Sälj mer med Google Shopping

Google Shopping ger dig en unik möjlighet att annonsera direkt i Googles sökresultat med produktbild, pris och erbjudande. Ett svårslagbart annonsutrymme för e-handlare!

google shopping highlight

Lönsammaste marknadsföringskanalen för e-handlare


För många e-handlare är Google Shopping den största och mest lönsamma marknadsföringskanalen. Undersökningar visar att 25 % av försäljningen hos e-handlare kommer från Google Shopping. Anledningen är enkel. Med Google Shopping får du synas högst upp på Google, med bild, pris och erbjudande för dina produkter. Som grädde på moset syns du dessutom vid sökningar som är nära ett köp. Att annonsera på Google Shopping är att marknadsföra sig precis när dina potentiella kunder googlar efter de produkter du erbjuder. Med tanke på hur långt ner Google Shopping ligger i säljtratten handlar det minst lika mycket om försäljning som om marknadsföring.

pekande hand ikon

Inte så enkelt som det verkar


Google Shopping skiljer sig ganska mycket från vanliga textannonser på Google. Exempelvis anger du inga sökord och du skapar heller inte några annonser när du annonserar på Google Shopping. Detta och mycket annat sköter Google åt dig. Därför är det lätt att tro att Google Shopping är enkelt – men sanningen är snarare tvärtom. Det finns mycket du kan göra för att optimera in lönsamhet på Google Shopping. Allt ifrån hur du strukturera dina kampanjer, hur du prioriterar dem och till hur bra din produktfeed är.

blue settings icon

Optimera din Google Shopping feed

Din produktfeed (produktflöde) är själva hjärtat i annonsering på Google Shopping. Ju bättre optimerad din feed är, desto mer lönsamt går det att göra annonseringen på Google Shopping. Exempelvis kan du genom att anpassa din produkttitlar i feeden se till att de träffar rätt typ av sökbeteendet, vilket i sin tur leder till ökade försäljning för dig.

blue timer icon

Komma igång med Google Shopping

För att komma igång med Google Shopping behöver ni ett Google Merchant Center-konto som hanterar er produktfeed. Vi hjälper er med processen för att få ut era produkter direkt i sökresultatet, där varje klick leder en ny potentiell kund direkt till produktsidan i er webbshop.

Felix Brynje

Så här arbetar vi med er Google Shopping


Vi kopplar ihop ditt Google Merchant Center-konto med ditt Google Ads-konto och bygger en kontostruktur för att möjliggöra lönsamhet. Själva uppstarten tar runt två till fyra veckor. Därefter hanterar och utvecklar vi er Google Shopping-annonsering löpande. Med hjälp av en av våra certifierade konsult optimeras:

  • Kampanjer och länk till Google Merchant Center
  • Struktur och kampanjinställningar
  • Budnivåer för produkter/produktgrupper
  • Negativa sökord
  • Förbättrar och utvecklar dina resultat löpande

Alltid hos Pineberry

  • Personlig support från den certifierade konsulten som optimerar din annonsering
  • Fast månadspris för vårt arbete
  • Du äger ditt Google-konto och betalar för annonskostnaden direkt till Google
  • Månadsrapport med våra kommentarer och förslag på utveckling
  • Endast en kalendermånads uppsägningstid

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.