Innehållsanalys

Se alla sökord du rankar på idag men missar att optimera ditt innehåll för

Med vår Innehållsanalys kan du se alla sökningar du rankar för idag – men inte nämner i viktiga SEO-element på dina sidor. Genom att justera och förändra ditt innehåll så att det bättre matchar de sökningar som dina användare gör på Google kommer du snabbt att stiga i ranking på dina viktiga sökord och driva mer trafik till din sajt.

Google är en sökmotor för text och din sajts textinnehåll värderas väldigt högt. Att se över dina texter och kontinuerligt förfina dem så att de bättre matchar de sökningar som faktiskt sker är en investering som snabbt betalar av sig.

Snabbt & Enkelt

Att göra allt detta arbete manuellt skulle ta väldigt lång tid och kräva mycket energi. Med vår Innehållsanalys får du all data du behöver för att snabbt och enkelt komma igång att förbättra dina sidor.

download icon

1

Vi hämtar alla sökord din sajt rankar för på Google idag. Allt från dina viktigaste sökord med höga sökvolymer till mer nischade longtail-sökord.

loupe screen icon

2

Alla sökord du rankar för idag checkas av mot det faktiska innehållet på din sajt. Vårt verktyg analyserar om varje sökord nämns i title, meta description och i själva textinnehållet på sidan.

blue pen icon

3

Du får en tydlig rapport över vilka sökord du missar att optimera för idag och vilka SEO-element på dina sidor som behöver förändras för att bättre matcha dina användares sökbeteende. Du ser också hur du rankar på sökorden idag och hur många sökningar de har.

blue tools icon

4

Workshop med Pineberry. Vi håller en workshop tillsammans där vi coachar er hur ni ska jobba för att förbättra ert innehåll utifrån vad vi hittar i analysen.

blue lightbulb icon

5

Börja förbättra ditt innehåll! Se hur du stiger i ranking och driver mer trafik till din sajt från Google.

Hur snabbt ser jag effekt?

Att börja nämna ett sökord i text som inte funnits där tidigare ger nästan omedelbar effekt för rankingen på det specifika sökordet. När du applicerar detta arbetssätt på hela din sajt kan du se stor påverkan relativt snabbt.

En annan fördel av att nämna longtail-sökord i texten är att rankingen på det primära sökordet för sidan vanligtvis stiger. Detta eftersom Google tycker att sidans innehåll blir än mer relevant för sitt ämne.

Som alltid med SEO lämnar vi inga garantier för hur mycket bättre din sajt kommer ranka eller hur snabbt det kommer ske. En sajt som jobbat med sin SEO på ett bra sätt under längre tid har de bästa förutsättningarna att ta sig till nästa nivå med denna analys.

Gynnar denna analys även min Google Ads-annonsering?

Ja, Google bedömer en sidas relevans utifrån vilka sökord som nämns på sidan. En relevant målsida som matchar användarens sökintention blir belönad med ett högre Quality Score på Google Ads vilket resulterar i lägre klickpriser. Innehållsanalysen gynnar alltså både din SEO och SEM.

Passar den här tjänsten e-handlare?

Ja, absolut. E-handlare har ofta stora vinningar av att förbättra sina kategori- och produktsidor utifrån vad deras användare googlar. Det här gäller ofta sökningar som är långt gångna i kundresan och därför ligger nära ett köp.

Hur skiljer sig er Innehållsanalys från en Sökordsanalys?

En sökordsanalys är grunden i allt SEO-arbete. Innehållsanalysen passar sajter som redan jobbat utifrån ett sökordstänk när de skapat sitt innehåll och nu vill lyfta sin SEO till nästa nivå genom att täcka in de sökbeteenden som de ändå missar.

Det primära syftet med innehållsanalysen är alltså att hitta de förbättringsmöjligheter som ger störst effekt för att förbättra det redan befintliga innehållet på sajten. Innehållsanalysen hjälper dig även att hitta sökbeteenden du missar som du bör skapa nya målsidor för.

Vad kostar det?

Innehållsanalysen är en del i verktygslådan Pineberry erbjuder sina löpande SEO-kunder.

Det går även att köpa Innehållsanalysen som en engångsinsats.

Priset är beroende av hur många sidor (URL:er) vi ska analysera. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Vill du ha en offert?


Vill du ha hjälp med din Google Ads-satsning? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med en kostnadsfri offert!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.