Länkstrategi

Lär dig om länkstrategi

 

Länkstrategi

Googles mantra är att bra innehåll lockar till sig länkar, vilket i viss mån naturligtvis är sant. Har du en sajt som många uppskattar kommer sannolikt några att länka från sina egna sajter för att visa sin uppskattning eller referera till ditt innehåll. Här har Google dock skapat något av ett moment 22, för om ingen hittar ditt innehåll kommer ingen heller att länka till dig – och utan länkar kommer ingen att hitta dig i sökresultatet.

Inget diskuteras så friskt inom SEO-kretsar som länkstrategi. Det finns nästan lika många metoder som det finns sökmotoroptimerare. Målet för länkstrategin är att skaffa länkar från andra sajter som pekar till din sajt på ett sådant sätt att du tar bra positioner i sökresultatet och bygger en
sajt med hög länkstyrka. Länkstrategin är utan tvekan i många fall en av de viktigaste delarna i ditt SEO-arbete.

I och med att länkar har blivit hårdvaluta inom sökmotoroptimering har sajtägare över hela världen därför utformat olika metoder för att tillskansa sig länkar. Det finns en uppsjö av metoder som du som sajtägare själv kan använda dig av för att få länkar till din egen sajt. Endast din fantasi sätter gränserna. Ett bra ställe att börja på är i dina relationer, kan du exempelvis få dina leverantörer, partners, kunder och/eller vänner att länka till dig?

Vilka länkar som är bra förändras över tid och Google blir bättre och bättre på att känna igen dåliga länkar. En bra riktlinje är att se
till att få länkar från sajter som du uppfattar som bra. Då kommer du att klara dig fint.

Vill du ha hjälp med din länkstrategi för SEO? Kontakta oss för en offert.

 

 

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.