Pineberrys Stipendium för Digital Marknadsföring – 2020 & 2021

I torsdags hade vi äran att dela ut vårt stipendium till fyra lyckliga vinnare för inte bara en utan två fantastiska uppsatser! Stort grattis till Amanda Randler och Paula Wallin för uppsatsen ”Influencer Marketing – Lojalitetsbyggande för Influencer eller Varumärke?” samt William Broman och Philip Eriksson för uppsatsen ”Will I stay or will I churn?”

Det var otroligt att roligt att kunna bjuda in vinnarna till vårt kontor i Stockholm för prisutdelningen. Hela juryn och nästan alla vinnarna var på plats med en av dem med på videolänk från Köpenhamn. På grund av omständigheterna kring Corona delade vi aldrig ut stipendiet under 2020 utan sparade det till i år vilket var anledningen till att vi delade ut två stipendier i år.

2020 års stipendium gick till Paula Wallin och Amanda Randler för deras utmärkta uppsats om influencer marketing som de skrev för Ekonomihögskolan på Lunds Universitet. Juryns motivering lyder:

Amanda Randler och Paula Wallin bidrar med sin studie ”Influencer marketing – lojalitetsbyggande för influencer eller varumärke?” till större insikter om hur relationen mellan influencer och annonserande företag ser ut. Uppsatsen belyser och går till botten med flera viktiga frågeställningar som både influencer och företag som använder influencers i sin marknadsföringsmix har nytta av att förstå och känna till.

Årets stipendium gick till William Broman och Philip Eriksson på Stockholms Handelshögskola för deras uppsats ”Will I stay or will I churn?” som handlar om customer retention och att motverka churn, något som är oerhört viktigt för alla tjänstebolag i en ständigt föränderlig marknad. Juryns motiverade valet med:

William Broman och Philip Eriksson studie ”Will I stay or will I churn?” bidrar till en djupare förståelse om vilka faktorer som påverkar churn hos en hälsoapp. Resultatet från studien visar tydligt att vetskapen om vilka variabler som påverkar churn kan motverka att så sker – vilket givetvis är intressant för många företag att analysera djupare för sina egna verksamheter.

Stort grattis till vinnarna av Pineberrys Stipendium för Digital Marknadsföring från juryn och hela Pineberry!

Läs mer om stipendiet här!