Sökordsanalys för Google

Vad googlar dina kunder på? Det vet vi!


För att driva försäljning och nå lönsamhet med din sökoptimering handlar det inte bara om att synas på toppen – det handlar om att synas på rätt sökord och rätt sökfraser.

Vår sökordsanalys för Google ger dig svar på vilka sökord som är mest lönsamma att optimera för. Det tar tid att nå resultat och det är därför viktigt att satsa på rätt sökordsstrategi redan från början.

Vår sökordsanalys består av 3 delar:


Workshop

Vår sökordsanalys börjar med en kortare workshop tillsammans med dig som kund. Syftet är att vi ska få en bra förståelse för din verksamhet med extra fokus på dina produkter/tjänster, konkurrenter samt vilka begrepp och sökord som används i er bransch.

Analys

Med kunskapen från workshopen startar vi vår analys av vilka sökord som är bäst för din verksamhet. För att ta fram dessa sökord analyserar vi följande faktorer:

  • Relevans till verksamheten
  • Konkurrenters val av sökord
  • Nuvarande positioner
  • Sökvolym och trender
  • Konkurrensnivån på sökord
  • Konverteringsmöjlighet

Rekommendation och genomgång

Sökordsanalysen levereras som ett skriftligt dokument med en tydlig rekommendation om vilken sökordsstrategi och vilka sökord som vi anser är bäst att satsa på. Vi går tillsammans med dig igenom analysen och belyser samtidigt vad som krävs för att synas på de rekommenderade sökorden.

Förstå sökintentionen

En viktig del i en sökordsanalysen är att förstå sökintentionen bakom en googling. Det är först då du på riktigt vet hur du på bästa sätt kan skapa ett innehåll som svarar på sökintentionen.

I många fall googlar en potentiell kund genom hela sin köpresa. Ska du sälja din lägenhet så kanske du börjar med att söka ”sälja bostad” för att i nästa läge googla ”mäklararvode”. Än så länge googlar du mest för att söka information, men när googlingarna blir ”fastighetsmäklare” eller ännu bättre ”mäklare Södermalm” då indikerar detta tydligt att du som potentiell kund är redo att slå till.

 

Genom att förstå sökintentionen kan du enklare prioritera vilka googlingar som är viktigast för dig. Exempelvis är det bättre att börja skapa relevant innehåll för sökord som ligger långt ned säljtratten. När detta är på plats, då kan du ta tag inspirationssökningar som ligger tidigare i köpresan. Allt detta är saker vi hjälper dig att reda ut när vi gör en sökordsanalys.

Har du koll på ditt nuläge och dina konkurrenter?


Utöver att välja sökord som är mest lönsamma för dig kan det även vara klokt att se över ditt nuläge med en Nulägesanalys och hur bra dina konkurrenter är med en Konkurrentanalys. Vi erbjuder en mängd olika analyser som hjälper dig att få koll på din optimering oavsett om du precis ska börja eller om du är en van sökmotoroptimerare. Det är bara att ställa frågan. Vi är inte längre än ett samtal bort, så kontakta oss gärna.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.