”With over 5.47 million views, the campaign was Sweden’s most-viewed YouTube ad in 2018”

SBABs lekfulla och humoristiska reklamfilm ”Komma hem” med komikern Björn Gustafsson blev Sveriges mest sedda reklamfilm under 2018. En stor del av framgången kan tillskrivas Pineberry som såg till att den varumärkesbyggande kampanjen nådde och överträffade det uppsatta målet 5 miljoner visningar.

Bostadsmarknaden i Sverige har blivit tuffare, framförallt för unga förstagångsköpare på marknaden. På de grunderna vill SBAB göra bolån mer tillgängliga för alla som vill köpa sin bostad. Tillsammans med den kreativa byrån EMAKINA DBG skapade SBAB den 3 minuter långa reklamfilmen ”Komma hem” och Pineberry fick förtroendet att sköta kampanjen.

Det ambitiösa inledande målet var att reklamfilmen skulle ses av halva Sveriges befolkning, ett mål som nåddes och överträffades genom YouTube TrueView In-Streamkampanjen som sattes upp av Pineberrys sökmotorkonsult Daniel Ragnarsson och Head of SEM Simon Davidsson.

“Det som gör YouTube så unikt jämfört med andra mediekanaler är möjligheten att köra reklamfilmer som är två-tre minuter långa utan att betala mer än för en 30 sekunder lång video. Ingen annan marknadsföringskanal har den fördelen”

Simon Davidsson, Head of SEM Pineberry

Kampanjen var en stor framgång och effekten lät inte vänta på sig. Utöver den betalda räckvidden fick filmen 680 000 organiska visningar vilket är en ökning på 13% i räckvidd. Kampanjen var väl uppskattad och fick många kommentarer och delningar av besökarna, dessutom ökade söktrafiken med 41%. Varumärkeskännedomen ökade med 25%, det relativa intresset för varumärket ökade med 66% och Ad Recall ökade med hela 114%. Framgången har lett till att SBAB kommer fortsätta att använda YouTube i sin marknadsmix och Pineberry ser fram emot att hjälpa dem nå sina mål även i framtiden.

Läs mer om kampanjen och samarbetet på Think with Google.

Vill du veta hur Pineberry kan hjälpa dig nå dina mål och få ökad varumärkeskännedom genom Google Ads och YouTube? Läs mer och hör av dig!