Vi välkomnar Cloud Nine till NOVA

Sedan 2021 är Pineberry en del av norska NOVA Consulting Group som nu växer ytterligare genom förvärvet av webbyrån och e-handelsspecialisten Cloud Nine. Deras strategiska och operativa kompetens inom e-handelsplattformar, design och strategi gör dem till en naturlig del av NOVA Consulting Groups växande utbud av digitala tjänster.

Cloud Nine är en av Sveriges ledande aktörer inom e-handel. De förstärker Nova med specialistkompetens inom e-handel så att vi kan erbjuda en komplett leverans av alla tjänster i det digitala ekosystemet. Tillsammans kan vi möta kundernas behov av rådgivning och expertkompetens inom e-handel, som växer rekordartat just nu.

Michael Jäderlind, VD för NOVA i Sverige

Cloud Nine grundades 1999 och har ca 40 anställda på kontor i Stockholm, Helsingfors och Gdansk. Deras arbete med digitala lösningar, design och strategi har lett till en imponerande kundportfölj med bland annat Sony Music, Houdini Sportswear, Polygon och Volkswagen. Precis som med övriga bolag inom NOVA consulting Group blir nu Cloud Nine medarbetarägt då samtliga delägare erbjuds möjligheten att köpa aktier i bolaget.

Tillsammans med Nova får vi ökade möjligheter att leverera alla digitala tjänster som kunderna behöver för att kunna öka sin tillväxt. Samtidigt kan vi behålla vår entreprenöriella anda och ge alla medarbetare möjlighet att bli delägare i byrån.

Carl-Fredrik Risbecker, vd på Cloud Nine

Vi på Pineberry är stolta och glada över att kunna välkomna Cloud Nine till gruppen och ser fram emot ett spännande och givande samarbete i framtiden. Med starka möjligheter till synergier mellan våra byråers kompetenser kommer förvärvet erbjuda stora möjligheter till strategiska samarbeten som kommer gynna våra kunder, båda våra varumärken och NOVA Consulting Group som helhet.

Läs mer om Cloud Nine här och mer om förvärvet på Resumé!