Nativeannonsering

Få nya kunder med redaktionella annonser

Native annonsering är ett spännande annonsformat som för rätt typ av budskap kan vara väldigt lönsamt. Till skillnad mot vanliga displayannonser ger native dig möjligheten att i ett redaktionellt sammanhang förklara nyttan med din produkt eller tjänst.

Vad är nativeannonsering?

Native annonsering är enkelt uttryckt redaktionella annonser som smälter in i sitt sammanhang. Du ser dem varje dag på sajter som Expressen, Aftonbladet, DI, DN och så vidare.

Att annonsera på stora välkända sajter som ovan nämnda kan ha stora fördelar. Dels kan det hjälpa till att bygga ditt varumärke, dels kan det driva trafik till din sajt och leda till fler konverteringar.

Native består av en artikel som kan publiceras på er egen sajt eller hos publicisten, samt en annons med en bild, rubrik och en kort ingress. Native annonsen placeras bredvid, i eller under det övriga redaktionella innehållet hos publicisten så att besökaren uppfattar det ungefär som vilken nyhetsartikel som helst, dock med en annonsmärkning för att undvika missförstånd och lagliga problem.

Genom att synas i ett redaktionellt sammanhang och dessutom erbjuda en redaktionell artikel i form av en annons inbjuder du läsaren till att fördjupa sig om ditt ämne. Budskapet har lättare att nå fram och annonsen uppfattas som mindre störande än exempelvis banners och pop-ups.

Olika varianter av native annonser


En native annons kan länka till olika destinationer när besökaren klickar på den.

blue pen icon

True native. Artikeln öppnas direkt på den redaktionella sidan där den ligger, såsom Di, DN eller Expressen.

blue lightbulb icon

Content discovery. Annonsen länkar till din hemsida där artikeln öppnas när läsaren klickar på annonsen. Var artikeln ligger bestämmer du; såsom en landningssida, en blogg eller liknande.

loupe screen icon

Content display. När läsaren klickar på native annonsen kommer hen till en extern domän som påminner om en nyhetssajt.

blue shoppingcart icon

Produkt native. Annonsen kan även länka till en produkt eller webshop och kallas då Produkt native kampanj.

Fördelar med native annonsering

Bygga varumärkeskännedom

Native annonsering skapar engagemang och bygger tillit till ditt varumärke eftersom annonserna inte anses vara lika påträngande som exempelvis Displayannonsering.

Nå rätt målgrupp

Native annonsering är ett effektivt sätt för att nå fram till din målgrupp. Genom att annonsera på de digitala medier som din målgrupp konsumerar så riktar du ditt budskap till exakt rätt grupp vid rätt tillfälle.

Öka räckvidden på dina artiklar

Ditt budskap når ut till en bredare publik, du kan därmed komma åt målgrupper som är svåra att nå med annan typ av marknadsföring.

Driva större trafikvolym till din sajt

Du kan driva mer trafik till din sajt och den trafik du driver är relevant, vilket kan leda till fler konverteringar.

Enkelt att testa olika annonsvinklar

Dina annonser optimeras löpande för att testa olika vinklar och hitta det som fungerar bäst för din kampanj.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.