Pineberry och SoffaDirekt partners i digital marknadsföring

SoffaDirekt är en av Sveriges största e-handlare inom möbler och satsar nu på att expandera in på den norska marknaden efter ett framgångsrikt år. Sedan mitten av 2023 har Pineberry haft förtroendet att stödja deras marknadsavdelning med specialisttjänster inom digital marknadsföring.

Som e-handlare har marknadsföring i digitala kanaler alltid varit viktigt för SoffaDirekt och med tillväxten blev behovet av en pålitlig helhetspartner inom digital marknadsföring allt tydligare.

Efter ett tidigare partnerskap inom sökordsannonsering sökte vi efter en strategisk partner som vi kunde jobba med inom SEO, annonsering i sociala medier, CRO, och sökordsannonsering i en helhet både proaktivt och långsiktigt.

Anna Stolt, CMO SoffaDirekt
Anna Stolt, CMO SoffaDirekt och Niklas Pålblad, Kundansvarig Pineberry

Anna Stolts marknadsteam sitter på stark kompetens inom varumärkesbyggande, contentskapande och försäljning och SoffaDirekt har en tydlig och stark närvaro i sociala medier. Även här kommer Pineberry bidra med sin expertis inom annonsering på Facebook, Instagram och andra sociala medier. Precis som med många andra e-handlare är Google Ads en viktig kanal och även här jobbar Soffadirekt i nära samarbete med Pineberry.

SoffaDirekts digitala marknadsföring bygger på en avvägd mix av kanaler och en tydlig strategi där främsta mätvärdet är lönsam tillväxt. Varje kanal ska löna sig och vi bygger mixen gradvis för att ge maximal effekt både i fråga om varumärkeskännedom och rena konverteringar.

Niklas Pålblad, Kundansvarig Pineberry

Starkt år

Sedan 2012 har det Norrköpingsbaserade bolaget varit på en tillväxtresa och bolaget har utökat sitt sortiment för att möta efterfrågan på inte bara soffor utan även andra möbler och inredning. 2023 har hittills varit ett starkt år för SoffaDirekt med stark tillväxt och med Black Week och julhandeln runt hörnet förväntas de visa starka resultat även Q4.

Norsk satsning

Den norska marknaden har länge varit i siktet för SoffaDirekt. Tack vare att allt fler av våra grannar i väst har börjat höra av sig via sociala medier och till kundservice har det blivit tydligt att det finns en markant efterfrågan där. Med huvudkontor och centrallager i Norrköping är det nära till hands att satsa på den norska marknaden även rent geografiskt. Den norska sajten lanserades efter sommaren 2023 och visar på stark potential. Pineberry är en del av den norskägda byråkoncernen NOVA Consulting Group och de norska banden kommer bli en värdefull tillgång för SoffaDirekts fortsatta satsning i Norge.

Har du några frågor om Pineberry, SoffaDirekt, eller NOVA Consulting Group? Hör av dig till carl.engbrink@pineberry.com eller 0736-50 87 20.

Lämna ett svar

Läs våra regler för kommentarer. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *