Länkstrategi för SEO

För att uppnå bästa resultat med din SEO behöver du arbeta med dina länkar.

En relevant och stark länkprofil gör din webbsajt konkurrenskraftig och du kan enklare ta positioner i sökresultatet medan en spammig länkprofil drar ned ditt resultat. Vi kan hjälpa dig att se över din länkprofil och ge rekommendationer på hur du kan arbeta med din länkstrategi för att få ut det mesta av din sökmotoroptimering.

Gör en snabb och gratis SEO-analys

Vårt verktyg berättar hur väl din sida är optimerad för ditt valda sökord. Svaret får du direkt!

Analysera nu

Hur fungerar länkar?

SEO handlar dels om att ha en så strukturerad webbsajt (On Page) som möjligt. Och dels handlar det om att ha externa länkar till din webbsajt som berättar för Google vad din webbsajt är bra på – detta kallas ibland för Off Page.

Sökmotorer läser av webben och länkar, länktexter, ankartexter samt spridningen på dessa bidrar till hur sökmotorer värderar din auktoritet. Länkar till din webbsajt har alltså betydelse för var du hamnar i sökresultatet eftersom Google läser av styrkan i dem och deras ankartext.

 

Google tar dina referenser med hjälp av länkar

Genom att läsa av ankartexter förstår Google vad sajten handlar om. Därför är det viktigt för din SEO att ha koll på vad länkarna till din sajt säger. Det samlade värdet av externa länkar till din webbsajt utgör din länkprofil och för att få bästa resultat behöver du en länkstrategi som utnyttjar potentialen i din länkprofil.

Vi kan hjälpa dig att se över din länkprofil och att ta fram den bästa länkstrategin för dig. Kontakta oss för mer information.

Gör en snabb och gratis SEO-analys

Vårt verktyg berättar hur väl din sida är optimerad för ditt valda sökord. Svaret får du direkt!

Analysera nu