Börja SEO-optimera din webbshop

Här kan du smidigt och enkelt gå igenom hela din webbshop ur ett SEO-perspektiv. Följ instruktionerna för att maximera din synlighet på Google.

Samarbete för en starkare webshop

Wikinggruppen har tillsammans med Pineberry tagit fram en möjlighet för dig som är kund på Wikinggruppen att få en snabb, enkel och träffsäker analys av din webbsida. Detta gör vi för att du ska få ut så mycket som möjligt ur din webbshop så fort som möjligt. Allt du behöver göra är att fylla i URL:en till webbsidan samt vilket sökord du vill testa, tryck på analysera-knappen och sedan är du igång.

Hej, det är jag som är Linus!

Jag hjälper gärna till med alla frågor ni kan tänkas ha kring SEO, annonsering på Google och Facebook och hur ni får in fler nya kunder till er webbshop! Du kan ringa mig direkt på 0707-39 99 64 eller skicka iväg ett mail till linus.thorstenson@pineberry.com, så hör jag av mig till er inom kort.

Wikinggruppen-logo

Maxa Google

När du gått live med din e-handel är det hög tid att välkomna nya kunder som vill handla hos dig. Detta gör du enklast genom att börja arbeta för att bli synlig på Google. Du kan på ett snabbt och enkelt sätt själv kontrollera hur du presenteras i sökresultatet genom att optimera vissa element på din webbsida. Du optimerar din så kallade On Page för att Googles sökspindlar läser av din webshop sida för sida och matchar sedan en sökning på Google med en relevant sida i sitt sökresultat.  Därför ska du alltid optimera sida för sida med max 1-2 sökord. Om du optimerar fler sidor med samma sökord vet inte Google vilken sida som ska visas.

Du påverkar vad som visas

Det finns ett flertal olika element i källkoden som Google läser av. Bland annat är sidans titel som syns uppe i webbläsarfönstret och källkodens meta description väldigt viktiga, men även rubrik, bilder samt vad du faktiskt skriver på sidan så glöm inte dem. När du gjort analysen får du resultatet samt en eventuell åtgärdslista på vad som kan förbättras. Lycka till och har du frågor är du välkommen att kontakta Wikinggruppen på telefon 0650-75759 eller e-post info@wikinggruppen.se. Du är även välkommen att kontakta oss på Pineberry för frågor kring din SEO, ring mig Linus Engström på 0736-712 216.