Pineberry i Resumé: Så lyckas du med SEM och SEO

Pineberrys Head of SEO Björn Bydén har intervjuats av Resumé tillsammans med Viva Medias Martin Hällerfors och delade med sig av sina idéer om hur du kan lyckas med din SEO och SEM. 

I en omfattande artikel av Resumés Julia Lundin och Yasmine Winberg bjöds Pineberrys Head of SEO in för att ge sin bild av hur du kan lyckas med din SEO och annonsering på Google. Artikeln, som är en i en serie av tre artiklar som bland annat tittar på byråers synlighet på Google, tar upp svårigheterna för traditionella mediebyråer att ställa om sig till ett mer digitalt klimat.

Bland Björns tips finns bland annat att se SEO som en investering där man inte ska ignorera den ”gratis” organiska trafiken utan arbeta aktivt hela tiden för att konvertera besökarna från de organiska sökresultaten. En lyckad SEO-satsning ger oftast väldigt hög avkastning i förhållande till hur mycket man investerar. Han förespråkar även tydliga mål och påpekar att om att bra SEO tar tid. Artikeln utmanar även strategin att annonsera inte bara på sitt egna varumärke utan även konkurrenters, och Björn ger sin bild av strategin.

SEO är ett maratonlopp, SEM är 100 meter. SEO är ett värde som byggs upp över lång tid och dina konkurrenter får svårare att komma ikapp dig ju bättre du gör det.

Tillsammans med Martin bjuder Björn på en nyanserad och analytisk bild av hur SEO och SEM kan användas för att exponera ditt varumärke och driva konverteringar från Googles organiska sökresultat.

Läs hela artikeln här.

Vill du veta mer om sökmotoroptimering och veta hur Pineberry kan hjälp dig få fler kunder från Googles sökresultat? Läs mer om våra SEO-tjänster här eller be om en offert idag!