#1 Sökpodden är här!

Äntligen! Efter 8 år med blogg lanserar vi Sökpodden. I premiäravsnittet kan du höra oss prata om en stundande algoritmförändring, Googles dominans och kräftgången för linjär-tv.

Vi är väldigt glada att idag lansera Sökpodden – podcasten för dig som gillar Google, SEO och SEM. På Pineberry.com har vi bloggat om sök sedan 2007 och är idag Sveriges största blogg i ämnet. Men vi nöjer oss inte med att bara skriva utan nu kommer vi varje månad släppa ett nytt avsnitt av Sökpodden.

Google ändrar algoritm

I premiäravsnittet pratar jag och mina kollegor Viktor Calmhede och Michael Berman om Googles stundande förändring av de mobila sökresultaten.

Googles dominans under hot?

Vi frågar oss även och diskuterar om Googles dominans kan vara under hot.

Är linjär-tv död?

Vi avslutar detta premiäravsnitt med att dyka ner i effekterna av att linjär-tv går knackigare än någonsin.

Vi är såklart väldigt nyfikna på vad du tycker om Sökpodden, så skicka gärna en tweet till @sokmotorkonsult eller maila sokpodden@pineberry.com och berätta vad du tycker.

Nedan kan du spela upp eller ladda ned avsnittet. Du kan även lyssna via Itunes, andra Poddappar eller via RSS.

I detta premiäravsnitt lyssnar du på Michael Berman, Viktor Calmhede och Michael Wahlgren.

13 kommentarer på "#1 Sökpodden är här!"

 1. Bra podd, innehåll och framför allt namn på podden:). Vad jag vet , så har Brightedge och Rio seo mobilt sök som en feature. Uppgradering lär det väl bli hos flera andra.


 2. Robert,

  Kul att du gillar Sökpodden och tack för tipsen om mobilranking data.


 3. Tack Kristoffer! Vi ska göra vårt bästa, vi har redan börjat planera för nästa avsnitt 🙂


 4. Bra podd! Lite fega gissningar ang. vad som händer efter 21 april dock.. Ser fram emot nästa avsnitt.


 5. Staffan,

  Kul att du gillade podden! På vilket sätt var gissningarna fega? Min uppfattning är att det kommer bli en märkbar förändring efter den 21:a.


 6. Mins inte, var över en vecka sen jag lyssnade. Tyckte gissningarna var lite vaga, vad betyder ”märkbar förändring” egentligen?


 7. Ok, ja det kanske är lite vagt. Det jag menar med märkbar förändring är att du tappar i ranking om du inte har en mobilvänlig sajt. Så om du rankar 5:a på ett sökord kommer du efter uppdateringen ranka 6:a eller 7:a. Det skulle för mig vara en märkbar förändring.


 8. Roligt initiativ! Ska bli spännande att följa podden. Roligt att ni tar upp Youtube annonsering. Vilket man ändå inte diskuterar så mycket, härligt!


 9. Pingback: #2 Vart tog den söta lilla pandan vägen? - Sökmotorkonsult.se
 10. Söker på iTunes hittar inte er där. Klickar
  På iTunes länken här på sidan och den är trasig…..


Kommentarsfältet är stängt.