301 redirect

Lär dig varför 301 redirects är så viktiga för din SEO

301 redirect

Om du har en sajt eller enskilda undersidor som du av någon anledning ska byta adress till är det viktigt att du pekar om dessa så att eventuella besökare till den gamla adressen hittar till rätt sida. Detta är naturligtvis viktigt för dina användare, men minst lika viktigt ur ett sökmotorperspektiv.

Det finns en rad olika sätt att peka om en sida, men ur sökmotorperspektiv är det alltid så kallade 301-redirects du ska göra. En 301 ompekning signalerar för sökmotorerna att du har flyttat sidan och att flytten är permanent. En 301 ompekning överför dessutom länkkraft och ranking till den nya sidan (till skillnad från exempelvis en 302-redirect som indikerar att flytten är temporär och därmed förs ingen länkkraft vidare).

Manuella eller automatiserade ompekningar

Vid enskilda adressändringar är det ofta enkelt att göra manuella ompekningar, men vid större förändringar som vid domänbyte eller vid byte av publiceringssystem krävs det ofta en ordentlig ansträngning för att skriva regler för hur ompekningarna ska göras och sedan kontrollera att alla ompekningar gjorts på korrekt vis.

Om du har gjort en ompekning kan du testa så den gjort korrekt med hjälp av vårt gratisverktyg 301redirect.se.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.