#90 Medicin

I #90 av Sökpodden pratar vi om marknadsföring i lågkonjunktur, frågar oss varför Google ger annonsörer mindre kontroll & sämre insikter, och avslutar med ett snack om möjligheter och risker med AI. Lyssna gärna!

Nytt år, nya möjligheter! Då var det äntligen dags för årets första avsnitt av Sökpodden. I avsnitt 90 bjuder vi som alltid på tre ämnen:

Marknadsföring i lågkonjunktur

Allt tyder på att vi är på väg in i en lågkonjunktur. Hur ska man ta sig an detta om man jobbar med SEO eller SEM? Är allt nattsvart eller finns det möjligheter även i sämre tider?

Minskad kontroll & försvårade insikter i Google Ads

Trenden de senaste åren är att Google tar bort mer och mer kontroll för annonsörer i Google Ads. Som lök på laxen gör Google det dessutom svårare att dra bra insikter. En minst tråkig utveckling, och man undrar såklart varför Google gör så? Och vad kan du som marknadsförare göra åt det?

Möjligheter och risker med AI

Hypen kring ChatGPT bara fortsätter. Denna gång pratar vi mer generellt om AI och digital marknadsföring. Vad vågar man göra med hjälp av AI? Vilka möjligheter och risker finns där?

Vad tyckte du om årets första avsnitt? Kommentera nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com och berätta. Det blir vi glada för!

Du lyssnar på avsnitt #90 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Men det går givetvis lika bra att lyssna via ItunesSpotify, RSS, eller valfri annan poddapp.

I detta avsnitt medverkar Björn Bydén Michael Wahlgren och Simon Davidsson.