Testa framtida Google

Bygger omGoogle håller på med en stor uppdatering, det pratas om att det är en helt ny Google. Anledningen till att Google släpper den här informationen är förstås att sökgiganten känner sig hotad av Bing. Yahoo och Microsoft tillsammans är trots allt ingen liten motståndare även om Bing inte verkar ha tagit några vidare andelar av marknaden än. En liten ökning jämfört med Live men inte mer än en munsbit av Google.

Jag har testat ett ganska stort antal sökningar i den nya versionen (den är inte färdig men finns tillgänglig för test), tyvärr bara på engelska sökningar. Det går att göra svenska sökningar men inte sökningar som matchar Google.se. Vad jag kan se så är inte skillnaden särskilt stor och det är också vad Google säger, den genomsnittlige användaren kommer inte märka någon vidare skillnad.

Det här kan förstås komma att få stora konsekvenser av hur man jobbar med SEO i framtiden så det finns all anledning att hålla ögonen på vad som händer. Min gissning är att inga fundamentala ändringar kommer göras men man vet aldrig.

Om du är intresserad av hur den nya versionen av Google kommer fungera kan du testa själv. (uppdatering, man kan inte längre prova för nu är den live)

6 kommentarer på "Testa framtida Google"

  1. Intressant men ser ingen riktig skillnad förutom att SearchWiki är bortplockat. Sitelinks verkar även ha gammal data. Testade dock bara 2 sökfraser.


  2. ”We are upgrading elements of our data center. The Caffeine sandbox should be available for searching again in a few hours.”

    Snart kanske det börjar bli mer skillnad..


  3. Spännande att se utveckling i realtid (låter inte så spännande när jag skriver det märker jag).


  4. SearchWiki och vissa vertikala sökningar som verkade saknas kommer väl förmodligen ligga där när det släpps skarpt antar jag.

    När det gäller placeringar i sökresultatet verkar det bara vara väldigt få förändringar.


  5. Jag har som sagt inte heller sett några vidare förändringar i resultaten, det ser snarare ut som att det är ett litet gammalt sökresultat på de flesta termer jag testat.


Kommentarsfältet är stängt.