Länkar

Lär dig om länkar och varför de är viktiga för SEO

Länkar och SEO

Länkar är något som i många fall är absolut nödvändigt för en lyckad satsning på sökmotoroptimering och utgör själva ryggraden för hur Googles sökmotoralgoritm är utformad. Denna del inom sökmotoroptimering kallas ibland för Off Page-optimering och innebär helt enkelt att arbeta med yttre signaler för att få en sajt att synas högre upp i sökmotorerna.

I detta avsnitt av vår SEO-skola tittar vi närmre på hur Google använder länkar i sin algoritm, hur du själv kan värdera externa länkar och hur du kan arbeta aktivt med din Off Page-SEO.

4 viktiga saker länkar


I vår SEO-skola lyfter vi fram 4 av de viktigaste sakerna när det gäller länkar.

number one icon

Så fungerar länkar och ”länkkraft”

I detta avsnitt beskriver vi hur länkkraft fungerar och varför det är viktigt för din sökmotoroptimering.

number 2 icon

Vad är en bra länk

Idag är det inte längre nödvändigtvis mängden länkar som avgör hur högt upp du syns i sökresultatet utan snarare kvalitén på de länkar som pekar mot din sajt.

number 3 icon

Ankartext

En länks ankartext är det som står på själva textlänken och är en tydlig signal till sökmotorerna vad sidan länken pekar till handlar om.

number 4 icon

Länkstrategi

I och med att länkar har blivit hårdvaluta inom sökmotoroptimering har sajtägare över hela världen därför utformat olika metoder för att skaffa länkar. Här tar vi upp några av de vanligaste metoderna.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.