Ställen du kan få länkar

Att komma igång med länkarbetet till den allra första siten, eller att få fart på det till sin blogg kan vara knepigt som tusan. Därför har jag satt ihop en liten serie om siter där du kan få ganska bra länkar utan att behöva anstränga dig allt för mycket eller betala för den delen. Innan du läser den här artikeln skulle jag vilja ge en uppmaning och det är att du ska tänka på att inte vara en spammare. Det finns flera siter som erbjuder länkar till exempel till den som kommenterar och meningen är att belöna den som lämnar en kommentar, om det är en spammig kommentar av typen ”finfin blogg” eller liknande saboterar det idén,

Newsdesk

Newsdesk låter dig både publicera pressreleaser som kan innehålla länkar och bloggposter som förstås kan göra det också. Newsdesk är en stark site med högt förtroende vilket förstås är bra för länken.

Linkedin

Linkedin bjuder på riktiga länkar från din profilsida, de är kanske inte de starkaste länkarna i världen men de är ofta relevanta och det finns en hög generell trust i siten.

Uppdatering: Linkedin har nu lagt till Nofollow-tagg på länkarna ut från profilsidorna i vissa fall, se till att använda standardtexterna My Blog eller My Website då de av någon anledning fortfarande följs.

Bloggy

Bloggy, den svenska mikrobloggstjänsten har till skillnad från Twitter inte Nofollow på sina länkar, det betyder att du faktiskt får riktiga länkar till alla dina bloggposter om du lagt till din blogg.

Pineberry.com

Du kan faktiskt få ganska bra länkar från den här bloggen genom att lämna kommentarer, idagsläget fungerar det så att det sitter nofollow-tagg på länkarna till dess du skrivit 3, då försvinner taggen.

61 kommentarer på "Ställen du kan få länkar"

 1. Bra tips, har nu reggat mig på linkedin. Men varken på den här sidan eller i inlägget du länkade till fanns någon länk direkt till linkedin. Är det med flit? :S


 2. Det var det faktiskt inte, jag är väl så insnöad att jag utgår från att alla redan har det som bokmärke 🙂


 3. Det här med länk för kommentar är ganska intressant och relativt svårt, ibland vill man bara tacka för tipset eller rekommendationen utan att gå in för mycket på själva diskussionsmomentet.

  Håller dock fortfarande med att relevanta kommentarer som bidrar till inlägget är att föredra.


 4. Ja det är lite knepigt, i slutändan kan man väl inte säga annat än att om det är uppriktigt menat så är det rätt.


 5. Känns skönt att veta att man kan lära sig något nytt varje dag! Intressanta tips och mycket bra information. Tack


 6. Hur effektivt är det att uppge sin URL i en bloggkommentar. I ett annat inlägg diskuteras permalänkar och vikten av att ha relevant text.
  I en bloggkommentar blir det ju ett namn på en person.


 7. Det är en bra fråga, sanningen är att en länk från en bloggpost är bra och det är vad en kommentarslänk blir. Däremot sitter det nofollow på de allra flesta länkar i kommentarer, den här bloggen är ett undantag.

  Det är sant att det blir namnet som ankartext så du kommer inte föra vidare något sökord men i mina ögon är det vanligt att ofta ha allt för ensidiga ankartexter och att få en del inlänkar med sitt namn är bara bra.


 8. Ja, denna fråga skrivs det mycket om. Men ingen verkar veta. Läste någonstans att nofollow-länkar ger lite genomsläpp ändå. Det kan säkert stämma. Men det verkar som att fler o fler använder attributet, ”noindex, follow”. Innebär det att att de tagit bort nofollow?


 9. ”Noindex, follow” skiljer sig från den nofollow som vanligtvis sitter på kommentarer eftersom det är ett sidattribut medan bloggar som t ex wordpress sätter länkattributet nofollow.

  Jag har idag inte sett att måttliga mängder nofollow-länkar släpper igenom någon länkstyrka (det spekuleras att enorma mängder som fås på ett kort tag helt enkelt blir för mycket för Google att hantera, därav kommentarsspam).

  Jag ogillar ”noindex, follow” generellt sett, det är en dålig lösning på många sätt. Många wordpress-templates på senare tid använder sig av attributet för t ex kategori- eller taggsidor och det är uppenbarligen av SEO-skäl. Det är i mina ögon bakvänt, du flödar in länkkraft i en sida som du anser inte är värd att indexera och vill sen försöka rädda den genom att ändå ha follow.


 10. Det är svårt att få sina kommentarer att hänga kvar på bloggar. Ett bra sätt att bygga länkar på är att regga sig på forum och lägga till sin länk i sin signatur.
  Det finns ju även programvaror som lägger till länkar i länkarkiv, men jag vet inte hur bra det är och spamrisk osv.


 11. Varför är det svårt? Så länge det är bra kommentarer tar åtm jag aldrig bort några.


 12. Rätt skönt att man någonstans kan få lättfattad information. Jag är verkligen en SEO-Novis, men denna sajt är toppen!


 13. Hur tycker du man ska gå tillväga för att hitta de mest relevanta länkarna, och att dessa inte använder nofollow?

  Mvh
  Magnus


 14. När det gäller att få relevanta länkar är det bästa förslaget att göra byten. De exempel som nämns här är mer som en start för att ha någonstans att komma igång.


 15. Wow letade efter en bra sida för att förbättra mina seo kunskaper och nu har jag verkligen hittat rätt!


 16. Jag trodde verkligen inte att den här lilla posten skulle få så mycket kommentarer när jag skrev den. Ska kanske ta och sätta ihop en ordentlig lista med så mycket ställen jag bara kan vaska fram.


 17. Riktigt bra tips här.
  Jag försöker lära mig en del om sökmotoroptimering men det är så mycket med pagerankings hit och dit.
  Men det tar väl lite tid att sätta sig in i allt kan jag tänka mig.


 18. Hej Magnus!

  Tack för ett bra tips. Har tidigare kikat på din SEO-skola och ska ta mig en titt i den igen, lite repetition skadar ju aldrig.


 19. Hejsan Magnus, visste inte att du hade en blogg fasten jag är inne ofta och kör SEO-analys på mina sidor. Kul, kommer att följa vad du skriver.
  //Lennart i Marbella Sundream Estate


 20. Lennart, lustigt, hörde att du börjat om för övrigt, blev för trist?


 21. Du har verkligen en massa br information. Enklet uppbyggt, hatten av för dig Magnus!

  Petter


 22. För en seo-nybörjare är allt en enda stor soppa. Men fick många bra tips här. Ska efter det här klicka in mig på Linkedin.com som det skrevs om.


 23. Newsdesk verkar ju kanonbra! Ska jag prova i eftermiddag! 🙂 tack för en bra site!


 24. Ja Newsdesk, eller MyNewsdesk som de numer heter är väldigt bra på många sätt. Jag använder själv tjänsten med jämna mellanrum.


 25. Mycket bra tips, jag är också nybörjare och håller på och lär mig. Newsdesk och Linkedin ska jag definitivt ta en titt på. Bra blogg det här, fortsätt i samma stil!


 26. Vi har precis dragit igång en blog på vår sajt och är helt nya i blogvärlden. Därför är allt vi kan läsa intressant just nu, och här fick vi några bra tips, t e x om Bloggy. Tack för det!


 27. Som vanligt många bra tips, förstår inte hur jag klarat mig utan den här sidan tidigare. Newsdesk var helt nytt för mig!


 28. Jag upplever inte att det är värt att lägga ner någon särskild tid på Mastermoz.com, många av undersidorna är inte ens indexerade.


 29. Hej,
  Jag återkommer gång på gång till er sajt för att jag tycker att ni hanterar ämnet på ett mycket pedagogiskt sätt. Eftersom jag gör allt själv är det väldigt bra för mig att ha er skola som jag kan ”gå till” när jag behöver tips och råd.


 30. Förresten, Angående LinkedIn;
  Menar Magnus att det måste stå just ”My Website” för att det inte ska bli Nofollow eller att man måste välja någon av alternativen LinkedIn presenterar i listan ex ”Company Website”, ”Personal Website” etc?


 31. Linkedin har tyvärr nu ändrat sina länkar till en redirect istället: /redirect?url=http%3A%2F%2F…. och satt en 302 på den, så där får man ingen länkkraft längre. Dock så är det ju ändå alltid bra att folk kan hitta dina sidor från olika profilsidor. Brukade t.ex. få en del besök från Facebook från folk som varit inne på min profilsida och hittat mina projekt. Ett annat tips är Pusha.se, men där gäller att tillräckligt många pushar din site för att du ska slippa nofollow, så skriv en bra rubrik.


 32. Tack för informativ artikel för en novis. Nu vet jag vad som menas med länkbyte.


 33. Själv tycker jag att MyNewsDesk även är ett bra sätt att få journalister att skriva om ens webbsida. Om man har en bra tjänst eller något annat att tillföra på sin sida så är det faktiskt stor chans att en journalist faktiskt skriver en artikel. Det hände mig när jag publicerade en pressrelease på MyNewsDesk 2005 för en webbsida som jag då hade. Nackdelen var dock att journalisten inte gillade min tjänst – utan sågade den.


 34. Tack så mycket för alla tips. Uppskattas i hårda stunder när man är i behov av några snabba och kvalitiva länkar!


 35. Finns det inte fler bra sidor som kanske någon kan tipsa om?


 36. Newsdesk är ett riktigt bra tips. Det finns ju även en del seriösa artikelkataloger och länkkataloger. Någon som vet om det kostar det att få länkar från eniro & hitta.se?


 37. Tack för tipsen! @Mikael Lindström: Hur många Pushar behövs oftast för att få en länk het? Har fått över 20, men fortfarande händer inget..


 38. Jag försöker öka antalet länkar till min sida om överhandsfräsar men tycker det går trögt att hamna på fösta sidan. Kanske en länk till ger lite skjuts ?


 39. För mig som fortfarande är en novis i den stora SEO-världen så är alla tips och idéer jag/vi kan hitta här rakt av ovärderliga. Finns så mycket man kan göra med små medel om man bara är villig att lära sig. Tusen tack 🙂


 40. Tackar för tipsen. Jag googlade på gratislänkar och fick upp er 🙂


 41. Tack för tipsen.

  Jag skaffade precis ett Mynewsdesk konto och såg att dem hade nu ”10-dagar gratis”
  Hoppas inte länken försvinner efter detta, får komma med en uppdatering.


Kommentarsfältet är stängt.