Pineberry i media

Intresset för onlinemarknadsföring är stort och gränsöverskridande. Ta gärna en närmare titt på de artiklar och intervjuer där Pineberry medverkat under åren för att öka kunskapen om vår bransch.

12 april – Ehandel.se

NEU stryper marknadsföringen – experterna: “Ingen vet”

”Det är intressant att Google och Meta har valt så olika vägar. För mig är det ett tecken på att ingen egentligen vet vad som krävs för att följa de nya lagarna. Jag är övertygad om att sista ordet inte är sagt och att techjättarna kommer behöva justera sina tjänster ytterligare, säger Michael Wahlgren.”


22 januari – Resumé

Nova utvecklar erbjudandet – här är senaste satsningen

”Norska Nova Consulting har på kort tid etablerat sig på den svenska byråkartan. Nu läggs strategierbjudandet Nova Advisory till de sex befintliga bolagen.”


19 januari – Sveriges kommunikatörer

Cookie-döden och kommunikatörer: 5 sätt du kan anpassa din kommunikation

”Det är lite av en dataparadox. Vi har en automatiseringstrend inom digital marknadsföring som fortsätter att vara stark. Fler och fler optimeringsbeslut tas av plattformarnas algoritmer, men samtidigt fortsätter det att bli svårare att samla in den data som behövs för att algoritmerna ska fatta bra beslut, säger Linus Thorstenson på Pineberry”


5 januari – SVD

Kakdöden är här: ”Vill inte bli förföljda” (bakom betalvägg)

”Michael Wahlgren, grundare av marknadsföringsbyrån Pineberry, tror dock inte att ändringen förändrar så mycket för annonsörerna. – När Safari gjorde samma sak märkte vi knappt av det. Det finns många andra tekniska lösningar, säger han.”


1 december – Dagens Opinion

Så vässar sig digitalbyråerna med ai (i nyhetsbrevet Veckans Brief)

”Ai möjliggör att vi internt blir effektivare i de leveranser vi redan har och snabbare kan sätta ihop dessa. Vi använder också ai för att bygga nya leveranser vi inte kunnat leverera tidigare, säger Björn Bydén Head of SEO på Pineberry”


11 november – Resumé

Byråbranschen stöps om i grunden – här är de nya storspelarna (bakom betalvägg)

”På några år har byråpusslet lagts om. De traditionella reklambyråerna är på väg ut medan byråkoncernerna tar allt mer plats.”


15 mars – Influens.se

Pineberry-ägaren siktar mot 950 miljoner kronor: ”Blir ännu starkare”

”Ska vi prata om den svenska marknadsföringsbranschen så är det svårt att inte nämna den nordiska byrågruppen Nova, som står bakom sex bolag i Sverige. Den kanske mest kända byrån som ligger under Nova Consulting-gruppens tak är Pineberry, som jobbar med digital datadriven marknadsföring på plattformar som Google, Facebook, Amazon, Instagram och Youtube.”


2 mars – Dagens Opinion

Hur förbereder man sig för ai-sökmotorerna (bakom betalvägg)

”Björn Bydén, chef på Pineberry, berättar hur kommunikatörer och marknadsförare ska tänka kring framväxten av nya ai-sökmotorer. – Det mest grundläggande att ta till sig är att detta öppnar upp för helt nya sätt för användarna att söka och få information serverad på, säger Björn Bydén.”


2 mars – MäklarVärlden

Nyckeln till Google stavas sökmotoroptimering

”Sara Karlsson, SEO-expert på marknadsföringsbyrån Pineberry, ger sina bästa tips på hur din webbplats toppar sökningar efter mäklare på Google. Som så mycket annat när det kommer till försäljning så handlar det om förtroende och uthållighet – samt att satsa på rätt insatser i rätt ordning.”


3 februari – Ehandel.se

Experternas bästa tips: ”De dumma pengarna kommer försvinna”

”För att lyckas med digital marknadsföring är det viktigt att hålla koll på siffrorna, och detta är extra viktigt i sämre tider. Det är först när du vet vad din marknadsföring ger som du kan investera dina pengar med bästa effekt. Stirra dig inte blind på den marknadsföring som genererar mest intäkter utan fokusera istället på det som ger dig mest pengar i vinst, säger Michael Wahlgren.”


2 februari – Ehandel.se

Drar e-handlarna i nödbromsen eller inte – byråerna avslöjar allt

”De flesta av våra kunder behåller eller ökar sin budget. Men ökningarna är inte lika stora som tidigare år. Vi märker även att det tar längre tid för företag att besluta om större nysatsningar, säger Michael Wahlgren.”


2 februari – Ehandel.se

Är ChatGPT på väg att omkullkasta den digitala marknadsföringen?

”Ingen har väl missat ChatGPT men vilka möjligheter och risker innebär AI egentligen för digital marknadsföring? Vågar jag använda innehåll som en AI skapat? Håller det tillräckligt hög kvalitet? Är det ens lagligt? Vad tycker Google om det?”


21 januari – Podcasten Digital Marknadsföring

Så får Pineberry 800 leads per år med nördigt innehåll

”Pineberry är en av Sveriges främsta byråer inom digital marknadsföring. Man fyllde under 2022 hela 15 år och har satsat mycket på att skapa värdefullt och nördigt innehåll.

Bloggen Sökmotorkonsult, den populära podcasten Sökpodden och välbesökta webinars. Listan kan göras lång. Med mig i det här avsnittet har jag Michael Wahlgren som är en av grundarna.”


21 oktober – Sveriges kommunikatörer

Fyra tips som gör dig till en vassare beställare av digital marknadsföring

”Hur beställer man egentligen rätt digital marknadsföring? För att bli en vass beställare är det viktigt att kunna sätta och följa upp mätbara mål samt ha tillgång till resurser och rätt kompetens. Pineberrys grundare Michael Wahlgren tipsar här om hur du gör för att beställa smartare och mer kostnadseffektiv digital marknadsföring.”


5 juli – Sälj- & Marknadspodden

Sälj mer genom att kombinera inbound och outbound försäljning

”Är kombinationen av inbound och outbound marketing receptet för mer tillväxt? I det här avsnittet av Sälj- och Marknadspodden träffar vi Karin Axelsson som arbetar som säljchef på Pineberry, en digitalbyrå som hjälper kunder med sökordsoptimering och digital annonsering.”


2 juni – Resumé

Här är partierna som syns mest på Google

”I politikens värld handlar det om att synas och höras. Och även om share of search än så länge inte har överförts till den politiska arenan, så finns det betydelse av att vara synlig på internet. Pineberry har därför gjort en sammanställning av vilka partier som är mest eftersökta på Google, knappt fyra månader innan valdagen i september.”


11 april – Fastighetsvärlden

Snabbväxande Nova hyr 2.250 kvm av AL vid Slussen

”Snabbväxande Nova flyttar till Atrium Ljungbergs ombyggnadsprojekt Katarinahuset vid Slussen. Bolaget har hyrt ett eget våningsplan om 2.250 kvm högt upp.”


26 mars – Ehandel.se

Branschens reaktion på plötsliga deadlinen: ”Kanske inte lagligt”

”Både ja och nej. GA4 kommer med flera nya funktioner och möjligheter. Samtidigt upplever vi att GA4 inte är helt färdigutvecklat och dras med en del barnsjukdomar. Den stora nackdelen med GA4 är att den inte är bakåtkompatibel med Universal Analytics. Det är som att Microsoft skulle släppa en ny version av Excel där gamla Excel-filer inte går att öppna, säger Michael Wahlgren.”


3 mars – SvD.se

Svenska företag pressas – av ”Google-skatten”

”Det kostar mer per klick, men som annonsör kan du också köpa färre klick, säger Michael Wahlgren och tillägger: – Det är lätt att tänka sig att Google får mer betalt hela tiden, om de blir bättre på att välja vilket klick som ska säljas till vem.”


21 februari – DN.se

Så kan ditt smutsiga förflutna bli fläckfritt på nätet

”Om man har en förståelse för hur människor googlar är det lättare att urskilja sådana knep. Ett roligt och kreativt exempel är Ariana Grande och hennes låt ”Boyfriend”. Det var mycket skvallersökningar om vem hon dejtade för några år sedan, men när hon släppte den låten började så klart den videon ranka högst i stället och puttade ner skvallersidorna, säger Björn Bydén.”


28 januari – Ehandel.se

Experterna avslöjar var du som e-handlare ska lägga dina pengar 2022

”Det har aldrig funnits så många intressanta kanaler att lägga sin marknadsföringsbudget på som nu. Vi ser ett ökat intresse av att annonsera på plattformar som exempelvis TikTok, Pinterest och Snapchat. Just när det gäller annonsering i sociala medier är det inte längre enbart Facebook som gäller. Så även om Google fortsatt är och bör vara en bas för majoriteten av e-handlarna tycker vi att man ska avsätta en separat budget för att utvärdera nya plattformar, säger Michael Wahlgren.”


1 november – Resumé

Novas nästa pusselbit i byråbygget: Förvärvar martech-byrå

”Infunnels spetskompetens inom marketing automation och CRM blir tillsammans med SEO- och SEM-specialisterna på Pineberry viktiga delar i det ekosystem av digitala tjänster som vi bygger upp.”


23 oktober – Ehandel.se

Experterna talar ut om Amazons första år: “Ökar kraftigt”

”I maj såg det ut som att Amazon gick om CDON i organisk synlighet enligt Sixtrix Visibility Index, men det var bara tillfälligt. Därefter har Amazons organiska synlighet utvecklats sämre och deras organiska tillväxt just nu är inte alls lika kraftig som den var tidigare i år, säger Michael Wahlgren, grundare av Pineberry.”


10 september – På tal om marknadsföring (Podcast)

SEO och SEM med Karin Axelsson från Pineberry

”I veckans avsnitt träffar Pernilla och Frida härliga och kompetenta Karin Axelsson som är försäljningschef på byrån Pineberry. Vi djupdyker i SEO och SEM. Ska man ha byrå? Är det skillnad mellan B2B och B2C? Ska man testa själv eller ta hjälp från start? Det och mycket mer pratas det om i veckans podd.”


28 juni – Breakit

Norska jätten Nova slukar svensk Pineberry – nu väntar fler köp

”Att bli en del av Nova är ett lyft för både kollegor och delägare i Pineberry. Vi får fortsätta att driva och äga vårt bolag samtidigt som vi kommer in ett större sammanhang som gör att vi kan växa snabbare och bli ännu attraktivare för både kunder och medarbetare. Dessutom ökar våra möjligheter att driva utvecklingen av hela branschen”


28 juni – E-handel.se

Norska jätten storsatsar i Sverige – digitala byrån köps upp

”Köpet av majoriteten i Pineberry är det första steget i vårt arbete med skapa en komplett helhetsaktör inom e-commerce och digital transformation. Vi ska bli det bästa alternativet för alla företag som behöver en strategisk partner som kan skapa och utveckla framtidens digitala tjänster och kommunikationslösningar.”


28 juni – Resumé

Storsatsande norska IT- och kommunikationsjätten gör första svenska köpet (bakom betalvägg)

”Den digitala marknadsföringskomponenten är helt central. Den skapar genom förståelse för kundbeteenden, möjlighet att driva trafik och onlineköp förutsättningar för allt vi vill göra inom digital transformation.”


27 juni – Finansavisen

Nærmer seg 100 mill. i Sverige etter oppkjøp (bakom betalvägg)

”Nova Consulting Group kjøper 66 prosent av Pineberry og nærmer seg 100 millioner kroner i omsetning i Sverige.”


24 juni – Stjärnsäljarpodden

Digital marknadsföring och livecoaching med Karin Axelsson

”Direkt från stjärnsäljarpoddens webinarday och vidare in i podden kommer här ett rykande bonusavsnitt med Karin Axelsson från Pineberry. Karin är expert på digital marknadsföring och här får du hennes bästa tips och råd för att öka din egen försäljning.”


15 juni – Tonyhammarlund.io

15 SEO-experter om länkar och taktiker för att bygga länkar

”Länkar till din sajt fungerar som externa verifikationer för Google på att din sajt faktiskt är bra. Även fast Google har blivit allt bättre på att förstå användarens sökintentioner och därmed vilket innehåll de ska visa upp i sökresultaten behövs fortfarande länkar.”


28 april – Ehandel.se

CDON:s chock hos Google

”I vår helgläsning, som publicerades i lördags, så framkom ytterligare bevis för att CDON tagit skada i den organiska synligheten då Michael Wahlgren, från Pineberry, bjöd på en talande bild.”


24 april – Ehandel.se

Amazon.se ett halvår senare: ”Bland de absolut mest eftersökta”

”…När det kommer till Google Ads har de en hög närvaro i vissa segment inom exempelvis elektronik, medan vi knappt ser röken av dem i andra e-handelssegment, säger Michael Wahlgren, grundare på byrån Pineberry…”


1 april – Internetstiftelsen

Tredjepartscookies – vad är det och hur påverkar det dig?

”Googles största affär är annonseringen. De skulle aldrig göra något som skulle slå hårt mot annonsörerna. Dessutom är det en väldigt liten del av annonseringen på Google som kommer påverkas när tredjepartskakorna försvinner, säger Michael Wahlgren.”


16 mars – Podcasten Digital Marknadsföring

Doktor.se: SEO-case med trafikökning på 4000 procent

”På ett år har man lyckats skapa över 350 sidor kring och i februari 2021 slog man rekord med närmare 400 000 besökare från det organiska söket. Otroligt imponerande siffror.”


26 februari – Ehandel.se

Stor Google-uppdatering: Svenska e-handlare underkänns

”SEO-företaget Pineberry har samtidigt kikat närmare på hur förberedda svenska e-handlare är på Googles kommande uppdatering. Och det ska inte se lovande ut.”


2020

 • experterna om amazon
 • head of sales karin axelsson
 • podcasten digital marknadsföring
experterna om amazon
head of sales karin axelsson
podcasten digital marknadsföring

14 december – Head of Sales

Intervju med Pineberrys försäljningschef Karin Axelsson

”Det allra viktigaste för mig är att personen i fråga har ett starkt intresse för digital marknadsföring och det vi gör för våra kunder samt andas och lever våra kärnvärden.”


17 november – Ehandel.se

Amazon.se – en ketchupeffekt som tar 30 procent av trafiken

”Vi har börjat att se Amazon på Google Ads. Med tanke på att de är en av världens största Google Ads-annonsörer så ligger de hittills väldigt lågt. Då deras lansering varit skakig är det klokt av dem att inte trycka gasen i botten på Google Ads, men det kommer säkert, säger Michael Wahlgren.”


22 maj – Breakit

Fem SEO-tips för att ranka högt på Google 2020

”Google är din viktigaste besökare, där finns kanske 30-40 procent av dina totala besökare. Du optimerar inte för Google, du optimerar för de personer som googlar, säger Michael Wahlgren.”


26 mars – Ehandel.se

Experterna talar ut om krisen: ”Ett helt nytt sökbeteende”

”Hur gör e-handlare med sin digitala marknadsföring i dessa extraordinära tider? Vi på Ehandel vände oss till en handfull experter för att ta tempen på den digitala marknadsföringen just nu.”


16 mars – Podcasten Ehandelstrender

Framgångsstrategier och fallgropar med Google Shopping

”Google Shopping har blivit viktigare än textannonser för svenska e-handlare. Google Shopping kan vara en guldgruva, men kanalen kräver en hel del kompetens och det finns dyrbara fällor att fastna i.”


10 mars – Podcasten Digital Marknadsföring

Featured snippets, prisrapport i GMC och GTM server-side #42

”Pontus Karlsson från Pineberry och Martin Winberg från 56K delar det viktigaste som har hänt inom SEO, SEM och digital analys.”


2019

 • blogpost wincher
 • webbdagarna 2019 artikel
 • sbab youtube pris
blogpost wincher
webbdagarna 2019 artikel
sbab youtube pris

18 oktober – EGR

Industry reaction: How will Google’s casino stance affect the search for success in the US? (kräver inloggning)

”As Google plans to lift its ban on online casino advertising across the pond, who are the biggest winners and losers in the market?”


11 oktober – Resumé

Sverigepremiär för YouTube Works: Här är alla årets vinnare

”Kommunikationstävlingen YouTube Works har haft Sverigepremiär. Här är vinnarna – som alla har lyckats använda YouTube på ett smart, engagerande och effektivt sätt.”


24 september – Think with Google

Komma Hem: Sweden’s most-viewed YouTube ad in 2018

”SBAB bank drives home a serious message and reaches millions with rap on YouTube”


26 juni – Wincher

Don’t forget your goals

”To succeed with SEO you need a measurable goal. This might seem obvious, but is often forgotten.”


1 maj – Breakit

5 SEO-trender 2019 – och därför är röstsök inte en av dem

”Du måste optimera för hur Googles algoritm fungerar i dag och hur användarnas sökbeteende ser ut just nu – inte för sådant som kanske kan komma”


23 april – EGR

Google to accept PPC advertising from Swedish operators but not affiliates (kräver inloggning)

”Search engine consultant Pontus Karlsson, who first highlighted the change, said the new rules would hurt smaller operators who relied on affiliates, as well as the affiliates themselves.”


18 april – Breakit

Google öppnar för svensk spelreklam

”Det kommer påverka alla affiliate-bolag så klart. De har varit öppna med att de köper mycket i Storbritannien och så vidare. Många hade nog räknat med att se det här som en möjlighet i Sverige”, konstaterar Pontus Karlsson på Pineberry”


18 april – Sandrawasserman.se

Svenska SEO-experter berättar

”Det är alltid kul att få vara med på en kunds resa. Som tydligast blir detta när vi får förtroendet att vara med från början. När jag ser att vårt gemensamma SEO-arbete varit en viktig faktor i att utveckla ett nystartat företag till ett etablerat bolag – som omsätter hundratals miljoner. Den resan är svårslagen!”


11 mars – Under 15

Det är en myt om SEO som inte stämmer

”I veckans ”Under 15” ger SEO-experten Michael Wahlgren sina bästa tips på att hacka Googles algoritmer och bli träffen på det önskade sökresultatet.”


28 januari – IDG Webbdagarna

Bli en bättre beställare av digital marknadsföring – i tre enkla steg

”För att kunna beställa rätt digital marknadsföring behöver du ha koll på hur du ska mäta och följa upp effekten av dina satsningar. Dessutom måste du sätta upp mål, ju mer konkreta desto bättre, och ha tillgång till rätt kompetens och resurser. Pineberrys grundare Michael Wahlgren har tipsen som gör dig till en riktigt bra beställare.”


2018

 • Karin om drömjobbet artikel
 • trovärdighet artikel kntnt
 • pineberry artikel saleslounge
Karin om drömjobbet artikel
trovärdighet artikel kntnt
pineberry artikel saleslounge

8 november – Metro Mode

DRÖMJOBBET! med vår försäljningschef Karin

”Den här veckan delar försäljningschefen Karin Axelsson med sig av sina framgångsnycklar och tar oss med en dag på hennes jobb.”


2 november – Tidningen Entreprenör

100 nya kunder på en vecka – 5 tips till säljande sökordsmarknadsföring

”Går det att få hundra nya kunder på en vecka? Javisst, säger Entreprenörs expert på sökmotormarknadsföring, Michael Wahlgren. Här är hans fem bästa tips för att lyckas på nätet.”


29 augusti – Kntnt Magazine

Trovärdighet trumfar bra innehåll på Google

”Då många av de sajter som tagit ett rejält kliv uppåt efter Medic Update är tydligt kopplade till en person med högt anseende, går det att se ett samband mellan dessa två uppdateringar från Google.”


1 juli – Podcasten Digital Marknadsföring

Sökmotoroptimering: Michael Wahlgren #11

”…utan översikten är det svårt att förstå hur du faktiskt arbetar med sökmotoroptimering. Och med det här avsnittet hoppas jag att du som marknadsförare får en bättre förståelse för hela processen och hur du arbetar smartare med sökmotoroptimering.”


20 juni – Market

Så lyfter du försäljningen med Google Adwords (kräver inloggning)

”Antalet googlingar ökar lavinartat. Om du vill rikta de relevanta delarna av dessa trafikströmmar till din butik är det hög tid att du lär dig Google Adwords. Här är grunderna för en lönsam annonsering på Google.”


20 juni – Loungepodden

LoungePodden: Michael Wahlgren, grundare Pineberry

”Michael berättar om historien bakom företaget Pineberry och hur han intresserade sig för digital marknadsföring. I avsnittet ger han också sina bästa tips på hur man ska göra för att lyckas med sin sökoptimering.”


12 juni – Driva Eget

Så överlever du när Amazon kommer

”När någon söker på Amazon är det inte slumpen som avgör vilka produkter som visas. De vill bara premiera de produkter som säljer bra, inte slösa bort visningar på sådant som ingen köper.”


11 april – Beaconomist

SEO-affärerna ökar och konkurrensen hårdnar

”Vi har tio raka år bakom om oss med god tillväxt och det finns inget som tyder på att 2018 skulle bryta denna trend. SEO är en viktig del i att vi lyckats växa till det företag vi är i dag. Det är tacksamt att befinna sig i en bransch som växer för varje år.”


2 april – Leadcontent

Förbättra samspelet mellan SEO och content

”Michael Wahlgren, en av Sveriges främsta experter på SEO och grundare av SEO-byrån Pineberry förklarar vad som krävs för att lyckas med sökmotoroptimering och få sitt content att ranka högt på Google. Vi går igenom de olika stegen i köpresan och avslutar med en titt på trenderna inom digitalt sök.”


28 mars – Ehandel.se

Hon lämnar Poolia – blir operativ chef på Pineberry

”Jag ser väldigt mycket fram emot att få fortsätta arbetet med att utveckla Pineberrys erbjudande. Pineberry har ett unikt resultatinriktat kundfokus och jag ser fram emot att bygga vidare på detta tillsammans med våra medarbetare.”


21 mars – Företagarpodden

Toppa på Google och vinn kunderna

”Michael Wahlgren, expert på SEO och grundare av Sökpodden gästar Julia Selander och Günther Mårder och berättar hur du som företagare kan tänka för att komma i gång med detta, enligt honom grundläggande steg i din marknadsföring.”


12 mars – SalesLounge

Intervju med vår grundare Michael Wahlgren

”Både jag och Stefan, som startade Pineberry tillsammans med mig, var själva stora köpare av SEO-tjänster för dryga 10 år sedan och kända att ju mer vi lärde oss om ämnet, desto mer kände vi att vi inte var helt nöjda med hur tjänsterna levererades.”


17 januari – KNTNT Magazine

Så långa texter gillar Google

”Google har alltid gillat innehåll. Min uppfattning är att vi just nu får extra bra ”betalt” av Google för bra och långa texter. Så att satsa på dina texter är mer aktuellt än någonsin och har alla förutsättningar för att bli en fantastisk investering.”


15 januari – Sveriges Kommunikatörers Podd

Kommunikatörens nya roll

”Om man som sajt vill bli hittad så gäller det vara synlig på Google för det är oftast där vi börjar leta när vi söker information, vill hitta något, eller köpa något.”

 


2017

 • pengamaskinen inlägg va.se
 • internetworld kurs nicklas
 • blogginlägg seo hacks
pengamaskinen inlägg va.se
internetworld kurs nicklas
blogginlägg seo hacks

26 december – SEMrush

Falska SEO-förhoppningar

”The biggest false expectations that clients have when they hire an SEO agency”


20 december – Driva Eget

Nya hot mot Googles dominans

”I takt med att Googles dominans växer, blir det mer troligt att länder och myndigheter är det som sätter käppar i hjulet för Googles framfart.”


7 december – Veckans Affärer

Så bygger du en pengamaskin – med bara Google till hjälp

”Om man ska vara lite taskig så har Google har gått från att vara världens största sökmotor till att bli världens största annonsmotor.”


30 november – Datormagazine

Utan SEO-grunder är mindre förändringar förgäves

”En mobilsida utan ett bra, relevant och rikligt innehåll kommer att få det tufft att synas på Google.”


30 november – Kntnt Radio

AdWords för content-nördar

”Googles annonstjänst AdWords är inte bara för handlare som säljer på webben och andra med tydliga konverteringsmål. Sökordsannonser kan också användas för att driva trafik till en webbplats eller enskilda artiklar. Sökordsannonser kan också förbättra din SEO – och vice versa.”


27 november – Dagens Media

Så blir framtiden för sök

”DEBATT. Sökbolaget Pineberrys grundare Michael Wahlgren ser Amazon som det enda hotet mot Googles sökimperium.”


10 november – Ehandelstips

SEO-Bok för alla digitala marknadsförare i nya upplaga

”Men de tvåhundra kronor du borde investera i SEO genom att köpa Guldläge på nätet till dig själv eller till någon eller alla kollegor på din arbetsplats kan bli den bästa marknadsföringsinvesteringen du gör under 2017!”


9 november – Weld.io

How to optimize images for search engines

”Google is putting more emphasis on image search these days. Product markup tags will definitely increase the commercial value of images.”


7 november – Företagande.se

AdWords Crash Course

”I en serie om tre artiklar kommer du kunna lära dig det viktigaste för att lyckas med AdWords-annonsering.”


29 oktober – Effekten

SEO – att flörta med en akademiker

”Michael Wahlgren gästar Effekten för att berätta om Search Engine Optimization (SEO) – att synas när ens kunder letar efter det du erbjuder.”


9 oktober – Ehandel.se

De fem vanligaste SEO-missarna som e-handlare gör

”SEO-byrån Pineberrys grundare Michael Wahlgren har precis släppt den tredje upplagan av boken Guldläge på nätet. Här delar han med sig av de fem vanligaste SEO-misstagen e-handlare gör – och berättar hur man ska göra istället.”


4 oktober – Driva Eget

Tappa inte i Google! Här är de 4 viktigaste förändringarna kring SEO

”Boken Guldläge på nätet vill hjälpa dig att förbättra din synlighet på nätet med hjälp av SEO. Den kom ut för fyra år sedan, och nu släpps en ny upplaga – med flera nyheter.”


26 september – Ehandel.se

Pineberry ger e-handeln sajter som fungerar hos Google

”En SEO-vänlig plattform är A och O för att som e-handlare lyckas på Google, och det är något som många vänder sig till oss för att få hjälp med.”


22 september – Digitalisterna

Djupdykning i Google – sök och du ska finna

”Vi googlar 50 miljoner gånger om dagen i Sverige. Men hur gör man om man vill synas på Google? Vilka är hemligheterna som alla som vill synas på nätet måste veta?”


8 september – Resumé

Det kan svenska marknadsförare lära av Donald Trump

”Men man ska inte göra för svårt för sig, inte tänka för mycket, och fungerar ett budskap inte så testar man något nytt. Börjar i liten skala, om det fungerar kan man köpa mer annonsutrymme och sen ökar man köpet tills effekten inte ökar mer.”


1 september – E-handelstrender

Vi gästar podcasten E-handelstrender och pratar SEO

”E-handlarna måste få in SEO i sina processer och rutiner. Vi frågar oss om det ska vara så svårt att skriva kategoritexter? Men vi ger också exempel på lyhörda e-handlare som fångar upp snabba söktrender..”


29 augusti – Aftonbladet

Hur annonsering på Facebook kan påverka svenska valet 2018

”Syns man inte på Facebook finns man inte, det är där man ska vara i stället för på affischerna på stan”


22 juni – DataFeedWatch

Michael Berman intervjuad av Data Feed Watch

”An underestimated tip for beginners is to add negative keywords by regularly reviewing your search term reports for Google Shopping.”


31 maj – Driva Eget-podden

Så skaffar du ett guldläge på nätet

”Att lyssna på Michael Wahlgrens poddavsnitt är väl investerad tid för alla som vill öka sina intäkter.”


22 maj – Onlinefolket

Michael Wahlgren intervjuad i poddcasten Onlinefolket

”Nästa grej är att man inte har funderat igenom vilka sökord man verkligen ska synas på. Då tänker man ofta för brett.”


11 maj – Allabolag.se

Pineberrys Malin Storm berättar hur du hamnar överst på Google

”Det första och kanske viktigaste steget är att se till att du är sökbar på Google och andra sökmotorer. Du behöver med andra ord tänka på SEO. ”


10 maj – Driva Eget-podden

Bygg en pengamaskin med Pineberry och Google AdWords

”Bara i Sverige görs fler än 50 miljoner googlingar. Varje dag. Genom smart AdWords-annonsering kan du nå mängder av potentiella kunder i precis rätt ögonblick.”


1 maj – Sälj- och marknadspodden

Google AdWords och sökordsoptimering

”I detta avsnitt av Sälj- och marknadspodden intervjuar jag Michael Wahlgren från Pineberry. ”


26 april – Wikinggruppen

Tre frågor till

”Den första upplagan av Guldläge på nätet sålde slut. Varför tror du att intresset för SEO är så stort?”


20 april – Hillmanpodden

Annonsera på Google

”I podden får du en bra överblick kring grunderna i Google adwords, blandat med experttips från Michael som har jobbat med Google ads i över 10 år.”


12 april – Beaconomist

Pineberry och Getupdated i seo-maktkamp

”Seo-konsultföretagen har en pågående liten rolig och transparent kamp på Google.”


5 april – Kntnt

Lyft din SEO med PR

”När du bygger ditt varumärke med PR – glöm inte att tänka SEO. Det kan göra underverk för din synlighet på Google.”


1 mars – Driva Eget

Bli lönsam med Google – 5 råd du nog inte känner till

”Michael lyfter fram ytterligare en fördel med att annonsera med Google Adwords. Du behöver inte förlita dig på magkänsla utan kan utgå från fakta.”


23 februari – Starta & Driva Företag

Bygg en pengamaskin i Starta & Driva Företag

”Ett annat vanligt misstag är att man känner sig klar med sin AdWords-annonsering. Man blir aldrig klar, man måste hela tiden förbättra och rensa.”


20 februari – Ehandel.se

Michael Wahlgrens krönika på Ehandel.se

”I takt med att fler e-handlare skapar sig ekonomisk möjlighet att investera i varumärkesbyggande marknadsföring blir det också viktigare än någonsin att briljera på AdWords.”


20 februari – Säljpodden

Hur du lyckas med Google idag

”Pineberrys grundare Michael Wahlgren gästar Säljpodden för att berätta hur du lyckas med din försäljning och marknadsföring med Google.”


7 februari – Internetworld

Pineberrys Nicklas Krus pratar Messenger-annonsering i Internetworld

”Nu kan du annonsera och kommunicera med dina kunder i Facebook Messenger. Viktigt är att sätta en strategi så att företagets närvaro inte känns för påträngande. Fundera också över hur du kan få en dialog med kunderna, tipsar Nicklas Krus på Pineberry.”


23 januari  – Driva Eget

Bästa tipsen från Bygg en pengamaskin i infografik!

”Så tjänar du pengar på Google – Har du googlat idag? Det har dina kunder! Så att annonsera där kan innebära att du når dem just när de söker efter dig.”


23 januari – Dagens Analys

Recension av Bygg en Pengamaskin – Google AdWords för alla i Dagens Analys

”Sammanfattningsvis är ”Bygg en pengamaskin – Google AdWords för alla” ett måste för alla – och vi är många – som på något sätt jobbar med Google AdWords, men som inte är proffs som Michael Berman och Michael Wahlgren”


12 januari – SEMrush

Michael Wahlgrens SEO-hacks inför 2017 i SEMrush

”I inlägget intervjuas 28 experter inom SEO från hela världen med fokus på deras bästa ”SEO-hacks” och hur sökmotoroptimering kan komma att förändras under det närmsta året.”


11 januari – Veckans Affärer

Bygg en pengamaskin i Veckans Affärer

”Boken ”Bygg en pengamaskin – Google Adwords för alla” tipsar hur du ska gå tillväga för att lyckas med marknadsföring via Google Adwords. Den punkterar även en rad myter.”


2016

 • di artikel om pineberry
 • Michael Wahlgren krönika
 • trender sökmotoroptimering
di artikel om pineberry
Michael Wahlgren krönika
trender sökmotoroptimering

22 december – Starta & Driva Företag

Michael Wahlgren intervjuad i Starta & Driva Företag

”Google och Facebook är de digitala kanaler som oftast är mest lönsamma att marknadsföra sig i. Det är där du som företag får mest valuta för pengarna du investerar i digital marknadsföring.”


21 december – Driva Eget

Michael Wahlgren tipsar om SEO-nyårslöften

”Inled det nya året med att synas bättre på Google! Inför det årsskiftet tipsar Michael Wahlgren om tips på vad du kan lova dig själv och ditt företag inför 2017”


13 december – Mäklarvärlden

Pineberry hjälper mäklare synas på Google

”I det senaste numret av mäklarnas branschtidning Mäklarvärlden intervjuas Pineberrys grundare Michael Wahlgren och ger tips till Sveriges mäklare om hur de förbättrar sin synlighet på Google.”


5 december – SEMrush

36+ Experts Share Insights About SEO Around Europe

”Swedes are known for being early adopters when it comes to the Internet and technology which in turn has made the Swedish SEO market competitive. Especially if you consider that we are only 10 million people. Sweden is by far the most competitive of the Scandinavian markets.”


22 november – Driva Eget

Annonsera på Instagram – så lyckas du

”Tre miljoner svenskar finns på Instagram vilket gör det till en utmärkt kanal för att nå ut till dina kunder och användare. Nu finns även möjligheten för företag att annonsera på Instagram. Michael Wahlgren berättar hur du lyckas.”


10 november – E-handel.se

Pineberry lanserar SEO Cert

”Den 10 november blev Pineberry först med att lansera en certifiering inom SEO på svenska. På E-handel.se berättar Pineberrys grundare Michael Wahlgren om vad SEO Certet  innebär och varför det behövs.”


25 oktober – Driva Eget

Vi pratar om företagsprofiler på Instagram

”Instagram är ett utmärkt tillfälle för ditt företag att öka sin synlighet i sociala medier på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt. Utöver att det är ett enkelt sätt att interagera med dina användare så får ditt företag tillgång till kraftfull statistik som visar hur du kan annonsera smartare och hur dina populära dina inlägg är.”


26 september – Ehandel.se

Pineberry ska göra e-handlarna redo för 2017

”Temat för årets Pineberry-session är att hjälpa e-handlarna att förbereda sig inför 2017. Inom de segment Pineberry jobbar med – SEO, SEM och Facebook – har det hänt en hel del under året.”


23 september – Driva Eget

Googles jätteförändring – så tacklar du den

”Nu lanserar sökmotorjätten ett nytt annonsformat (ETA), och tar bort de gamla – och det är positiva nyheter för dig, menar experten. Så här använder du de nya annonserna rätt.”


27 maj – Bil & Verkstad

Pineberry gästar Bil & Verkstad

”Oavsett bransch är synlighet online av största vikt – eftersom Google är majoriteten av svenskarnas första val när det kommer till att hitta vad de behöver och vill köpa. I Bil & Verkstad gästar Michael Wahlgren för att prata SEO och ge bra tips för att nå en lönsam synlighet”


15 maj – Åkeri & Entreprenad

Vi pratar SEO i Åkeri & Entreprenad

”Det finns mycket tips och trix när det kommer till att synliggöra sig på Google – även när det kommer till branscher som Åkeri och Entrprenad. I denna artikel lyfter vi synlighet på Google: hur når du den bäst?”


9 maj – Citymark

Pineberry bjuder på tips i Citymark

”Relevanta sökord, kartresultatet, unika egenskaper och bra text: 4 tips i tidningen Citymark – där Pineberrys vd Michael Wahlgren gästar för att berätta hur du blir sökbar på Google.”


19 april – Driva Eget

Pineberry lyfter Googlesynder i Driva Eget

”I en artikel från Driva Eget medverkar Pineberrys VD Michael Wahlgren genom att lyfta sex stycken Googlesynder som bör undvikas. Med allt från att blockera Google till att missa målgången finns det mycket att tjäna på att läsa artikeln, för om du ligger för långt ner i Googles sökresultat kan du riskera att missa hela 90 procent av dina potentiella kunder.”


3 mars – Omtanke

Do’s and don’ts för en lyckad Sökmotoroptimering

”I en artikel från tidningen Omtanke gästar Pineberrys VD Michael Wahlgren för att bjuda på ”do’s and dont’s” för en lyckad sökmotoroptimering – samt förklarar varför det alltid är viktigt att arbeta med sökmotoroptimering”


19 februari – Hotell & Restaurang

Så blir du sökbar på Google 

”Michael Wahlgren ger 4 tips för hotell som vill synas på Google. ”Syns man inte, finns man inte”, säger han – och i nutiden är det mer sant än någonsin.”


2015

 • studentmagasinet intervju michael wahlgren
 • google vs iphone
 • synas på google
studentmagasinet intervju michael wahlgren
google vs iphone
synas på google

23 december – Dagens Analys

Årets bok för alla digitala marknadsförare

”Men de tvåhundra kronor du borde investera i SEO genom att köpa Guldläge på nätet till dig själv eller till någon eller alla kollegor på din arbetsplats kan bli den bästa marknadsföringsinvesteringen du gör under 2016!”


18 november – Beaconomist

Så blir du mobilt sökbar

”En av de stora utvecklingstrenderna är steget från desktop till mobile first. Viktor Calmhede, sökmotorkonsult på byrån Pineberry, berättar hur du blir sökbar även som responsiv mobilsajt eller app.”


4 november – Veckans Affärer

Sveriges 496 Superföretag 2015

”Idag meddelar Veckans Affärer listan över Superföretag 2015 och Pineberry har den stora äran att vara ett av de 496 stycken företag som kvalificerats.”


14 oktober – Studentmagasinet

Sökbranschen har kvinnor i sikte

”Sökbranchen är ung och hittills har det mest varit män som jobbat som konsulter i denna bransch i Sverige. En byrå som bestämde sig för att ändra detta är Pineberry.”


2 oktober – Veckans Affärer

Facebook vinnare i dubbel bemärkelse

”Att endast se Facebook som en social plattform är att göra sitt företag en otjänst. Medielandskapet har förändrats. Då gäller det att som företag hänga med.”


23 september – Tidningen Driva Eget

5 råd så tjänar du pengar på Facebook

”Lyckas med dina Facebook-annonser och öka företagets intäkter. Driva Eget frågade experten Michael Wahlgren om hans fem bästa knep.”


18 september – IDG

Expertens tips – så lyckas du med din Facebook-annonsering

”Möjligheten att skräddarsy din annonskampanj på Facebook är stor, men det finns samtidigt en rad fällor att undvika. Internetworld frågar Michael Wahlgren, vd på Pineberry, om vad du bör tänka på innan du köper annons.”


14 september – IDG

Annonsering på Facebook – därför har få insett fördelarna

En annan som håller med om att Facebook-annonsering går framåt just nu är Michael Wahlgren, vd på sökmotorbyrån Pineberry. Och även han är förvånad över att så få har hoppat på tåget.”


27 augusti – Ehandel.se

Pineberry ska hjälpa kunder tjäna pengar via Facebook

”Pineberrys VD Michael Wahlgren berättar på Emeet om hur e-handlare bäst optimerar sina insatser på Google och Facebook.”


18 juni – Tidningen Resultat

Trender inom sökordsoptimering

”Michael Wahlgren, vd på Pineberry, ger sina bästa råd för hur du ska optimera företagets marknadsföring på Google.”


27 maj – Internetworld-podden

Det är extremt viktigt för Google med mobilanpassning

”Vad hände egentligen efter Mobilegeddon? Hur mäktigt kan Facebook bli? Michael Wahlgren, vd för Pineberry, och IDG-redaktören Ada Fredelius är gäster i veckans avsnitt av Internetworld-podden. ”


30 april – MobilBusiness

Googles ”Mobilegeddon” drabbar hälften av svenska sajter

”Hälften av de svenska sajterna tappar trafik sedan Google ändrat sökresultaten enligt sajternas mobilvänlighet.”


29 april – Dagens Media

Mobilegeddon – så gick det

”Hälften av sajterna tappar placeringar i mobilen efter Googles krav på mobilanpassning.”


21 april – Veckans Affärer

Mobilegeddon drabbar hälften av Sverige sajter

”Idag infaller ’Mobilegeddon’, alltså att Google börjar nedprioritera sidor som inte är mobilanpassade. Hälften av Sveriges kommersiella sajter kan drabbas. Vd:n på sökmotorföretaget Pineberry tipsar om hur du ska göra.”


16 april – Tidningen Driva Eget

Se upp! Se här om du drabbas av Googles megaförändring

”Från den 21 april kan din sajt helt plötsligt synas sämre vid Google-sökningar från mobiler. Vartannat svenskt företag drabbas. Så här skyddar du dig.”


7 april – Osqledaren

Snygga till dig inför arbetsgivaren

”Det blir allt viktigare att synas på rätt sätt online, speciellt när det kommer till att söka jobb och visa upp sig för potentiella arbetsgivare.”


1 april – Dagens Media

Mobilanpassade sajter får förtur hos Google

”Bara hälften av av svenska företag har mobilanpassade sajter, säger Michael Wahlgren på sökbyrån Pineberry”


9 mars – Sportfack

Konkurrera med stora drakarna

”I Sverige görs det över 40 miljoner sökningar på Google dagligen och 90 procent av oss svenskar googlar inför ett köp – oavsett om köpet görs på nätet eller i en fysisk butik.”


5 mars – Mobilbusiness

Mobil trafik: mät konvertering på rätt sätt

”Låga konverteringssiffror för mobil trafik kan handla om att man mäter fel sak.”


3 mars – Dagens Media

Google kan petas ur Iphone

”Konkurrenterna står på kö när Apples avtal med Google som standardsökmotor i mobilen snart löper ut.”


2 mars – Mobilbusiness

Mobilvänlighet ska rankas högre i Google

”Från och med den 21:a april kommer mobilanpassningen av webbsidor spela en större roll i Googles sökresultat.”


25 februari – TT

Så fixar du till dig på nätet

”En partybild eller ett seriöst porträtt.Vad vill du att arbetsgivaren ska se på nätet inför jobbintervjun?Här är knepen för att snygga till bilden av dig.”


15 februari – DN

Så styr du vad som dyker upp om dig på Google

”Om du söker jobb är sannolik­heten stor att potentiella arbetsgivare googlar ditt namn. Därför är det bra att ta kontroll över vad som dyker upp i sökresultatet. Nätexperterna Jackie Kothbauer och Michael Wahlgren ger sina bästa tips på hur du gör.”


12 februari – Företagaren

Toppa Google – Ökat säljet

”Sälj mer med hjälp av sökmotoroptimering. En av Sveriges ledande experter avslöjar knepen som placerar dig i topp hos Google.”


4 februari – Tidningen Driva Eget

8 tips om adwords-annonsering

”Bli synlig för dina kunder när de är på jakt efter det du erbjuder, med hjälp av annonser i sökresultatet. Det är billigt, mätbart och enkelt menar experten Michael Wahlgren. Här är hans bästa tips.”


26 januari – Dagens Handel

Tre spaningar om Google 2015

”Michael Wahlgren, vd för Pineberry, ger några spaningar om nya mediekanaler och hur handeln kan dra nytta av de i sin mediestrategi.”


2014

 • civilekonomen krönika om google
 • artikel snygga till digital närvaro
 • maria hultberg studentmagasinet
civilekonomen krönika om google
artikel snygga till digital närvaro
maria hultberg studentmagasinet

30 oktober – Dagens Media

5 tips för bättre Adwordsstrategi

”Svenskarna googlar 35-40 miljoner gånger varje dag, vilket gör Google Adwords till en viktig del i de flesta marknadsstrategier. Här ger Michael Wahlgren, vd på SEO-byrån Pineberry, fem råd för bättre Adwordsannonsering.”


29 oktober – IDG

Ny regler för de som säljer Adwords

”Från och med 1 november kommer Google att ändra sina regler för företag som köper eller hanterar Google-annonser för sina kunders räkning.”


10 oktober – Ehandel.se

Pineberry ska hjälpa oss hitta Guldläget på nätet

”Den mobila trenden känns som det viktigaste just nu. För många e-handlare kommer mer än 50 procent av besökarna från mobila enheter. Att få dessa besökare att handla i samma utsträckning är en utmaning som är spännande att följa.”


9 oktober – Civilekonomen

5 myter om Google

”I den här krönikan berättar jag om fem myter inom sökmotoroptimering (SEO) som INTE kommer öka din synlighet på Google – tyvärr.”


13 juni – Tidningen Driva Eget

Så sökmotoroptimerar du din sajt

”Skapa relevanta sidor för dina sökord och sätt upp tydliga mål. Då får du din sajt att stiga i Google. Här är fler bra råd för att folk ska hitta dig och ditt företag på nätet.”


16 maj – Veckans Affärer

Att tänka på när du vill maxa Google

”Michael Wahlgren, VD på  Pineberry, har mer än 10 års erfarenhet av sökmotorsoptimering. Han har märkt att många missförstånd fortfarande omgärdar branschen och delar här med sig av sina bästa tips för en lyckad investering.”


25 mars – Dagens Industri

Gör kunder synliga

”Det effektivaste sättet att locka kunder till sin sajt är att använda Google. Det anser företaget Pineberry som lär ut sina bästa knep till sina kunder.”


31 januari  – Sydsvenskan

Nöden av att förstå sökmotorerna

”Magnus Bråth och Michael Wahlgren heter två experter på sökmotoroptimering. Nu författardebuterar de med guideboken ”Guldläge på nätet – sökmotoroptimering för alla”.”

Vill du komma i kontakt med oss för en intervju?

Kontakta Carl Engbrink på Pineberry på 0736-50 87 20 eller använd formuläret.

*” anger obligatoriska fält

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.