Imponerad och stolt över Pineberrys 2020!

Nu när vi lägger Pineberrys 13:e år till handlingarna gör vi det med en stor portion stolthet. Vi växer för 13:e året i rad och vi gör det med en förbättrad lönsamhet.

2020 var ett speciellt år där vi kastades från hopp till förtvivlan och tillbaka till hopp igen. Året inleddes i dur med många nya samarbeten och utökade satsningar från befintliga kunder. Det gick sedan snabbt över i moll då coronapandemin sköljde över oss och våra kunder. När pandemin bröt ut tappade vi 14 % av intäkterna på en månad, något vi tidigare inte varit i närheten av.

Att ta beslutet att gasa var nyckeln för oss, att gasa tillsammans med våra befintliga kunder och att gasa tillsammans med våra medarbetare. Med is i magen växlade vi upp vår marknadsföring under våren och satsade ännu mer på kommunikation, trots det osäkra läget. Under hela våren hade vi ett stort inflöde av förfrågningar från potentiella kunder, samtidigt ökade många av våra befintliga kunder upp sina satsningar vilket ledde till att vi redan i oktober tog oss tillbaka på den tillväxtbana vi hade innan coronapandemin bröt ut.

Vi lyckades tackla pandemin fantastiskt bra på Pineberry, vi gjorde det tillsammans med våra kunder och med en bibehållen personalstyrka. Ingen på Pineberry har varit permitterad och vi har inte tagit emot några företagsspecifika stöd från staten. Jag är stolt över att vi med egen kraft tagit oss igenom pandemins effekter och levererat ett rekordår för Pineberry. Detta hade inte varit möjligt utan vårt dedikerade team av medarbetare som med stort fokus kavlade upp ärmarna och verkligen levererade för våra kunder, när kunderna behövde det som mest.

2020 levererade vi den högsta omsättningen, den högsta vinsten, den högsta NPS:en och den högsta eNPS:en i Pineberrys historia.

2020 var året då vi verkligen fick trycktesta våra digitala arbetssätt. Mängder av digitala möten och digitala event har genomförts.

2020 hälsade vi hela tio nya medarbetare välkomna till oss på Pineberry. Jag vill passa på att hälsa alla välkomna och ge en stor eloge till dig som inlett din karriär hos oss på hemmakontoret.

2020 fick vi in 200 kunder varav 133 nya löpande samarbeten. Vi ser fram mot att skapa lönsam tillväxt framöver tillsammans med alla kunder, nya som befintliga.

2020 var året då Amazon ”äntligen” kom till Sverige. Mycket väsen för ingenting skulle man kunna säga men istället är vår tro att man som vanligt överskattar något på kort sikt men underskattar det på lång sikt. Vi är i full igång och har ett antal kunder som vi hjälper med deras marknadsföring på Amazon.

2021 rivstartar vi med ett förvärv av den digitala mediabyrån WordOn. Vi ser fram emot att under året tillsammans med de erfarna medarbetarna på Wordon utveckla vårt erbjudande inom programmatic och display.

Jag vill passa på att tacka alla befintliga kunder för förtroendet under 2020 med förhoppning om ett fortsatt givande samarbete 2021. Det vi önskar mest av året är att coronapandemin ska vara över så vi kan träffa varandra och våra kunder fysiskt igen.