Möt Michael Wahlgren

Michael Wahlgren grundade Pineberry tillsammans med Stefan Mahlstein år 2007.

Michael Wahlgren i möte

Om Michael Wahlgren


För Michael började resan i Malmö, men sedan 25 år tillbaka har han varit bosatt i Stockholm där han nu lever tillsammans med sin fru och två barn. Med en examen som civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på finansiell ekonomi har intresset för siffror, logik, och klurigheter alltid varit närvarande och även präglat Michaels hela yrkesverksamma liv. Karriären, som alltid har kretsat kring Internet, har gått från Avanza och Bwin till att han grundade Pineberry med Stefan Mahlstein.

Michael har ägnat de senaste 15 åren åt digital marknadsföring. Innan han startade Pineberry var han stor inköpare av tjänster inom sökmotoroptimering. Det är dessa erfarenheter samt grundarnas värderingar som ligger till grund för hur Pineberry idag hjälper sina kunder att förbättra sin synlighet på Google.

Under Pineberrys första 9 år var Michael VD för bolaget för att under 2016 lämna över VD-rollen till Christian Litezings. Nu ägnar sig Michael helhjärtat åt att sprida kunskap om branschen och Pineberry.

Uppskattad författare och föreläsare

Guldläge på nätetMichael Wahlgren har skrivit SEO-boken Guldläge på nätet – sökmotoroptimering för alla. Boken, som lanserades i början av 2014, har fått bra kritik och är en försäljningssuccé. Målet med boken är att du på ett enkelt sätt ska lära dig grunderna inom SEO. Boken har sålt slut i tre omgångar och finns nu i en uppdaterad och mycket efterlängtad fjärde upplaga. Du kan köpa boken här.

I början av 2017 släpptes SEM-boken Bygg en pengamaskin – Google AdWords för alla, som han skrivit tillsammans med Michael Berman. Med denna bok kan du lära dig AdWords och se till att din annonsering på Google är lönsam. Denna bok sålde slut ännu snabbare än Guldläge på nätet och finns i en andra uppdaterad upplaga. Köp boken här.

Förutom böckerna så skriver Michael tillsammans med sina kollegor regelbundet om digital marknadsföring på Pineberrys Sökmotorkonsult.se, Sveriges största blogg om digital marknadsföring. Han är även programledare för populära podcasten Sökpodden.

Michael utbildar på Pineberry Academy och är ofta ute och föreläser om sökmotormarknadsföring på olika skolor, företag och konferenser.

Tre frågor till Michael

Varför blev det just Internet?

Det var egentligen ett misstag. När jag letade efter ett jobb inom finans efter studierna fastnade jag för Avanza – som då var ett nytt och spännande företag som förmedlade aktieaffärer över nätet. Jag trodde jobbet skulle vara mycket finansiell ekonomi och lite Internet, men det visades sig vara tvärtom. En missbedömning jag är väldigt glad att jag gjorde.

Vad är så fascinerande med sökmotormarknadsföring?

Först och främst är det en väldigt lönsam form av marknadsföring, speciellt i jämförelse med traditionell marknadsföring. Dessutom gillar jag att det är så mätbart. Detta gör att beslut inom sök baseras på fakta och inte utifrån tyckande. Sist men inte minst är det väldigt stimulerande att jobba i en sådan komplex och dynamisk miljö som Googles sökmotor erbjuder.

Var kommer Pineberry ifrån?

När vi skulle starta bolaget hade vi svårt att komma på ett namn. Vi bestämde oss för att väja ett generiskt namn och efter att ha funderat ett tag hittade vi på namnet ”Pineberry”.

Två år senare hände det nästintill osannolika, ett holländskt företag lanserade bäret Pineberry som är framodlat av en sydamerikansk jordgubbe. Det är väldigt roligt att det numera även går att äta en Pineberry och jag odlar dem faktiskt själv i sommarstugan.