Här är våra praktikanter, Victoria och Arvid!

På Pineberry är vi glada över att få dela med sig av våra kunskaper och skapa framtidens sökmotorkonsulter. Vi erbjuder förutom spännande anställningsmöjligheter även praktikplatser inom alla våra affärsområden. Just nu har vi två praktikanter som tillbringar sin LIA (Lärande i arbete) hos oss och här får ni chansen att lära känna dem lite bättre!

Hej Arvid och Victoria, berätta lite om er själva!
Arvid: Jag bor i Aspudden med min flickvän sedan sex år tillbaka och studerar på IHM Business School med inriktningen ”Digital Marketing & Sales Analytics”. På fritiden tränar jag en hel del, bland annat gym och klättring. Tidigare har jag arbetat som säljare B2B, B2C samt butikschef.
Victoria: Jag studerar sista terminen på Sälj & Marknadshögskolan, har gjort praktik på Pineberry sedan slutet av januari och min LIA tar slut i början av juni. Jag älskar att resa och upptäcka nya saker. Jag gillar även träning i olika former, favoriten är helt klart att åka skidor.

Hur kommer det sig att ni sökt er till SEO/SEM/Sociala medier?
Victoria: Jag har framförallt jobbat med SEM under min praktikperiod. Jag tycker det är kul och motiverande eftersom att det är mätbart och man har möjlighet att se tydliga resultat och trender. Det är också spännande eftersom verktygen utvecklas och det dyker upp nya sätt att jobba på hela tiden.
Arvid: Jag känner att jag utvecklas inom ett yrke som är mer digitalt, varierande och framtidstänkande. Det känns som att fler och fler företag inser hur viktigt det är att synas digitalt, det är där kunderna finns idag.

Hur kom det sig att ni hamnade på Pineberry under er LIA?
Arvid: Innan jag började här visste jag att det var en Digital byrå som var ledande inom SEO, hade egen poddcast och ett välbesökt pingisbord. Jag blev medlem i en Digital Marketing grupp på Facebook och lade in ett par rader om mig själv och att jag var i behov av LIA i 10v. Jag fick direkt ett svar ifrån Pontus som är teamledare här på Pineberry, vi kom bra överens och nu har jag varit här i tre veckor!
Victoria: När jag kom fram till att jag ville lära mig SEM/SEO började jag söka efter företag och praktikplatser där jag hade möjlighet att lära mig och fördjupa mig i det. Jag hade hört talas om Pineberry sedan tidigare och kände att det skulle vara lärorikt att vara på en byrå som är specialiserad på just det. Så när det dök upp en annons om möjligheten att göra praktik här kändes det självklart och jag sökte direkt.

Hur har det varit att komma till Pineberry?
Victoria: Det är verkligen kul att få samarbeta med så många olika duktiga konsulter, alla är väldigt generösa både på den sociala och kunskapsmässiga biten. Det är ett riktigt bra ställe att göra praktik på för studenter som är intresserade av SEM/SEO/FB-annonsering. En nackdel är dock att det ligger alldeles för många bra sushiställen för nära kontoret och det kan bli en tuff påfrestning för studentbudgeten!
Arvid: Det känns aldrig jobbigt att gå till praktiken och jag känner en stark gemenskap bland mina medarbetare. Varje vecka är det gemensamma aktiviteter, möten och pingisturnering. Jag lär mig massor och har kul samtidigt!

Vad vet ni om Pineberry idag som ni inte visste från början?
Arvid: Att tjänsterna vi erbjuder är oerhört viktiga för alla typer av bolag, stora som små. Jag tycker också att det är en grymt bra stämning på kontoret, hög kompetens och stor chans för mig att bli en riktig digital ninja.
Victoria: Det är en riktigt grym och öppen företagskultur här och att man verkligen känner sig välkommen från första dagen.

Vad vill ni få ut av er tid på Pineberry?
Arvid: Det viktigaste för mig är att jag ser en framtid inom yrket och att jag trivs i miljön. Jag har nu möjligheten att utvecklas inom SEO och SEM, två avgörande delar i min kommande yrkesroll. Att analysera, planera och genomföra en bättre kundresa på webben.
Victoria: Jag har varit på Pineberry hela våren nu och mina förväntningar innan var att lära mig så mycket som möjligt inom SEM och jag hade försökt att läsa allt om det innan jag började men inget slår att verkligen jobba med det hands-on. Jag har fått med mig massor av värdefull kunskap om hur man kan sätta upp konton och strukturer, hur man jobbar med olika typer av sökord och kampanjer och hur man kan optimera olika konton.

Vi är glada över att ha Victoria och Arvid hos oss på Pineberry och hoppas att de trivs bra under sin LIA! Om du är intresserad av att praktisera på Pineberry eller se vilka lediga jobb vi har just nu kan du gå in på jobb.pineberry.com och läsa mer.