Threads finns nu även i EU

Threads finns sedan några timmar tillbaka även tillgängligt för användare inom EU. Kommer Meta lyckas med denna Twitterdödare eller har tåget gått?

I dag har Meta-appen Threads släppts även för oss EU-medborgare. Så här skriver Metas grundare Mark Zuckerberg på just nämnda Threads:

 

Inlägg av @zuck
Visa på Threads

 


Anledningen att Meta inte gjorde Threads tillgänglig i EU när appen släpptes i USA och stora delar av resten av världen i juli är att Meta var rädd för att bryta mot de lagar och regler som finns inom EU.

En synbar och konkret anpassning Meta gjort inför lanseringen av Threads i EU är att det går att använda appen utan att vara inloggad eller skapa ett konto. Sen om detta i kombination övriga åtgärder räcker för att blidka EU återstår att se.

Succé eller fiasko

Det är svårt att veta om Threads hittills varit en succé eller ett fiasko. Enligt ett uttalande från Mark Zuckerberg i oktober hade man redan då nått 100 miljoner aktiva användare och Mark nämnde även att han trodde att de kunde nå en miljard användare inom några år.

Enligt en artikel i Wall Street Journal har Threads ungefär 73 miljoner användare enligt siffror från företaget Sensor Tower vilket kan jämföras med Twitter (ja, jag vet att det heter X) som har 365 miljoner användare.

Så det är med andra långt kvar till Threads blir den Twitterdödare som den ibland utmålas som. Senaste Svenskarna och internet visar dessutom att Twitter ökar i Sverige trots (eller kanske tack vare) alla tokigheter som Elon Musk ställt till med hos borta hos Twitter.

Med tanke på hur lätt det varit att öppna ett Threads-konto från sitt Instagram-konto misstänker jag att många användare varit nyfikna på att testa Threads och frågan är hur långsiktiga och aktiva dessa användare är.

Tåget har gått

När jag scrollar igenom flödet på Threads upplever jag det som både tunt och tråkigt. I alla fall om man jämför med Twitter. Det fanns säkert en bra chans att utmana Twitter i samband med Elon Musks alla tokigheter, men jag tror det tåget gått för Threads och Meta.

Vad tror du? Har Threads en chans att utmana Twitter på allvar? Kommenterar gärna nedan.

Lämna ett svar

Läs våra regler för kommentarer. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *