Möt våra praktikanter Victor och Therese!

På Pineberry erbjuder vi löpande praktikplatser inom digital marknadsföring med flera olika inriktningar. Vi tycker det är viktigt att bidra till branschens utveckling och hjälpa framtidens sökmotorkonsulter att utvecklas och få praktisk erfarenhet. Just nu har vi två praktikanter som gör sin LIA (Lärande i Arbete) hos oss: Victor Arenlid och Therese Karlsson. Här får de själva berätta lite om sig själva och sin praktik på Pineberry!

Hej Victor och Therese! Berätta lite om er själva!
Therese: – Hej! Jag studerar Webbanalys på Medieinstitutet och gör min andra LIA-period på Pineberry just nu. På fritiden älskar jag att träna och jag tävlar även i badminton.
Victor: – Jag studerar digital marknadsföring på Stockholms Internationella Handelsskola. Jag praktiserar just nu med SEM på Pineberry och på fritiden lever jag mycket för golfen. Jag har även precis köpt motorcykel, så förhoppningsvis blir det en ny hobby för framtiden! 

Hur kommer det sig att ni valde era utbildningar?
Victor: – Jag valde digital marknadsföring då jag såg att det var en bransch som ökade kraftigt, som även var i behov av kompetens och arbetskraft. Jag kom på detta lite försent då jag missade ansökningsdatumet för hösten 2016, vilket resulterade i att jag hade tid att smälta den idé jag hade, men insåg att intresset bara växte under året då jag väntade på att få ansöka igen. Det blev en sorts bekräftelse på att jag var på väg i rätt riktning, vilket jag fortfarande känner. Anledningen är nog främst att det är intressant att kunna påverka människor och samtidigt få se mätbara resultat på i princip allting man utför.
Therese: – Jag har tidigare studerat till Interaktionsdesigner och det jag tyckte var det roligaste och som intresserade mig mest under den utbildningen var just analys. Jag kände jag att jag ville rikta in mig mer på det och hittade utbildningen till Webbanalytiker. Jag tyckte det skulle passa mig utmärkt eftersom jag kan kombinera två ämnen som jag brinner för; användarbeteende och digital analys, och jag känner än idag att jag har valt rätt.

Hur har det varit hittills att praktisera på Pineberry?
Therese: – Väldigt roligt och lärorikt, ingen dag är den andra lik!
Viktor: – Det är verkligen roligt och lärorikt. Jag får samarbeta med många olika personer vilket skapar ett bra tillfälle att lära känna personer på ett närmare plan, samt att komma in i ”gänget”.

Hur var det att först komma till Pineberry?
Victor: – Roligt! Jag fick ett väldigt bra första intryck redan på min intervju, och den känslan har fortsatt sen jag kom hit. Jag blev väl bemött och känner en ständig utveckling.
Therese: – Självklart nervöst i början men det släppte väldigt fort eftersom man blev så härligt bemött. Det är jättehärliga människor här och man känner sig som en del av familjen redan första dagen.

Therese, det här är ju sista veckan av din praktik. Vad kommer du ta med dig för färdigheter och erfarenheter från din tid här?
Therese: – Jag har lärt mig så mycket inom webbanalys när jag har varit här och har fått nya lärdomar inom SEO och SEM. Innan visste jag inte mycket om SEO och SEM men det har jag fått möjlighet att lära mig här, och det kommer jag kunna ta med mig och jag kommer kunna utvecklas mer och mer.

Victor, du har ju varit här i drygt 9 veckor nu. Vad känner du kommer vara de viktigaste kunskaperna du får med dig från din tid här?
Victor: – Främst all kunskap inom SEM som är mitt huvudblock här. All grundläggande kunskap om hur jag strukturerar och optimerar konton. Sen även om hur olika det kan se ut beroende på vilken bransch man jobbar i beroende på kund. Kommer även ta med mig mycket lärdom om hur man generellt jobbar på en byråsida, hur företaget är strukturerat, vilka olika roller som finns och sättet vi arbetar på, för att göra en kund nöjd med våra tjänster. 

Varför tycker ni att Pineberry är ett bra ställe att göra sin praktik på?
Therese: – Alla på Pineberry är väldigt duktiga inom den här branschen och man får alltid hjälp när man behöver. Det är alltid kul att komma till jobbet och man lär sig något nytt varje dag.
Victor: – Har du intresse av sökmotormarknadsföring alternativt annonsering på sociala medier är det ett perfekt ställe att göra praktik på. Det är bra om du har en viss grundläggande förkunskap inom digital marknadsföring, att man har en förståelse för kanalerna. Något som Pineberry lyckats bra med är att lägga upp nivån på arbetet för mig, vilket inneburit en kombination av ständig repetition för att få kunskap på plats i kombination av nya utmaningar vartefter.

Något annat ni vill dela med er av från er tid på Pineberry?
Victor: – Jag delar verkligen Pineberrys sätt att se på arbete både på och utanför arbetsplatsen, i form av förtroendearbetstid, gemensamma träningar, samt andra sociala aktiviteter.
Therese: – Jag har varit med på Pineberrys crossfitpass varje vecka och det har varit en av de roligaste träningsformerna jag varit med på. Det är kul att det finns en satsning på roliga aktiviteter även utanför arbetstid.

Tack så mycket!

Är du intresserad av att praktisera eller jobba hos oss? Läs mer på vår jobbsajt och skicka in din ansökan idag!