedin dataLinkedin har en sökmotor som i jämförelse med Google måste sägas ligga tio år efter. Det blir ofta så eftersom sökmotorn inte är huvudnäringen för siten, Linkedin tjänar ju pengar på annat snarare än sökningar som görs. Jag har de senaste dagarna experimenterat en del med min egen profil och med ganska enkla medel tagit lite roliga positioner. Det är nämligen så att Keyword Stuffing fungerar, du kommer ihåg det gamla knepet från 90-talet.

Man fyller helt enkelt på med ordet på profilen till dess man syns i toppen på det sökord man är intresserad av. Nu har jag fått göra det i ganska stor utsträckning eftersom jag inte är ensam i SEO-branschen att ha listat ut det här. Ett lättare sökord däremot kräver förstås färre upprepningar. Dessutom svarar sökmotorn direkt så du kan testa och lägga till ett i taget så att du kan få det att se minimalt spammigt ut.

Bilden är lånad – CC.

10 kommentarer på "SEO för Linkedin"

  1. Hihih roligt 🙂 Läste detta på någon annan blogg för ett tag sedan. Ni kan ju söka efter Britney Spears på Linked in.


  2. Hade roligt i 10 minuter 🙂 Han som rankas för på ”SEO” har också spammat en del.


  3. hm, det kan förklara alla som hör av sig på LinkedIn och vill att jag ska vara med i märklig tysk film… :/


  4. Oj, trodde inte att den skulle vara så lättmanipulerad. Ser ju dock rätt oseriöst ut Keyword Stuffing 😉


  5. Du har rätt i att det inte ser så seriöst ut men det är ju bara för att SEO är konkurrensutsatt, alla andra sökord kommer du undan med mycket mindre och då går det att göra lite snyggare.


  6. Pingback: Vecka 43 – Grattis Felix!* - PRODUKTION203
  7. Bra, ”think outside the box” tips. Har sett många som fastnar i samma spår och stångar sig blodiga för att klättra en enstaka placering på ett sökord när de med 10% av de arbetet kunder fått lika många kunder, bara om de hade stannat upp och funderat.


  8. Det är ju faktiskt en riktigt rolig grej det här. Jag har åtminstone 2 bekanta som fått riktigt bra jobb via linkedin, och detta tips går ju då att använda i just det syftet.


  9. Av vad som står under ”interests” på din linkedinprofil ser det ut som du snöat in på SEO en aning:)


  10. Jag ska genast sätta igång med att kolla upp detta… Keyword stuffing, old school 🙂 Tack för tipset!


Kommentarsfältet är stängt.